Društvo

Putnici blokirali magistralu u Golubovcima zbog zastoja voza

Voz koji saobraća iz Bara za Podgoricu, ostao je večeras nešto prije 19 časova u kvaru u Gubovcima. Željeznički prevoz Crne Gore je reagovao tako što su poslali jedan autobus na oko četiristo putnika, pa su nezadovoljni putnici iz revolta blokirali magistralu u Golubovcima.

“Zamislite samo to neodgovorno ponašanje Željezničkog prevoza, koji se na taj način direktno rugaju putnicima, od kojih zavisi profit njihove firme”, kaže jedan od putnika.

Građanski aktivista Dragoje Vlahović smatra da pored toga što se putnici voze u raspalim vagonima, koji su izvor zaraze, sada ih pomenuta firma i na ovaj način ponižava.

“Ukoliko neki od njih nemaju novca za taksi ( a većina evidentno nema), moraće pješke do Podgorice. Iz svega ovoga se samo može zaključiti da menadžment Željeznice ili ne zna da radi svoj posao ili firmu namjerno tjera u propast, jer su ovakve situacije česta pojava na crnogorskim prugama. U svakom slučaju, za ovakvo ponašanje neko mora da snosi odgovornost. Niko se njihovim vozovima, koji su u fazi raspada, ne vozi zato što to želi, već što ga je muka natjerala”, zaključuje on.

Čitateljka CdM-a kaže da je voz za Podgoricu sa sutomorske stanice krenuo prazan oko osam ipo časova, dok se voz za Bar i dalje čeka.

Iz ŽPCG su negirali ovakve navode i kazali da su angažovali šest autobusa a ne jedan, kako bi prihvatili putnike koji su ostali u Golubovcima nakon kvara.

“Angažovali smo šest autobusa koji se sukcesivno šalju po uputu autobuskog prevoznika. U toku je preuzimanje putnika”, kazali su iz ŽPCG i naglasili da razumiju nezadovoljstvo putnika, ali da se, kao i uvijek, trude da što prije riješe spornu situaciju.

Do zastoja željezničkog saobraćaja, naveli su, došlo je zbog prekida kontaktne mreže.

B.M.

57 Komentara na "Putnici blokirali magistralu u Golubovcima zbog zastoja voza"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend