Društvo Nakon pravosnažne presude Višeg suda da je nezakonito na funkciji

Boris Raonić ponovo izabran za generalnog direktora RTCG-a

Boris Raonić

Iako je Viši sud u Podgorici donio pravosnažnu persudu da je Boris Raonić u avgustu 2021. godine nezakonito izabran za generalnog direktora Javnog servisa RTCG na današnjoj sjednici Savjeta RTCG on je ponovo izabran na tu funkciju. Na početku sjednice Odbijen je predlog članice Savjeta Amine Murić da sjednica bude zatvorena za javnost. Murić je zamjenica direktora Građanske alijanse na čijem čelu je prije stupanjana funkciju generalnog direktora RTCG bio Raonić.

16.47 – Na današnjoj sjednici Savjeta RTCG Boris Raonić ponovo je izabran za generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Prethodno su članovi Savjeta na današnjoj sjednici odlučili su da ponovo razmatraju koga će od prijavljenih kandidata na starom konkursu iz 2021. imenovati za generalnog direktora.

Savjet je prihvatio predlog da se glasa o četiri kandidata – Nikoli Markoviću, Srđanu Čoviću, Milutinu Stijepoviću i Borisu Raoniću.

Glasanje je bilo tajno, a glasalo je pet od šestoro prisutnih članova. Milica Špajak ranije kazala da neće glasati u slučaju da se direktor bude birao danas.

Potpredsjednica Savjeta Marijana Camović Veličković napustila je sjednicu, negodujući što je Raonić uvršen na listu kandidata kao i drugi.

16.08 – Članovi Savjeta Radio-televizije Crne Gore na današnjoj sjednici odlučili su da ponovo razmatraju koga će od prijavljenih kandidata na starom konkursu iz 2021. imenovati za generalnog direktora. Nakon pauze, odlučivaće o tome da li je Boris Raonić među četiri prijavljena kandidata.

15.42 – Drljević: Ako nema pravnih smetnji, Raonić da bude jedan od kandidata

Camović Veličković je, obraćajući se advokaticama, kazala da ne mogu ozakoniti izbor Raonića. Rekla je da prelaze njihove nadležnosti i ubjeđuju članove da glasaju za Raonića, te takvim tumačenjem eliminišu ostale kandidate.

Drljević je rekao da su pred njima dvije mogućnosti – vraćanje na odlučivanje o imenovanju između tri ili četiri kandidata za direktora iz 2021. ili poništenje konkursa.

Camović Veličković je istakla da će napustiti sjedicu i da neće učestvovati u raspravi i glasanju ukoliko Raonić bude razmatran kao kandidat, u slučaju vraćanja na odlučivanje o imenovanju između kandidata iz 2021.

Drljević je rekao da su na zakonu pali imenujući Raonića za kandidata, ali je ocijenio da je sada već bivši direktor RTCG postigao značajne rezultate, koje moraju priznati svi. Kazao je da će lično glasati, ako nema pravnih smetnji, da Raonić bude jedan od četiri kandidata o kojima bi se kasnije tajnim glasanjem mogli izjašnjavati.

Članica Savjeta Amina Murić kazala je da će glasati po preporukama pravne službe RTCG.

Miranović je rekao da bi bilo loše za RTCG i Savjet da danas ne donese odluku. Kakva god da je odluka, tvrdi, mora se danas donijeti

<<<Da li će novi izbor generalnog direktora RTCG biti slučaj za SDT ili će članovi Savjeta konačno postupiti po zakonu?<<<

15.22 – Camović Veličković je, obraćajući se advokaticama, kazala da ne mogu ozakoniti izbor Raonića. Rekla je da prelaze njihove nadležnosti i ubjeđuju članove da glasaju za Raonića, te takvim tumačenjem eliminišu ostale kandidate.

15.04 – Predsjednik Savjeta Veselin Drljević kazao je da su ispoštovali odluku Višeg suda i konstatovali da je Boris Raonić razriješen funkcije generalnog direktora.

Mićović je istakao da Savjet prilikom odlučivanja ne može isključiti Raonića iz kandidature, te da nije sugerisao da se on ponovo izabere za generalnog direktora, prenose Vijesti.

“U obrazloženju presude se kaže da Savjet nakon donošenja odluke kojom se odluka stavlja van snage daje mogućnost da između kandidata koje ste zapisnikom konstatovali da ispunjavaju uslove izaberu kandidata. Ja to tako tumačim. Ili da se raspiše konkurs, što tužbom nije traženo”, istakao je.

I advokatica Đukanović smatra da je presuda ispoštovana, te da Raonić ne može biti eliminisan iz izbora za direktora kao kandidat.

