Društvo

Roditelji ne odustaju, zbog direktorice ispisuju djecu iz škole u Matarugama

Nakon što su prije dva dana zatražili da ministar prosvjete Damir Šehović razriješi dužnosti Vanju Marković, direktoricu OŠ “Mataruge”, u istoimenom pljevaljskom selu, roditelji učenika ove škole su najavili da će danas ispisati svih 36 učenika i upisati ih u druge škole.

<<<Djeca u Matarugama ne idu u školu, roditelji traže smjenu direktorice<<<

Poručili su da će od ovakvog poteza odustati samo ako Šehović smijeni Markovićevu, za koju tvrde da svojim odlukama ometa funkcionisanje ustanove, nekontrolisano troši školski novac i vrijeđa roditelje.

Bojkot nastave počeo je prvog dana školske godine, zbog odluke direktorice da oduzme časove nastavnicima Bojanu Strunjašu, Danki Pejović i Bojani Ostojić. Pejovićevoj i Ostojićevoj su časovi vraćeni ove sedmice, ali ne i Strunjašu.

U znak protesta roditelji đaka su prije dva dana kratko blokirali magistralu.

“Savjet roditelja OŠ „Mataruge” jednošasno je odlučio da sjutra svi roditelji ispišu svoju djecu iz škole u Matarugama. Mi smo legalisti, ljudi koji poštuju državu i zakon. Ne želimo da naša djeca budu žrtve bahatosti direktorice Marković. Prepisaćemo djecu u druge škole sve dok ministarstvo ne riješi ovaj problem i ne suspenduje Vanju Marković. Vjerujemo do kraja u ministra Šehovića, i kao čovjeka i kao ministra, da će našu djecu i nas zaštititi od stresa i nevolja u koje nas je uvukla Vanja Marković svojim nesavjesnim i neprofesionalnim radom”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Savjeta Sretomir Šljukić.

19 Komentara na "Roditelji ne odustaju, zbog direktorice ispisuju djecu iz škole u Matarugama"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend