Društvo

Radnici Čistoće za tri dana sakupili više od 520 kesa otpada u Podgorici

Radnici Čistoće su manuelno u poslednja tri dana sakupili oko 520 kesa otpada sa različitih lokacija u Podgorici, saopšteno je iz ovog preduzeća. Takođe, uz pomoć mehanizacije uklonjeno je preko 25 tura otpada.

“Poslove pojačanog manuelnog čišćenja javnih površina, koje realizujemo na prostoru grada, nekoliko grupa radnika danas obavlja na sljedećim lokacijama: blokovske površine od autobuske stanice prema TC Gintaš, kao i između ulica Save Kovačevića i Bracana Bracanovića – sakupljeno 47 kesa otpada, uz Ulicu 8 marta, prema cetinjskoj i dijelu nikšićke magistrale, u naseljima Donja i Gornja Gorica, Farmaci i Kokoti – sakupljeno 163 kese otpada”, navode iz Čistoće.

Kako ističu, ove aktivnosti su intenzivno sprovođene i tokom vikenda, a ekipe su u nedjelju bile angažovane na čišćenju otpada uz nikšićku magistralu i uz put prema Marezi, odakle je sakupljeno ukupno 30 kesa otpada.

“U subotu su u prvoj smjeni čišćene javne površine na Starom aerodromu gdje je sakupljeno 58 kesa otpada, uz putni pravac prema Tuzima gdje je sakupljena 61 kesa otpada, prema graničnom prelazu Božaj odakle je uklonjeno 65 kesa otpada, kao i potez kod Krivog mosta odakle je uklonjeno 67 kesa otpada, dok su radnici u drugoj smjeni uz beogradsku magistralu uklonili 30 kesa otpada”, objašnjavaju oni.

Mehanizacija je danas u prvoj smjeni angažovana u naseljima Kruševac, Donja i Gornja Gorica i Konik, a uz angažovanje autočistilice obavljaju se poslovi sakupljanja sitnog otpada uz saobraćajnice u Staroj Varoši.

“Juče je uz angažovanje mehanizacije u prvoj smjeni iz naselja Tološi uklonjeno sedam kiperskih tura nepropisno odloženog otpada oko kontejnera, a u blokovskim površinama preko Morače i u centru grada sakupljeno je ukupno osam kiperskih tura otpada. Poslovi su nastavljeni i u drugoj smjeni u naseljima Zabjelo i Zelenika, odakle je uklonjeno 10 kiperskih tura raznog otpada odloženog oko kontejnera. Pražnjenje kontejnera se na teritoriji grada vrši redovno, prema utvrđenoj dinamici”, ističu iz ovog gradskog preduzeća.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21 MAJ
Gost
21 MAJ

Koliko prljavog i nekulturnog naroda pritisnu ovaj lijepi grad…

Nenad
Gost
Nenad

Donji dio toloske sume i sadine.gdje su bili vinogradi postalo mjesto za otpad..od tako lijepe livade za cas napravise katastrofu a u d.dijelu toloske sume svaki put po koje svjeze presegano drvo a ni jedno posadjeno..cini mi se da se polako pravi prostor za zgradu

Send this to a friend