Društvo

Radnici bolnice Meljine: Ustanova nam se gasi, kadar se osipa

Zaposleni u Opštoj bolnici Meljine upozorili su na status ove zdravstvene ustanove, ističući da joj prijeti gašenje, da se kadar osipa i da nema mogućnosti za osnovno funkcionisanje.

“Prošlo je skoro godinu od štrajka upozorenja zaposlenih OB Meljine. Trenutno nismo ništa bliže rješavanju problema. Ne želimo da tumačimo pravne akte, ali je evidentno da je dosadašnji vlasnik Bolnice, Atlas grupa, prekršio gotovo sve tačke kupoprodajnog ugovora, opteretio imovinu Bolnice brojnim kreditima, a od predviđenog ulaganja nije ostvaren ni djelić, te smatarmo da su se odavno stekli uslovi za inicijativu Vlade za konačno rješavanje satusa Bolnice”, ističe se u saopštenju.

Zaposleni dodaju da problemi Bolnice neće biti riješeni dok se ne definiše status Bolnice i obezbijedi finansiranje, te time omogući zadržavanje postojećeg kadra, a potom i prijem novog, obnavljanje opreme i podizanje kvaliteta usliuge.

“Iluzorno je više opisivati u kakvim uslovima radimo i sa čime se sve suočavamo, ali ovim putem obvještavamo građane Herceg Novog da će im kolektiv Bolnice Meljine pružati pomoć i liječenje dok god budemo imali sredstava i mogućnosti za to. Napominjemo da ne odustajemo od Bolnice, ne samo zbog nas, nego prvenstveno zbog vaših i naših porodica, zbog zdravlja svih građana i omogućavanja makar minimalnih uslova za život u ovom gradu. Ne prihvatamo mišljenje da Bolnicu, zato što propada, treba zatvoriti, jer ako Bolnica radi može da se poboljša, a kad se ugasi više ne može biti bolja niti mi možemo biti bolji”, kaže se na kraju saopštenja zaposlenih bolnice, koje je dostavljeno Radiju Jadran.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
DragaVikotorija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Draga
Gost
Draga

Narod je svestan da mu treba bolnica u gradu tek kad imaju muku, nije im zameriti… Mi, zdravstvenu radnici, znamo, da je bolnica neophodna ovom gradu, potrebna svima, svima, i daćemo sve od sebe da oni koji odlučuju da odluče u interesu svih građana… Verujem da će biti SLUHA! VERUJEM U ZDRAVU PAMET! VERUJEM DA ONI KOJE SMO BIRALI DA… Više »

Vikotorija
Gost
Vikotorija

Tesko da ce ta bolnica opstati

Send this to a friend