Društvo

Purišić odgovorio Gošoviću: Zakon se primjenjuje u kontinuitetu

Kemal Purišić

Zakon o izvršenju odluke Ustavnog suda Crne Gore primjenjuje se u kontinuitetu, a samim tim se sve obaveze proistikle iz Zakona realizuju u predviđenom roku, poručio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, u odgovoru članu Predsjedništva Demokratske Crne Gore Neven Gošoviću.

Naime, Gošović se  ministru obratio otvorenim pismom, zahijevajući od njega da odmah upozna ukupnu javnost, kada će majke, kojima je radi ostvarivanja prava na mjesečnu naknadu prestao radni odnos na određeno vrijeme, moći ostvariti pravo na mjesečnu naknadu, koje pravo im po zakonu, nakon Odluke Ustavnog suda Crne Gore objavljene 19. januara 2018. godine, pripada.

“Takođe, zahtijevali smo da kao resorni ministar, bez odlaganja, javnosti date odgovor i na pitanje, da li je Zakon o izvršenju odluke Ustavnog suda Crne Gore U-I br.6/16 od 19. aprila 2017. godine, i dalje u primjeni, s obzirom da su Odlukom Ustavnog suda Crne Gore objavljenom u ,,Službenom listu Crne Gore” br. 28 od  27.04.2018. godine, ukinute i prestale da važe odredbe člana 14 navedenog zakona, kojim je bio određen dan njegovog stupanja na snagu”, navodi se u Gošovićevom pismu.

<<<Gošović Purišiću: Ministre, nemojte više da ćutite<<<

Ministar odgovara da Odluka Ustavnog suda Crne Gore  zahtijeva određene izmjene prethodno navedenog zakona na način da se reguliše pravni status korisnica koje su radi ostvarivanja prava na naknadu raskinule radni odnos na određeno vrijeme.

“Ministarstvo rada i socijalnog staranja pripema prijedlog izmjena i dopuna zakona tražeći najkvalitenija normativna rješenja na osnovu kojih bi ove korisnice ostvarile pravo na naknadu”, naglasio je Purišić.

On je dodao da će u najskorije vrijeme Zakon biti poslat u dalju proceduru radi usvajanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana
Gost
Mirjana

A vama Stara Podgorice…Radite i 18 h.Nije mi vas zao.Radile smo i mi,nijesmo se zalule,nijesmo trazile let medju zvijezdama,samo penziju prije 65god.Ili naravno nadoknadu.Tako zelim i vama dosta god.radnog staza.

Mirjana
Gost
Mirjana

Iza nas su god.radnog staza.Penziju nemamo.Mukom smo to zasluzile,na birou ne mozemo a ko ce nas u nasim god.primiti ponovo na posao,kada smo dale otkaz i uzele nadoknadu.Sada smo tu dje smo.Nije me sramota,jer nije ni njih koji su nas na sve ovo “navukli”pa nas stukli i lijepo se povukli.A sada poz,ostacemo mi zive.

Mirjana
Gost
Mirjana

Skinite te dzabalebarose sto kao mumije sjede u poslanickim klupama i mlate na desetine hiljada eura.Kada ih ocistite oduzmite vama od plate i budzet ce biti puniji.Ovako ni djeca ne mogu da se lijece,a ostalo je u zdravstvu koje vi vodite sve misaona imenica.Sramno se ophodite prema svima,ne prema majkama samo nego nam mladi narastaj strada,gladuje,bez osnovnih uslova dostojni covijeka… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vi pričate o bolesnoj đeci a oćete da uzmete iz budžeta više od 70 miliona eura godišnje. Koje nijeste zaradile. Kako vas nije sramota od onih koji rade 10 sati dnevno za 350 eura.

Mirjana
Gost
Mirjana

Nijesu majke nikome skakale za vrat da se daju naknade.Pet puta ste mijenjalu i donosili nove odluke,vi ste nam ih dali vi cete ih i vracati.Zakon vas veze a na nasoj je strani.Pisati cemo mi ministre Evropskom sudu i Evropskoj Uniji.Ako smo na ulici,bez centa ipak znamo gdje i kod koga se trebamo obratiti da nas stiti.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Možeš Mirjana pisat kome oćeš. Opozicija je to izglasala (uz pomoć SDP-a) da bi opteretila budžet. Kako vas nije sramota od onih koji rade ili primaju penzije, manje para no što vi tražite. Čime ste te pare zaslužile.

Mirjana
Gost
Mirjana

Objasnite vi to nama jednostavnim jezikom.Ionako vas nikada nijesmo razumijele,sto ste htjeli reci.Odluku Ustavnog suda morate postovati.Samo se vi toga ne pridrzavate,ali mi cemi pinovo na ulicu;jer tu nas je ministar i ostavio.

Mirjana
Gost
Mirjana

Evo prodje god.ipo a vi na jedno a,mogli ste se udostoiti pa se makar na tren osvrnuti na odluku Ustavnog suda.Nego vas ne dotice sto ste nam napravili.Prakticno ste nas po ko zna koji put izmanipulisali i izbacili bez trunke srama na ulici.Niti smo na biroz.Ne mozemo placati radni staz.Niti za nas ima posla.Hvala .

ALIJA
Gost
ALIJA

80% vas je glasal o mila pa bolje niste ni zasluzile…issssl👅

Send this to a friend