Društvo

Rekonstruiše se bazen u Škaljarima, radovi će biti završeni do 1. septembra

Foto: Skala radio

Rekonstrukcija zatvorenog bazena „Nikša Bućin“ u Škaljarima, u Kotoru teče prilično sporo, ali se gradonačelnik Kotora Željko Aprcović nada da će radovi biti završeni do 1. septembra.

Aprcović je zadovoljan što se počelo sa montiranjem stakala na južnoj strani bazena.

To je, kako je kazao za Skala radio, bio osnovni preduslov da se, nakon zastakljivanja sa obje strane, južne i sjeverne, pređe u finalizaciju radova.

Foto: Skala radio

“Za to je potrebno vrijeme bez vjetra jer inženjer na gradilištu me je upoznao sa činjenicom da su radovi na montiranju stakala morali da budu prekinuti usljed naleta vjetra čija je brzina veća od 10 kilometara na sat. Stakla, čija je težina 250 kilograma ne smiju se montirati u takvim uslovima, a na licu mjesta smo se uvjerili da ih je montirano više od polovine s južne strane. Očekuje se da uskoro iz Italije stignu i ona za sjevernu stranu. Ukoliko vremenske prilike dozvole, za očekivati je da će stakla biti montirana u pet do šest narednih dana”, kazao je Aprcović.

Trenutno se izvode radovi na plafonu. Što se tiče termotehnike, ona je, kazao je kotorski gradonačelnik, završena 95 odsto, a kada se završi zastakljivanje s obje strane bazena, krenuće se sa radovima na postavljanju keramike u školjki bazena, kao i postavljanje podnog grijanja.

Ostali keramički radovi su završeni u svim prostorima. Ukoliko se obezbijedi dovoljan broj radnika, a Aprcović vjeruje da hoće, jer se ovaj posao ne može završiti sa dvedesetak radnika, svi radovi bi bili okončani do 1. septembra, kada bi bazen bio predat na upotrebu plivačima i vaterpolistima, kao i građanima koji ga koriste u rekreativne svrhe.

5

avatar
1000
4
1
0
 
4
samo pitam...MikiBudimo realniPomorac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
samo pitam...
Gost
samo pitam...

Mogu li đeca iz Kavača da idu na bazen u Škaljare?

Miki
Gost
Miki

Zar pola javnih radova u Crnoj Gori moraju da dobiju firme koje su nesposobne da zavrse radove ne na vrijeme nego makar 1-2 nakon zvanicnig roka i to bi bio uspjeh.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ајмо више завршите тај базен, како вас срамота није тражити изговоре и одуговлачити.

Pomorac
Gost
Pomorac

Od kad traju radovi???

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Могло би се у Гинисову књигу рекорда слободно.

Send this to a friend