Ona je kazala članovima Savjeta da moraju da uzmu trenutne okolnosti i da se presuda ne može tumačiti izvlačenjem stavova iz konteksta, kako se to radi u medijima. Upitala je da li bi Nikola Marković kao tužilac danas mogao da bude imenovan za direktora s obzirom da je trenutno javni funkcioner.

Savjet RTCG (Foto: Antena M)
Savjet RTCG (Foto: Antena M)

14.52 – Savjet je glasao i odluci po prvoj tački dnevnog reda, i jednoglasno je konstatovana odluka suda o poništenju izbora.

13.55 – Saša Vukotić advokatica Raonića kazala je da će zbog integriteta da ostane pri svom stavu, a to je da kandidati koji su pokrenuli postupke protiv Raonića bili za preispitivanje u pogledu uslova.

“Sud je dao odluku ali nije ispitano to pred Vrhovnim sudom jer nije uložena revizija, i na sad ne mogu da dam sud jer je odluka Višeg suda data i ne mogu preko toga komentarisati. Presuda nije u skladu sa stavom Vrhovnog suda i to je moj stav”, kazala je Vukotić.

Dodala je da poništaj konkursa nije adekvatan jer to predviđa određene rokove.

“Da ne bi tumačili Vrhovni sud će dati stav a mi ćemo morati da postupimo po presudi. Odluka o imenovanju direktora je poništena a vi sad treba da donesete ono što smatrate da je ispravno. Kako god da odlučite koga da izaberete oni će da podnesu tužbu. Ne slažem se sa stavom suda da su ispravne prijave svih kandidata bile ali je sud rekao da jesu i tu nema priče. Sad Vrhovni sud može da odluči. Moramo da donesemo novu odluku i to je na vama. Ne slažem se sa mnogo toga što je u presudi izrečeno. Konflikt ne može da nastane kad je Raonić prije dozvoljenog roka podnio ostavku. On nije bio u konfliktu interesa nikako”, poručuje Vukotić.

Zorica Đukanović advokatica Raonića kazala je da će se kroz reviziju pokazati sve nezakonitosti koje su izrečene u presudi.

“Imam iste stavove kao koleginica Vukotić. Sve će se pokazati revizijom”, istakla je Đukanović.

Članica Savjeta Milica Špajak je kazala da je najbolje rješenje da se ponisti konkurs i organizuje ponovni.

“Konfuzna je presuda i u takvoj situaciji vjerujem da je ispravno imenovati vd i ponoviti konkurs”, smatra ona.

Preporučuje da se onda sad svi koji žele ponovo prijave.

“Izuzimam svoje mišljenje ako danas dođe do izbora generalnog direktora ja u tome neću učestvovati”, kazala je Špajak.

Poništena je odluka o imenovanju Raonića za generalnog direktora RTCG.

13.13 – Želimir Mićović iz pravne službe RTCG kazao je da Savjet danas na osnovu dispozitiva presude Višeg suda treba da donese odluku kojim poništava odluku o imenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora.

“Presuda je takva moramo je poštovati i ne želimo da članoveSavjeta dovedemo u eventualnu krivičnu odgovornost ako ne poštuju tu presudu, presuda je međutim nejasna. Nijesu tražili da se raspiše novi konkurs i dosta je nejasno napisana i javnosti i pravnicima”, rekao je on.

Prema njegovim riječima nijesu bili decidni u traženju službenog zahtjeva ili poništenje odluke ili konkurs koji nije tražen od strane tužioca.

“Ja smatram da je Savjet na osnovu konkursa i ponuda izabrao četiri kandidata koji su ispunjavali uslove i nakon toga su izabrali Raonića na osnovu intervjua, na osnovu svog diskrecionog prava koji imate kao članovi Savjeta. Shodno tom zapisniku danas bi trebalo da imenujete generalnig direktora da sva četiri kandidata uzmete u ozbir. Ne treba da Raonića isključite ali mora biti u kraćem mandatu jer je već godinu i po bio na funkciji, pa da popuni mandat od četiri godine”, kazao je Mićović.

13.00 – Stav pravne službe Javnog servisa RTCG je da danas treba da se glasa za nekog od kandidata sa konkursa iz 2021. godine, uključujući i Raonića.

12.45 – Sjednici ne prisustvuje Bojan Baća jer je on kao predstavnik Univerziteta Crne Gore podnio jutros neopozivu ostavku u Savjetu.

12.30 – Predsjednik Savjeta Veselin Drljević rekao je da je prisustno sedam članova Savjeta i da imaju kvorum.

<<<Raonić: Nije bitno hoću li biti direktor, žao mi je onih koji hoće da budu ja<<<

Članovi Savjeta nijesu imali većinu od šest članova kako bi bio usvojen predlog da se sjednica zatvori za javnost. Za taj predlog glasala su četiri člana, dva su bila protiv, a jedan uzdržan.

Članica savjeta Amina Murić zatrazila je da se sjednica zatvori da bi se izbjeglo manipulisanje činjenicama.

