Društvo U radu vijeća ostala samo tri nastavnika

Protiv šest nastavnika Policijske akademije u toku disciplinski postupci

Protiv šest nastavnika Policijske akademije u Danilovgradu pokrenut je disciplinski postupak zbog neučestvovanja u radu Nastavničkog vijeća i kako tvrde, u radu vijeća ostala su samo tri nastavnika. Direktor Akademije Boban Šaranović potvrdio je za CdM da su disciplinski postupci pokrenuti, ali da nema nikakvih ingerencija u postupku do njegovog okončanja.

Nastavnici su u saopštenju dostavljenim CdM-u naveli da su podnijeli zahtjev Pprosvjetnoj inspekciji da provjeri rad iz njene nadležnosti.

Dodali su da se terete za težu povredu radnih obaveza, iako su prisustvovali radu svih ostalih stručnih organa.

Odluka o pokretanju disciplinskog postupka nastavnicima je uručena 4. oktobra, a sprovešće se danas, sjutra i u srijedu 30. oktobra. Svi su zakazani u različito vrijeme- u 16 i 18 sati.

“Četvoro radnika je suspendovano zbog, navodno, nezakonite odluke o štrajku, jedan nastavnik je napustio Akademiju, jedan se nalazi na dužem bolovanju, a jedan je aneksom ugovora sa mjesta predavača premješten na mjesto PR menadžera. Kako je moguće da se 17 savjesnih radnika od dolaska Bobana Šaranovića za direktora Policijske akademije odjednom postanu neodgovorni, neradni i nepoželjni?”, pitaju se nastavnici.

Šaranović je u izjavi za CdM kazao da je u pitanju povreda radnih obaveza zaposlenih.

Šaranović

“U vezi pitanja za štrajk koji je pokrenut od strane dijela zaposlenih, u toku je postupak pred pravosudnim organima kojim treba da se utvrdi da li je štrajk organizovan u skladu sa zakonom ili ne, te isti ne možemo komentarisati do njegovog okončanja. Što se tiče disciplinskih postupaka, i taj proces je u toku i pokrenut je od strane nadređenog ovih zaposlenih lica.

On se vodi od strane ovlašćenog lica i jasno je da direktor nema nikakvih ingerencija u postupku do njegovog  okončanja.

Nastavnici, takođe tvrde, da u inspekcijskom nadzoru od 5. aprila stoji da sjednica od 15. januara, na kojoj su smijenjeni legalno izabrani predstavnici zaposlenih u Upravnom odboru, nije imala potreban kvorum, da su u radu te sjednice učestvovali i odlučivali oni članovi koji ne čine Nastavničko vijeće, te da se odluke sa te sjednice ne mogu smatrati legitimnim.

“U istom obavještenju prosvjetni inspektor je konstatovao da Akademija nema Poslovnik o radu Nastavničkog vijeća, te se na taj način dio tvrdnji nastavnika pokazao tačnim. Odgovornom licu je dat rok od 30 dana da se donese poslovnik o radu, a odluke sa pomenute sjednice stave van snage. Nastavnici su direktoru podnijeli zahtjev za odlaganje sjednice zakazane za 16. maj, pozivajući se na inspekcijski nalaz i zahtijevajući, između ostalog, da se prvo donese Poslovnik kako bi sjednice bile legitimne, i sa istim upoznali i Ministra prosvjete”, ističu oni.

Nastavnici dalje tvrde da je prosvjetni inspektor  nadzor obavio tek u julu i konstatovao da je na sjednici održanoj krajem juna Nastavničko vijeće donijelo poslovnik o radu Vijeća Akademije i donijelo odluku o razrješenju članova Upravnog odbora iz reda zaposlenih, te odluku o imenovanju novih članova.

“Nastavnici niti su bili pozvani na ovu sjednicu niti su dobili zapisnik sa nje, dakle nisu učestvovali u donošenju Poslovnika, niti im je uručen na uvid. O donošenju Poslovnika nastavnici su saznali u vrijeme godišnjeg odmora od kolege koji je u ime svih podnio zahtjev i dobio izvještaj o obavljenom nadzoru”, navode nastavnici u saopštenju.

Po povratku sa odmora tvrde da su od sekretara škole tražili Poslovnik, a on ih je uputio na oglasnu tablu.

“Kako se isti tamo nije nalazio, sekretar ga je dao na uvid kolegi koji ga je slikao telefonom i proslijedio ostalim nastavnicima. Po “dobijanju” na ovakav način Poslovnika, nastavnici su, na iznenađenje direktora, prisustvovali sjednici održanoj 15. septembra”, dodaju oni.

Prema njihovim tvrdnjama, protiv odluka direktora Šaranovića je pokrenuto 11 sudskih postupaka.

