Društvo

Radovi u Baru: Naselja Mandarići i Popovići dobili kanalizaciju i kolektor

Mještani barskih naselja Mandarići i Popovići dobili su kanalizacioni kolektor.

Kao najpovoljniji ponuđač ua radove u Mandarićima odabran je UNIVERZAL RAI DOO Bar, dok je stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio AM Studio inženjering d.o.o. Bar.

Iz Opštine su kazali da su radove na izgradnji kanalizacionih priključaka na glavni kolektor u obavezi izvesti mještani, imajući u vidu činjenicu da Opština ne izvodi radove na zemljištu koje nije u njenom vlasništvu.

“Posebno napominjemo da do izvođenja radova na priključcima nije racionalno asfaltirati saobraćajnicu obzirom da se prilikom izvođenja priključaka moraju vršiti iskopi te bi u tom slučaju došlo do iskopa novog asfalta”, istakli su oni.

Izvođač radova je, kako su istakli, nakon polaganja kolektora i izgradnji šahti rov zatrpao jalovinom i saobraćajnicu osposobio za korišćenje, ali uprkos tome, zbog konfiguracije terena odnosno zbog velikog uspona, prilikom padavina dolazi po spiranja nasutog materijala zbog čega je nasipanje rova rađeno u više navrata.

“Nesporna je činjenica da postoji problem u korišćenju ove saobraćajnice, međutim, neophodno je da mještani u što skorijem roku izvedu radove na priključcima kako bi se ovaj infrastrukturni objekat stavio u funkciju”, piše u saopštenju.

Takođe , na zahtjev mještana naselja Popovići –Bjeliši i ovdje je izgrađen kabalizacioni kolektor.

“Nakon prijema zahteva, pristupilo se izradi projektne dokumentacije koja je urađena od strane projektantske firme „Virmont doo“ iz Bara, a revizija Glavnog projekta je izradjena od strane doo „Vodovod i kanalizacija“ Bar. Za izvođenje radova po revidovanom glavnom projektu izdata je građevinska dozvola od strane Sekretarijata za uredjenje prostora, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine. Nakon sprovedenog tenderskog postupka za izvođenje predmetnih radova sačinjen je ugovor sa izvodjačem „Indel inžinjering“ doo iz Podgorice, ukupne investicione vrijednosti 27.868,81 eura sa uračunatim PDV-om. Izvodjač radova „ndel inžinjering je radove na izgradnji fekalne kanalizacije okončao 19. novembra prošle godine, ali su, nakon izvršenih radova asfaltiranja kanalizacionog rova, u februaru primjećene određene nepravilnosti. Imajući u vidu da radovi nisu kvalitetno izvedeni, ali i činjenicu da nije ispoštovan rok za izvođenje radova od strane izvođača, Opština Bar nije izvršila isplatu ugovorenih sredstava”, naveli su iz Opštine.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
DakyPrc CGStrukadejan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Daky
Gost
Daky

Hahaha bravo bravo ovi ili rade puteve u sred sezone ili po najvecoj nevreme….

Prc CG
Gost
Prc CG

Firma u univerzal u vlasništvu beganovica iz istog naselja u kojem radi kanalizaciju….Ubjedljivo najgora firma u izvođenju građevinskih radova,dovoljno je vidjeti zgradu koju su radili pored barske pijace,bruka i sramota stim veća sto pored njih zgradu radi firma Cerovo i samim tim ih je pokopala jer je njihov rad(firme univerzal)kao da su se djeca igrala.Uz sve to vlasnik jedan od… Više »

Struka
Gost
Struka

Odlični su vam izvodjaci kroz Popoviće. Raskopane ulice, ljudi cijepaju gume i maltretiraju se jednom trakom. Sram vas bilo. Bolje je da ćutite.

dejan
Gost
dejan

U Naselju Poovici raskopan put vec skoro mjesec. Bruka i Sramota. Proci s ne moze.

Send this to a friend