Član Savjeta Predrag Miranović istakao je da će na jednak način da govori bez oobzira da li je sjednica otvorena ili zatvorena za javnost.

Članica Savjeta Marijana Camović Veličković kazala je da je protiv da se sjednica zatvori jer Boris Raonić nije više direktor od juče i u ovom momentu javni servis više nema direktora.

Predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević kazao je da ne vidi razlog zašto bi se osjećao neprijatno.

Druga tačka dnevnog reda je rasprava i izjašnjavanje o poništenju Odluke o imenovanju generalnog direktora.

Savjet će danas raspravljati i izjašnjavati se i o imenovanju generalnog direktora RTCG.

 

Viši sud u Podgorici potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Podgorici, čime je proglasio nezakonitom odluku o imenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Klošarijana
Gost
Klošarijana

Jeli moguće da se niko nije prepao komentara na ovom portalu? Kuda to idemo kao društvo!

Vesna
Gost
Vesna

Sprdnja!

pravedan
Gost
pravedan

Nije vam valjo DPS, ovi su vam bolji koji ne poštuju ni zakone, ni državu ni moral. Osramotiše CG u cijelom svijetu.

PGPG
Gost
PGPG

Kako je osvježilo 😀

neko
Gost
neko

Novovicu,cujemo li se?

Majmun je majmu
Gost
Majmun je majmu

Oslobodjena crna gora😀

Bastion!!
Gost
Bastion!!

BRAVO RAONIĆUUUU

ipppp komite iiiiip

Arhitekta
Gost
Arhitekta

Aooooooooooo

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Zbogom pameti!!!

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Sve što dođe na naplatu, odbiti Raoniću i onima koji su glasali za njega.

SanjaBD
Gost
SanjaBD

Čestitke za Borisa Srbina 💪💪

Mongro
Gost
Mongro

U potpisu: To je to!

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Ovo je dokaz totalne anarhije u drzavi.Raspustiti sve sudove…policiju…Kompletan izvrsni dio (a boga mi zakonodavni) vlasti!I sve iznova uraditi! Uvesti anglosaksonsko pravo….Drugacije….ne ide!

Dado
Gost
Dado

Podrska!!!

Veke presvetla
Gost
Veke presvetla

Baća se pametno povukao iz savjeta.
Međutim, kasno. I on treba krivično da odgovara jer je prilkom prvog izbora glasao mimo zakona i odredbi za izbor direktora.

Niko
Gost
Niko

Ovo je sada slučaj za tužilaštvo i sudstvo jer se ne poštuje sudska odluka ili ovi poltroni Raonića su iznad sudijskih odluka Postali smo država bezakonja zato pod hitno treba da reaguje tužilaštvo i sudstvo da građani vide da se su ke odluke moraju poštovati i da se sačuva ugled pravosuđa Ministar Kovač ćuti jer je isti klov kao ovi… Više »

Posteno
Gost
Posteno

Cudi me od Naoda🤣🤣🤣🤮🤮🤮

Maitland Niles
Gost
Maitland Niles

Posteni

Legendo, crkoh za komentar 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Posteno
Gost
Posteno

Kakav sljam od savjeta. Pi,pi,pi

Pravda
Gost
Pravda

Neka Specijalno Tuz. CG formira predmet povodom današnjih dešavanja u Javnom servisu.

Ninca
Gost
Ninca

Kako e, zemljo osvEžena? 😂

mn-a NK
Gost
mn-a NK

koji skup parazita!

Tamara
Gost
Tamara

Krivicne prijave protiv kriminalnog savjeta

Ivana
Gost
Ivana

Savjet rizikuje zatvor
Dritan odlazi brzo
Posle izbora vele

Vanja
Gost
Vanja

Krivicna prijava kolektivna protiv savjeta
Rade protiv interesa javnosti i drzave
Ovo je za zatvor

Dado
Gost
Dado

Objavljivati imena i slike clanova savjeta koji krse zakon i to objavljivati svaki dan,kad tad ce odgovarat pred sudom za bezakonje

Otac Duško
Gost
Otac Duško

Ukinite sve sudove!Pravni savjet RTCG je dovoljan,Ruka pravde!

Role je king
Gost
Role je king

Za ove zakon ne vazi?

Maitland Niles
Gost
Maitland Niles

Čemu onda sudska presuda, ako se ništa nije promijenilo.
Novoviću, postupaj i hapsi Drljevića doktora, jer ovo nema ni u Madagaskar…..

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Madagaskar je Amerika za nas!

❤🇲🇪
Gost
❤🇲🇪

Hahaahha sprdaju se sa drzavim sa sudstvom eyo kako vam je osvjezilo

Vladolf Putler
Gost
Vladolf Putler

Nakon ovoga, predlažem da svi sudovi u CG budu rasformirani. Što će nam, brate, niko ih ne šiša ni pet posto. Samo badava trošimo pare na njih… Ovoga zastiiđa, stid me je đe živim.

nenad_mne
Gost
nenad_mne

Tačno, džabe hljeb jedu, kada imamo “Ruku pravde”, za manje para!

Simo
Gost
Simo

Vladavina prava i ruka Dritanove pravde. Ima li tuzioca u ovoj drzavi?

Fallcone
Gost
Fallcone

Da sam ja uradio sto je uradio Raonic ne bih se vadio iz zatvora

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Svi iz Savjet koji su ovo glasali ponovo, moraju krivično odgovatati! Sramno šta se radi!

Husein
Gost
Husein

A reka pravde ovdje hoce li 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Tgd 70
Gost
Tgd 70

Da ima tužilaštva sad bi cijelu ekipu pokupila pa na propitivanje i zasluženu kaznu, ispadoše veća vlast od suda sramota i zastiđe

Rukfaš
Gost
Rukfaš

Ima li neko u ovoj našoj Crnoj Gori da se dokopao bilo kakve funkcije a da se ne sprda sa državom? Ako se nekoga sjertite, javite mi da mu pošaljem makar bocu rakije.

Zeljko
Gost
Zeljko

Ovo nema ni u Kolumbiji sto rade predstavnici volje litija .

Treći_dnevnik
Gost
Treći_dnevnik

Užas. Ni sudske odluke se ne pistoju i to od koga,od onih koji treba da ,,nepristrasno” informišu.
Fuuuj

Nikšić
Gost
Nikšić

Čemu služi sud sad,ovo je sramota šta su uradili,svima krivične prijave što su glasali za Raonica

hihihi
Gost
hihihi

Hrabro se broji ! 5000,5000,5000 😀 😀

Skojevka
Gost
Skojevka

Oni i dalje ne shvataju da Raonic ne moze nikako ni da bude kandidat ni da bude ponovo izabran? Sud je jasan, a ti Drljevicu s njim mozes u Spuz zajedno “za postignute rezultate”. Sram vas bilo sve!

Cuca
Gost
Cuca

Dje je državni tuzilac da sve pravnike zaposlene u RTCG POHAPSI !

Crni Grujo
Gost
Crni Grujo

Oce li Raonic vratiti oare koje je je nezakonito uzeo?

nenad_mne
Gost
nenad_mne

Da li je dozvoljeno, bilo kome da komentariše pravosnažne sudske odluke, ili da ih izvršava? Biće da se Raonikiju treba izvršiti i doplata, ali iz dohodaka Savjeta!

Anna
Gost
Anna

Savjet mora podnijeti ostavku, a onda i da odgovara jer jevprotivno zakonu izabrao direktora. Naravno, direktor mora da vrati svaki dinar.

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Euro…dinara nema vec 25-30 godina…iako bi ti da se vrati

Tamara
Gost
Tamara

A kakva im je pravna sluzba, za pozeljeti 😂 Da se glasa i za njega, a njegovo imenovanje nezakonito 😂 No dobro, tako je kad im on daje naloge i kontrolise ih 😂

Danka
Gost
Danka

Ruka pravde hoće li dotaći Savjet?

Pomorac
Gost
Pomorac

Da Dritan i Novakovićka-Djurović hitno upute trajekat “Ruka Pravde” prvo Jadranom, zatim Bojanom i Moračom do skalina i da srede stvari u Savjetu za RTCG-u.

Klošarijana
Gost
Klošarijana

Ali kako Savjet može da bude kriv? Savjet ne čine pravnici. Savjet pravno mišljenje dobija od pravne službe RTCG-a. Ja shvatam kampanju i mržnju prema Raoniću, ali ako ima nelegalnosti, ne može Savjet da bude odgovoran, već pravna služba koja tumači zakon Savjetu. Baš se lično ovdje crtaju mete članovima Savjeta, pravi se pritisak na njih koji je besmislen.

Hurem
Gost
Hurem

Samo ga vi gurajte ali zato treba i da podijelite dug koji treba da vrati jer je nezakonito uzeo 75000€ jer je nezakonito bio tu dje jes i plus troškove sudjenja Svetosavci

DrljevićPUF
Gost
DrljevićPUF

Bježimoooooo….

djusta
Gost
djusta

I zadnji da ugasi svijetlo!

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Sve će svakako pod analizu, pa ko se ogriješi o Zakon, neka odgovara! Za početak Raonić da vrati 80000 koje je primio mimo zakona.

doktorat
Gost
doktorat

Dobro je sto je Baci miliji doktorat no da guli krompir sa laznim doktorom i pravnikom u Spuz

končar
Gost
končar

Da li se bira direktor rtcg ili anb-a.🤗🤗

Send this to a friend