Društvo

Prvi put od uvođenja produžena linija gradskog prevoza u Herceg Novom

Linije gradskog prevoza u Herceg Novom od ponedeljka, 17. septembra će saobraćati do ulaska u Sutorinu, tačnije objekta „Voli“, što je prvi put da je linija produžena od uvođenja javnog prevoza prije više od tri decenije, saopšteno je iz ove opštine.

“Na ovaj način izlazi se u susret potrebama brojnih građana, mještanima naselja Bajkovina i Njivice, kao i brojnim zaposlenima velikih poslovnih centara u ovom dijelu grada, kojima će produžena linija umnogome olakšati prevoz do posla”, smatraju iz Herceg Novog.

Izmjenu linije inicirala je Opština Herceg Novi, a dogovor je postignut zahvaljujući, kako kažu, dobroj saradnji sa preduzećem „Blue line“, koje obavlja usluge javnog gradskog prevoza, i kompanijom „Voli“.

“Ovom izmjenom, završna stanica linija Igalo – Kamenari i Igalo – Meljine biće ispred objekta „Voli“, koji je prepoznao potrebu i na svom parkiralištu ustupio dovoljnu površinu za stajalište i okretnicu autobusa. Završeno je ocrtavanje horizontalne signalizacije, a do ponedeljka će biti i postavljeno stajalište”, navode u saopštenju.

Osim toga, kako dodaju, biće uvedeno još jedno stajalište, na raskrsnici prema naseljima Servisna zona i Bajkovina, radi građana koji žive i rade u ovom dijelu grada.

Takođe, lokalna uprava i preduzeće „Blue line“ dogovorili su da će u narednom periodu biti bolje regulisan gradski prevoz prema Sutorini, čime će nastojati da maksimalno izađu u susret molbama i potrebama mještana.

B.M.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend