Društvo Održan Simpozijum o tiroidnoj žlijezdi i trudnoći sa međunarodnim učešćem

Radulović: Usvajanjem novih znanja pružiti najbolji tretman pacijentima

Ljiljana Radulović/ Foto: KCCG

Osnovni cilj je da se sa usvajanjem novih znanja, u svakom trenutku pruži najbolji tretman i liječenje pacijentima, kazala je direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović na juče održanom “Simpozijumu o tiroidnoj žlijezdi i trudnoći sa međunarodnim učešćem” u Podgorici.

Pod pokroviteljstvom Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, juče je održan “Simpozijum o tiroidnoj žlijezdi i trudnoći sa međunarodnim učešćem” u hotelu “CUE” u Podgorici koji je okupio eminentne stručnjake iz oblasti endokrinologije, ginekologije i primjene ćelijske i genske terapije, iz Crne Gore, Srbije i Italije, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

Na simpozijumu, kako su naveli, predavanja su bila vezana za uticaj tiroidne žlijezde i bolesti tiroidne žlijezde na trudnoću.

Predavači iz Srbije bili su prof. dr Miloš Žarković, prof. dr Eliana Garalejić, prof. dr Biljana Nedeljković Beleslin, prof. dr Jasmina Ćirić, doc. dr Mirjana Stojković i dr Džihan Abazović.

Iz Italije, kako dodaju iz KCCG-a, predavači su bili prof. dr Alfredo Pontecorvi, dr Domenico Milardi, dr Carmine Bruno i dr Roberto Novizio, dok su iz Crne Gore predavači bili organizatorke skupa prof. dr Snežana Vujošević i doc. dr Sanja Medenica, a moderatori sesija dr sc. med. Sreten Kavarić, dr Olivera Bošković, doc. dr Aleksandar Đogo, dr Valentina Kalinić i dr Zlata Kovačević.

Prof. dr Snežana Vujošević, direktorica Centra za nauku KCCG i predsjednica Udruženja endokrinologa Crne Gore, uvodnim obraćanjem otvorila je simpozijum i pozdravila sve učesnike, a posebno goste iz Italije i Srbije i poželjela uspješan edukativni skup na kojem će steći nova znanja koja će unaprijediti njihov dalji rad.

Državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Crne Gore, Slađana Ćorić, u svom obraćanju istakla je da se nada će konstruktivni simpozijum doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sistema Crne Gore.

“Fokus Ministarstva zdravlja jeste univerzalna zdravstvena zaštita. U tom segmentu, poseban dio i posebnu pažnju pridajemo značajnom unaprjeđenju trudnica, porodilja i male djece. Ovaj simpozijum je vrlo važan u karici koja daje potpun segment tog poglavlja”, kazala je Ćorić.

Direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović, u svom obraćanju pozdravila je sve prisutne i kazala da organizovanje medicinskih naučnih skupova sa učešćem stranih i domaćih stručnjaka predstavlja izuzetan doprinos u sticanju, razvoju i širenju najnovijih dostignuća u endokrinologiji u našoj zemlji.

“Takođe su i značajan faktor u regionalnim naučnim okvirima. Osnovni cilj je da se sa usvajanjem novih znanja, u svakom trenutku pruži najbolji tretman i liječenje pacijentima. Upravo ovakvi simpozijumi služe za razmjenu iskustava i znanja, a posebno za edukaciju mladih kadrova. Iskreno čestitam organizatorima simpozijuma koji su ulozili energiju, znanje, trud, entuzijazam, da bi na najbolji način pokazali da smo dobri domaćini, ali i stručnjaci. Još jednom vas srdačno pozdravljam i želim uspješan rad na simpozijumu”, zaključila je dr Radulović.

Iz KCCG-a napominju da je Simpozijum bodovan od strane Ljekarske komore Crne Gore.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Veesna
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Veesna
Gost
Veesna

Ne sumnjamo!Haaa

Send this to a friend