Društvo

Raspisan naknadni konkurs za upis u srednje škole

Ministarstvo prosvjete raspisalo je naknadni konkurs za upis u srednje škole, prijave se podnose od 15 do 17. avgusta, a ukupno ima mjesta za 2.720 đaka, saopšteno je iz ovog resora.

“Na programima u trogodišnjem trajanju broj upisnih mjesta je 996. Na programima u četvorogodišnjem trajanju je 1194 upisnih  mjesta dok je broj mjesta za program gimnazije 454.  Za učenike koji žele da se obrazuju po programima iz oblasti muzičke umjetnosti broj mjesta je 76. U svim opštinama mjesta ima za sve učenike koji su završili osnovnu školu”, dodaju oni.

Kako ističu, kandidati podnose prijavu na Konkurs, originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole, te diplome i uvjerenja o rezultatatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodjeljenim priznanjima.

“U toku trajanja roka za podnošenje prijava, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Na utvrđenu rang listu može se podnijeti prigovor u roku od tri dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli”, zaključuju oni.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend