Društvo

Raspisan konkurs za najbolji esej u bioinformatici

logo_bio_ict.png

Konkurs je otvoren do 21. februara, a pravo učešća imaju učenici srednjih škola i svi studenti na visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori.

Ideja Centra je da se podstaknu mladi ljudi u Crnoj Gori kako bi podijelili njihovu viziju ili konkretnu ideju za budućnost crnogorskog društva kroz razvoj i korišćenje ICT tehnologija u svakodnevnom životu, sa fokusom na razvoj bioinformatike. 

Esej mora biti napisan na engleskom jeziku (Times New Roman, veličina fonta 12, naslov boldovan i veličina fonta 14), mora da sadrži najmanje 1.500, a najviše 3.000 riječi, može biti djelo jednog ili grupe autora (najviše četiri), jedan autor ili grupa autora mogu da prijave jedan esej, a potrebna je i originalnost u definisanju naslova i koncepcije eseja. Radove slati u elektronskoj formi kao Word document na adresu [email protected]

Nagrada za prvo mjesto je 500, za drugo 250, a za treće 150 eura. Najbolji eseji biće objavljeni na sajtu Centra izvrsnosti BIO-ICT (www.bio-ict.ac.me), a organizator zadržava pravo objavljivanja svih eseja, bez naknade troškova po osnovu autorskog prava. Rezultati konkursa takođe će biti objavljeni na sajtu BIO-ICT Centra izvrsnosti 15. marta.

 

 

 

Send this to a friend