“Sekretarka Akademije godinu dana pred penziju, i pored toga što je u disciplinskom postupku utvrđeno da nema povreda u njenom radu, dobila otkaz. Poslije dvogodišnjeg suđenja Viši sud je potvrdio oslobađajuću presudu. Akademija ponovo mora da plati veliku odštetu za nezakonito udaljavanje sa radnog mjesta, a isti scenario očekuje se i za šest nastavnika protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak”, kažu nastavnici.

Ističu da žive u demokratskoj državi, koja predano radi na zatvaranju pristupnih poglavlja 23 i 24 pa stoga nije jasno ni ćutanje institucija ni ovaj brutalan progon kojem su izloženi.

“Takođe nam je nevjerovatno da tri četvrtine savjesnih nastavnika očekuje otkaz, samo zbog iznošenja istine i profesionalne i ljudske potrebe da ukažu na nepravilnosti i podignu glas protiv nepravde”, zaključuje se u saopštenju nastavnika.

A.Bošković

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milija
Gost
milija

Postupak protiv pobunjenika i osveta direktora zbog iznosenja njegovih prljavih poslova

Jovan
Gost
Jovan

Boban ljudina…

Nevenka
Gost
Nevenka

Svako li je danas mr, dr, direktor,ali covjek malo ko…

Vanja
Gost
Vanja

KAD MUBERA IMA VEZE SA UPUSIMA I STUDENTIMA NEMOZEMO NAPRIJED. MICI TE JE VISE UPROPASTI SKOLSTVO.

Ana Marija
Gost
Ana Marija

Zavrsila sam akademiju prije par godina. Napadao me prof. koji se preziva na slovo Z. Prepoznace se on. Sram ga bilo.

Crni
Gost
Crni

Ovakve izjave nisu za portale nego imas drugog nacina, pa prijavi…

Hymenoplastik
Gost
Hymenoplastik

Ovo je policijska akademija

Jsjdjfjd
Gost
Jsjdjfjd

Eej jel radis u policiju sad

inspektor
Gost
inspektor

istraga je u toku

Akademac
Gost
Akademac

Direktor je kralj.

NBA Magarica
Gost
NBA Magarica

Kupa ili mača?

Smrk
Gost
Smrk

Kakav direktor takva ustanova. Zavirite malo da se vidi sta se radi izmedju nastavnika i cura koje su polaznici. Sramota bre, da ne pominjemo narkotike itd. Sramno je zavrsila skola koja je od osnivanja kao SŠUP iznjedrila jake kadrove. Posle takvih dodje jedan ovakav dorektor. Katastrofa!!!!

Blagoje
Gost
Blagoje

NERADNICI !

Jana
Gost
Jana

Dugo sam radila na pol. akademiji. Necu da komentarisem direktora, medjutim ovi kad su trebali da pokazu petlju nidje ih nije bilo.Nemaju se sad sto bunit.

Nada
Gost
Nada

Poznajem dobro osobu koja radi na Akademiji. Nije direktor los, cak sta vise dobar je, samo sto je ovo poslo predaleko.

Aleksic
Gost
Aleksic

Šaranović, gospodin si rođeni !

Aleksic
Gost
Aleksic

Šaraoviću, gospin si rođeni !

Savo
Gost
Savo

A ti nepismeni hahaha

Koordinator
Gost
Koordinator

Prepali su se kakve ce odluke disciplinske biti, pa odma u medije. Misle, da ce medijski dici prasinu i da ce tako “oprati”, sve lazi koje su iznosili.

Kaśun
Gost
Kaśun

Kako rade ovi profesori, tako im se vrace…Kao i sve u zivotu.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Koja Policijska “akademija”..? To je skola za obrazovanje policajaca i za to im treba kapu skinut ali nista vise od toga. Nemaju kadar koji moze da skoluje visokoskolce – akademce, te stoga isti ti koji se tu skoluju ne mogu se nazvati visokoskolcima. Dajte nam imena i zvanja doktora i magistara predavaca ove ustanove osim samozvanog pravnika i kriminologa.

Pgboy
Gost
Pgboy

Zna se sta se radi na akademiji ovo je sramota. Boban Saranovic treba da da krv prvo pa onda sve ostalo. Nisu ni ovi profesori cvecke ista je to druzina koja je pisala tekstove protiv bivsih direktora na celu sa Saranovicem. Ta ustanova je dotakla dno sa ovim ljudima!!!

UDBA
Gost
UDBA

Sve bi im oprostio, ali motor ne može… Kako ga prošpijaše 🙂

Krsto
Gost
Krsto

Skrajnuo motor? Od čega?

Izadji mala
Gost
Izadji mala

Covjek je zaustavio organizovani javasluk koji se ukorijenio vec dugo godina tamo,tako nam je u svim dr.institucijama.Samo naprijed i Saranovicu i Markovicu!

Magarica
Gost
Magarica

Kakav raspad sistama

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

Ovaj je je markoviceva struja!! zato ga jos nisu smijenili..

zecijasapica
Gost
zecijasapica

ISTRAJTE LJUDI!

Send this to a friend