Društvo

Roditelji zbog rasporeda nisu pustili djecu u školu, ali moraće da popuste

Večina učenika četvrtih razreda OŠ Drago Milović, koji nastavu pohađaju u centralnoj školi u Tivtu, danas nije sjela u školske klupe zbog protesta koji su organizovali roditelji, kako bi iskazali neslaganje sa organizacijom školskih smjena.

Po odluci rukovodstva škole, učenici trećih, četvrtih i petih razreda nastavu će pohađati u popodnevnim satima, za razliku od ranijih godina, kada su učenici četvrtih razreda bili u jutarnjoj smjeni, piše Radio Tivat.

Direktorica škole, Ružica Lazarević, primila je predstavnike roditelja, koji su nakon višesatnog sastanka morali da prihvate objašnjenje da drugog načina za organizaciju nastave nema.

Lazarević je istakla da je pedagoška služba razmotrila sve mogućnosti i da zbog broja učionica i kabineta, te sve većeg broja učenika koji se upisuju u OŠ Drago Milović, trenutno ne postoji način da se smjene drugačje oranizuju.

Predstavnica roditelja učenika četvrtih razreda, Ivana Aranđus, nakon sastanka je rekla da će se predloženi raspored morati prihvatiti, iako nije u interesu djece.

Uprava škole i roditelji zajednički će djelovati prema Opštini Tivat i Ministarstvu prosvjete, kako bi se hitno pristupilo povećanju kapaciteta škole, prije svega izgradnjom školskog objekta u Donjoj Lastvi.

7 Komentara na "Roditelji zbog rasporeda nisu pustili djecu u školu, ali moraće da popuste"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend