Društvo

Prvacima u Tivtu uručene knjige i poklon paketići

Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac i sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, uručili su danas komplete knjiga za prvi razred i poklon paketiće budućim đacima prvacima, u amfiteatru tivatske Osnovne škole „Drago Milović“.

U izmjenjenim uslovima, a zbog epidemije koronavirusom, ove su godine đaci podijeljeni u grupe i pozvani da preuzmu knjige. Njih, već po tradiciji obezbjeđuje Opština Tivat i to za đake prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole.

Foto: Opština Tivat

Đacima i roditeljima dobrodošlicu je poželio direktor OŠ „Drago Milović“, Predrag Šušić čestitajući im polazak u školu, saopšteno je iz Opštine Tivat.

„Vi ste draga djeco danas unaprijeđeni od predškolaca u prvake i škola vam širom otvara vrata. To su vrata širom otvorena za druženje, igru, nova poznanstva ali i najbitnije, to su vrata znanja. Vaši učitelji dijeliće znanje sa vama, a ja vam na tom putu učenja i odrastanja, želim mnogo sreće i uspjeha”, rekao je predsjednik Opštine Tivat.

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti i ove je godine svim polaznicima prvog razreda pripremio poklon pakete u kojima je praktična torbica, majica, kasica za štednju, raspored časova i edukativna bojanka o koronavirusu.

Edukativnu bojanku o koronavirusu pripremila je NVO „Književna omladina Tivta“, dok je Opština Tivat omogućila štampanje.

„Bojanka je shodno aktuelnoj situaciji pripremana u brojnim domovima naših članova. Posebna zahvalnost odlazi timu kreativaca, ilustratoru, lektoru… svima koji su omogućili da ovo edukativno i zabavno štivo dođe do djece“, rekla je o izdanju predsjednica ove NVO Sandra Slovnikar.

U narednim danima paketi udžbenika biće podijeljeni svim učenicima prvih, drugih i trećih razreda, o čemu će uprava škole blagovremeno obavještavati roditelje. Od 2016. godine do danas, Opština Tivat je u svrhu kupovine udžbenika za prvi, a kasnije i prva tri razreda osnovne škole, utrošila više od 75.000 eura, čime je pružena značajna podrška roditeljima i đacima.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
BakonjaWWG1WGA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

A vidi ovo : oni nemaju sedam godina i stavili im maske
On je politicar i njemu moze biti da ne nosi masku
Aloooo, ostavite nam djecu na miru expertiiiii !!!!!

Bakonja
Gost
Bakonja

Da, u potpunosti je jasno ko ima vise rezona!!!!

Send this to a friend