Društvo

Radnička partija: Nadamo se da će vinovnici nečasnog čina u Kotoru biti najoštrije kažnjeni

Najoštrije osuđujemo dešavanja u Kotoru ispred Crkve Svetog Nikole, kada su napadnuti paroh Nemanja Krivokapić i njegova supruga Ivana, saopštili su večeras iz Radničke partije.

<<<Mitropolija: Nezapamćeno skrnavljenje crkve u Kotoru, Crna Gora mora obnoviti lekcije o življenju u različitostima<<<

“Vandalski čin pokušaj skrnavljenja vjerskog objekta, napad na sveštena lica i vrijeđanje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi treba najstrože kazniti. Poražavajuća je činjenica da su među osobama koje su izvršioci tog nečasnog čina i sportisti koji treba da budu uzor našoj omladini. Oni su ti koji treba da se izdignu iznad politike i podstiču na toleranciju i poštovanje različitosti, ali zaraženi virusom DPS-a oni lako zaboravljaju principe na kojima treba da se temelji jedno zdravo društvo kojem bi svi u Crnoj Gori trebali da težimo”, poručuju iz RP.

Kako ističu, takvi i slični postupci, čiji smo svjedoci u prethodnom periodu, ne priliče civilizovanom društvu.

“Nadamo se da će državni organi pravovremno reagovati i da će vinovnici ovog nečasnog čina biti najoštrije kažnjeni, kako bi poslali poruku da je Crna Gora država u kojoj u miru i slozi mogu da žive ljudi različite vjere, nacije i boje kože”, zaključuju u Radničkoj partiji.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
AooooNovak RamovNaroz
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aoooo
Gost
Aoooo

Pazite vi radnička prava. Ima ko da misli za crkvena prava. Kad smo već kod toga, odavno ne čusmo nijednu vašu rečenicu u vezi radnika, samo o srBstvu i crkvi.

Naroz
Gost
Naroz

Zar vi niste komunisti, Marks, Lenjin, “religija je opijum za mase”, “sveštenici su lopovi” i slično?
Znači niste, pa šta ste?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Naroz jednostavno oni su nista.

Send this to a friend