Društvo Pet odjeljenja prvaka

Rekordan broj učenika u školi Blažo Jokov Orlandić

Foto: Bar-info

Ove školske godine u OŠ “Blažo Jokov Orlandić” upisano je 1115 učenika, koji su raspoređeni u 41 odjeljenje. To je rekordan broj učenika i odjeljenja od osnivanja škole.

“Upisali smo 132 učenika prvog razreda i to u pet odjeljenja. Koristim priliku da se zahvalim Opštini Bar i predsjedniku Dušanu Raičeviću, koji su obezbijedili besplatne udžbenike i firmi ‘Port of Adria’ koji su obezbjedili besplatan školski pribor za njih. Uz to, Ministarstvo prosvjete i Zavod za udžbenike obezbijedili su besplatne udžbenike za učenike čiji roditelji primaju materijalnu pomoć. Zahvaljujući Ministarstvu, ove školske godine realizovaćemo za nas veoma značajan projekat zamjene postojeće i ugradnje nove PVC stolarije na većem dijelu školskog objekta”, istakao je za Bar Info direktor škole Mustafa Peročević.

Trenutni učionički prostor ne zadovoljava potrebe škole, pa je prioritet za naredni period dogradnja barem još četiri učionice.

U toku ljetnjeg raspusta obavljene su pripreme za početak nove školske godine. Otklonjeni su kvarovi na vodovodnoj i elektro-mreži, popravljen je sistem za alarm i video-nadzor i okrečene učionice. Adaptirane su dvije kancelarije za psihologa i logopeda, kao i prostorija za čuvanje školske arhivske građe.

Zahvaljujući JP Komunalne djelatnosti, sprovedena je akcija čišćenja i sređivanja školskog dvorišta, Komunalno preduzeće poklonilo je više stabala ukrasnog drveća, koje je zasađeno u školskom dvorištu.

Send this to a friend