Društvo

Raspisan konkurs za pet kandidata: Biraju savjet gradske televizije

Skupštinski odbor za izbor i imenovanje raspisao je javni poziv za predlaganje kandidata za pet članova savjeta Radio televizije Podgorica čime je nastavljena procedura za pokretanje gradske TV kuće.

Članovi savjeta, kako piše u pozivu koji potpisuje Mihailo Anđušić, predsjednik odbora, biraju se iz reda afirmisanih stručnjaka iz oblasti koje su relevantne za obavljanje djelatnosti društva.

“Jednog kandidata predlažu javne službe iz oblasti kulture i sporta čiji je osnivač Glavni grad, drugog obrazovne institucije, trećeg kandidata predlažu NVO iz oblasti kulture i medija, zaštite ljudskih prava i sloboda ili zaštite potrošača, četvrtog kandidata predlažu turističke organizacije, privredna društva iz oblasti turizma turizma, dok petog člana predlažu mala i srednja preduzeća i preduzetnici sa sjedištem na teritoriji Glavnog grada”, navodi Anđušić.

Za člana savjeta ne mogu biti birani poslanici i odbornici, zaposleni u televiziji, lica koja bira, imenuje ili postavlja predsjednik države, Skupština Crne Gore ili Vlada, zatim lica izabrana, imenovana ili postavljena lica u organima lokalne samouprave, funkcioneri političkih stranaka, lica koja kao vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, članovi nadzornih organa imaju interesa u pravnim licima koja se bave proizvodnjom radio i televizijskog programa, tako da bi članstvo u savjetu moglo d a dovede do su koba interesa.

Predlozi za kandidate za članove savjeta dostavljaju se na pisarnici Skupštine ili poštom na adresu Skupština Glavnog grada Odbor za izbor i imenovanja u roku od 45 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Buduća gradska televizija ima prostorije na Gradskom stadionu, a gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković početkom februara saopštio da očekuje da će televizija sa ekspreimentalnim radom početi za pola godine.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
joko8484EldanPalmaDebeliNenad
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
joko
Gost
joko

Eto Nikolići iz DPSa šansa da bude direktor Televizije.Drugačije ne bi nikad toga filma gleda!

8484
Gost
8484

Odavno je opstina Podgorica trebala osnovati svoju televiziju i ovo je dobar potez samo bih vjerovatno u ime svih gradjanaapelovala da se dovedu pravi profesionalci na istoj koji nebe zamuckivali,sebe stavljali u prvi plan u odnosu na goste,knjzevno se izrazavali bez lokalnih akcenata i bili prijatnog glasa bez najava katastrofa ili senzacija u istom sto radi prvenstveno odredjena televizija vec… Više »

Nenad
Gost
Nenad

Ja vjerovat ne mogu da trosite nase pare na vasu televiziju..ni ovu sto imamo ne valja nista

PalmaDebeli
Gost
PalmaDebeli

Ne valja tebi možda…

Eldan
Gost
Eldan

Dako opstinska bude malo bolja… svi zajedno da je napravimo da bude mnogo bolja

Send this to a friend