Društvo

Roditelji: Naredna sedmica posvećena muzici, pažnji i kreativnosti

Udruženje Roditelji naredne sedmice organizuju radionice  u Razvojnom centru a biće posvećene muzici, kreativnost i samopouzdanju djece, kazali su iz ovog udruženja.

Besplatne radionice, kako objašnjavaju,  održavaju se u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici.

“U utorak, 29. avgusta od 19 sati počinje još jedan novi ciklus radionica pod nazivomU malom carstvu muzike,”  koja je namijenjena djeci uzrasta od šest do devet godina.  Djeca će imati priliku da saznaju o osnovnim pojmovima dva muzička instrumenta – gitare i flaute. Biće riječi i o nastanku muzike, pretečama gitare i flaute kao i o načinu dobijanja tona. Posebno interesatno će biti to što će uz instrukcije svirati na ovim muzičkim instrumentima. Radionicu vode profesorica gitare Mila Popović i profesorica flaute Dijana Orlandić iz Muzičke škole “Vasa Pavić”.  Broj mjesta je ograničen na 15”, kažu iz udruženja.

A u četvrtak, 31. avgusta od 19 sati, napominju da nakon dva mjeseca pauze, nastavljaju sa radionicama “Suan Pan mentalna aritmetika” koje organizuju u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

“Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od sedam do 14 godina koju vodi Mila Marković, a broj mjesta je ograničen na 10”, poručuju na kraju.

Send this to a friend