Društvo

Roditelji ogorčeni, osnovci iz Igala moraju preći u Sutorinu

Foto: radiojadran.com

Iako je juče direktor OŠ “Dašo Pavičić” u Herceg Novom, Branislav Krečković, najavio uredno odvijanje nastave u objektu Dječijeg odjeljenja Instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu, Radio Jadran saznaje od roditelja da će uskoro đaci nastavu privremeno pohađati u školi u Sutorini.

Krečković je to saopštio na jučerašnjem popodnevnom roditeljskom sastanku u prostorijama škole u Igalu, priča jedna od majki.

Revoltirani roditelji se pitaju zbog čega im je ta informacija saopštena prvog dana nove školske godine, kada su đaci već upisani.

“Satanak je počeo i tekao mirno dok Krečković nije kazao da đaci prelaze u Sutorinu, što je izazvalo opšte nezadovoljstvo i negodovanje svih prisutnih roditelja”, navodi zabrinuta majka, ističući da roditelji nisu dobili jasnu informaciju kada će đaci preći u Sutorinu, kao ni do kada će tamo pohađati nastavu.

Direktor ih je informisao da objekat Dječijeg odjeljenja u Institutu mora biti saniran, za šta je resorno Ministasrtvo obezbijedilo 8.000 eura, a iz drugih izvora obezbijeđeno je još oko 2.500 eura. Zebnju roditelja, međutim, izaziva veoma loše stanje školskog objekta u Sutorini, gore nego i na Dječijem odjeljenju Instituta.

“Za đake će biti obezbijeđen prevoz do škole u Sutorini. U autobusu, koji će stajati i mimo predviđenih stanica, trebalo bi da budu i učiteljice”, obećao je Krečković na sastanku.

Mogućnost da đaci privremeno pohađaju nastavu u matičnoj školi na Toploj on je odbacio, jer je taj objekat sa više od 1.300 đaka prebukiran.

Roditelji će, piše portal Radio Jadran, protestovati ispred matične škole na Toploj u petak.

2 Komentara na "Roditelji ogorčeni, osnovci iz Igala moraju preći u Sutorinu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend