Društvo

Radnici Bolnice Meljine ponovo protestovali, nadaju se odgovorima iz Vlade

Foto: Radio Jadran

Sindikat Opšte privatne Bolnice Meljine danas je u krugu bolnice organizovao polučasovni mirni protest, poručivši da i dalje čekaju suštinsko rješavanje problema i odgovor premijera Duška Markovića i ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

Odgovore na dopis očekuju do srijede 5. juna, a kako je kazala predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak, s obzirom da su zahtjevi poslati u ponedjeljak, pet dana je relativno kratak period da bi se očekivao odgovor na ovako ozbiljan zahtjev.

Ukoliko odgovora ne bude, iduće sedmice ponovo će poslati svoje zahtjeve pismenim putem i mailom.

“Naš zahtjev ostaje isti, a to je rješavanje statusa Bolnice i redovne plate. Nakon odgovora ili u toku čekanja, dogovorićemo se sa radnicima da napravimo još jedan skup. Ako ne dobijemo odgovor radikalizovaćemo skupove, pa ćemo možda i sa građanstvom organizovati protest u gradu”, poručila je Drobnjak.

Radnici Bolnice se još nisu obratili Ministarstvu unutrašnjih poslova, jer kako kaže Drobnjak, nisu sigurni kako će građanstvo reagovati. Građanska inicijativa-peticija za spas Bolnice Meljine i dalje traje, a može se popuniti i u elektronskoj formi.

Problemi koji su uzrokavani blokadom računa sada su otklonjeni i radnici imaju sve uslove za rad, tvrdi ona.

“Jako dobro funkcionišemo, imamo sve medikamente, materijal za hirurgiju. U toku blokade je bio problem sa reagensima i kiseonikom za barokomoru. Građani mogu opet da dolaze u laboratoriju i barkomora funkcioniše kao i uvijek”, naglasila je Drobnjak.

U međuvremenu je jedan internista napustio Bolnicu, ali Drobnjak kaže da je njegov odlazak bio očekivan, te da se interno odjeljenje pripremilo za taj momenat.

Ipak, smatra da bi kadar trebalo proširiti za 5-6 medicinskih sestara, pa planiraju da to urade u toku sezone.

Send this to a friend