Društvo

Razigravanje za najmlađe, novogodišnji ukrasi i maštaonica

Posljednja sedmica ove godine u Razvojnom centru rezervisana je za nekoliko radionica – edukativnu, na kojoj će školarci pomoću knjige “Sofija i čarobna bašta” ući u svijet čarolije i mašte, razvojne za najmlađe drugare, i kreativnu u toku koje će praviti novogodišnje ukrase, kazali su iz Udruženja Roditelji.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra.

Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje.

U ponedeljak, 25. decembra biće održane razvojne radionice pod nazivom Razigravanje, koje su namijenjene djeci jaslenog uzrasta.

“Za njih smo pripremili dva termina, u trajanju po 30 minuta. U 18 sati je radionica namijenjena djeci uzrasta od jedne do dvije godine, dok je termin u 19 sati rezervisan za djecu uzrasta od dvije do tri godine”, kazali su iz ovog udruženja.

Na ovim radionicama posebna pažnja će biti posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu

Mališani će, kroz igru, rješavati probleme, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Osim toga, kroz zanimljive igre, razvijaće sposobnost izvođenja elementarnih pokreta kao i onih složenijih. Zapravo, ovim aktivnostima dodiruju se i neki drugi elementi i aspekti razvoja djeteta. Djeca će imati priliku da rade u grupama, uče pravila i čekaju red.

Cilj ovih radionica je da se pruži stimulativno okruženje za odrastanje djeteta a roditelji će imati priliku da dobiju konkretne savjete i uputstva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog što boljeg razvoja.

Radionicu vodi defektološkinja Ivana Popović, a broj mjesta je ograničen na pet. Prisustvo roditelja je obavezno.

U utorak, 26. decembra sa početkom u 19 sati organizovaće se kreativna radionica pod nazivom Jelka, Pahulja -Zvjezdica, koja je namijenjena djeci uzrasta od sedam do 12 godina.

“Praznici su idealna prilika da dozvolimo djeci, da izradom personalizovanih ukrasa doprinesu kreiranju novogodišnje atmosfere u svojim domovima”, kažu iz Udruženja Roditelji.

Na radionici će djeca imati priliku da naprave par ukrasa od kartona u kombinaciji sa drugim materijalom.

Radionicu će voditi dekoraterka Kristina Kestner. Broj mjesta je ograničen na 15.

Dan kasnije, u srijedu, 27. decembra u 19 sati počinje nova edukativna radionica pod nazivom Maštaonica-Sofija i čarobna bašta, a namijenjena je roditeljima i djeci uzrasta od šest do 14 godina.

Radionica je osmišljena da se kroz promociju knjige, Sofija i čarobna bašta i interaktivan razgovor, djeca uvedu u svijet čarolije i mašte u kojem ništa nije crno niti bijelo.

Nakon svakog pročitanog dijela razgovaraće se sa djecom. Imaće priliku da u mislima stvaraju slike onoga što čuju. Na kraju crtaće scenu po izboru. Radionicu vodi autorka knjige Tatjana Kuljača, a broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 28. decembra u 19 sati uslijediće još jedna kreativna radionica pod nazivom Novogodišnje spretne ručice, namijenjena djeci uzrasta od četiri do 10 godina.

Cilj radionice je usavršavanje finih motoričkih vještina, vježbanje koordinacije, preciznosti, a sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima.

Na radionici će djeca uz pomoć prostih materijala koji se svakodnevno koriste praviti ukrase za jelku, vijence kojima mogu ukrasiti i vrata svoje sobe. Radionicu će voditi članica udruženja Vesna Pejović, a broj mjesta je ograničen na 15.

Ovom radionicom zatvara se ovogodišnji program Igračkoteke i Razvojnog centra, a druženje se nastavlja nakon praznika.

B.M.

Send this to a friend