Društvo Jevrić saopštio

Raspisan tender: Herceg Novi će uskoro biti priključen na regionalni vodovodni sistem

Tender za spajanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem raspisan je danas.

Kako je kazao direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić, regionalni vodovod je, uz podršku resornih ministarstava, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva finansija, tokom prethodnih mjeseci pripremao dokumentaciju za raspisivanje tendera.

Tender je raspisan na devetogodišnjicu funkcionisanja regionalnog vodovoda, a Jevrić je istakao da će jubilarna deseta godina predstavljati godinu razvoja.

“Regionalni vodovod će, nakon višegodišnjih priprema, tokom 2020. godine završiti izgradnju 1. faze sistema, započeti sa 2. fazom kroz saradnju sa Upravom za saobraćaj, a u saradnji sa opštinom Bar, iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, otpočeće aktivnosti na riješavanju problema vodosnabdijevanja u naseljima Dobre Vode i Veliki Pijesak. Posebno je značajno istaći da se zajedničkom realizacijom projekta izgradnje bulevara i postavljanja novog cjevovoda, za šta je dobijena podrška Vlade i resornih ministarstava, ostvaruje višemilionska ušteda”, dodao je on.

Na svečanosti su uručene zahvalnice resornom ministru održivog razvoja i turizma Pavlu Raduloviću, ispred Vlade Crne Gore, za pruženu podršku, kao i predsjednici opštine Golubovci, Tanji Stajović, za uspješnu saradnju na zaštiti vodoizvorišta „Bolje Sestre“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pustite to
Gost
Pustite to

To ,,uskoro” slušamo već 10 godina. Ništa im ne vjerujem. A odriješe nam kožu s leđa, jer se uz dozvolu za gradnju mora platiti i harač Regionalnom, bez obzira što je to završeno, dohodovno preduzeće.

Marko
Gost
Marko

Jesi li ti već zaboravio kako je to izgledalo prije desetak godina? U Tivtu i Kotoru su ljudi u Bojlerima i cjevima imalimorsku slanu vodu, mnogi gradovi silne restrikcije u sred turističke sezone…. I dan danas mnoge kuće čucaju bistjerne za nedaj bože, naprosto iz navike da jednog dana sve može presušiti. Prvi put i poslednjih 5-6 decenija da gradovi… Više »

Send this to a friend