Društvo

Raspisan javni poziv za obilježavanje usamljene opasnosti na moru

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je raspisalo javni poziv za nabavku i ugradnju opreme za obilježavanje usamljene opasnosti na moru na lokaciji rt Galiola na jugoistočnoj strani ostrva Sv. Nikola u Budvi.

Kako je saopšteno iz Morskog dobra, predmet javnog poziva je nabavka opreme za noćnu markaciju (označavanje) – bijelo svjetlo sa dva bljeska minimalne vidljivosti 3nm i  opreme za obilježavanje usamljene opasnosti u skladu sa IALA sistemom.

“Obilježavanje treba da se vrši postavljanjem fiksnog pilona (stuba) od nerđajućeg čelika na čijem bi se vrhu nalazile dvije crne kugle prečnika 0,6 metara. Pilon (stub) od nerđajućeg čelika (AISI 316) treba da bude visine 3000 mm, ofarban crveno- crnim prugama i da je pogodan za montiranje na betonsko postolje”, dodaju oni.

Javni poziv će trajati do 21. oktobra 2019. godine do 13 sati, nakon čega će biti organizovano javno otvaranje ponuda. Za ovaj posao predviđeno je 20.000 eura.

“Javno preduzeće je opredjelilo novac za markaciju ovog rizičnog lokaliteta na inicijativu korisnika luke Budva, kluba za sportski ribolov „Širun” i NVO Porat- Pizana, a posao će biti realizovan kroz smjernice Uprave pomorske sigurnosti”, navode oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moraca
Gost
Moraca

Već je to neko sredio preko veze dzabe pozivate na oglas !!!
To smo mi kum za kuma sve sredi !,

Send this to a friend