Društvo

Sa građanima traže rješenje problema parkinga u Podgorici

ilustracija

Preduzeće Parking servis elaboratom o parking zonama, čija je izrada u toku, planira da obilježi nekoliko parkirališta u užem centru grada, zatim prekoputa TC Mol of Montenegro, u stambenom bloku prekoputa Sportskog centra ,,Morača“, Ulici Radoja Dakića u Siti kvartu, ali i da privede namjeni neuređene površine u Bloku šest, piše Pobjeda.

Navodeći da su uglavnom tehnički dio posla završili, direktor Parking servisa Nusret Canović kazao je da prilikom rješavanja problema sa parkiralištima, uvijek konsultuju i građane. Cilj im je, naglašava, da ovi parking prostori budu iskorišćeni na najbolji način, kako bi bili dostupni što većem broju građana.

Direktor Parking servisa navodi da su prije mjesec slali dopise mjesnim zajednicama, kako bi mještani dostavili ideje o rješavanju problema sa parkiranjem u njihovim kvartovima. Već su dobili neke prijedloge iz mjesnih zajednica a, kako dodaje, i ovih dana obilaze građane sa kojima razgovoraju i obavljaju konsultacije. Podsjetivši da su već obišli mještane blokova pet i šest i centra grada, Canović najavljuje planove za te djelove Podgorice.

U centru planiramo da zoniramo parkinge u ulicama oko zgrade budućeg gradskog pozorišta. To bi podrazumijevalo promjenu režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Planiramo da obilježimo parkinge oko garaže u Ulici Novaka Miloševa. U Bloku šest je ostalo vrlo malo prostora koji se može obilježavati. Sa mještanima toga kvarta smo saglasni da treba uraditi horizontalnu i vertikalnu signalizaciju.

Takođe, postoje neke lokacije koje su sada neuređene i koje se koriste kao ,,divlja“ parkirališta kod OŠ ,,Radojica Perović“ i iza zgrade u Ulici Đoka Miraševića, a mogle bi se urediti i privesti namjeni kazao je Canović.

Predstavnici Parking servisa danas treba da se sastanu sa građanima iz Stare varoši i Kruševca. Iznijeće im, navodi Canović, prijedloge kako bi se neke površine mogle privesti namjeni, kao i za koje smatraju da bi trebalo da budu zonirane, a otvoreni su i za sve konstruktivne prijedloge.

“Sa stanarima „Metalke“ i ranije smo razgovarali o obilježavanju parking prostora iza i ispred te zgrade. U Ulici kralja Nikole već je obilježen parking na jednoj strani, ali budući da ona ima četiri saobraćajne trake, razmatramo da zoniramo parking i sa druge strane ulice. U dvorišnom dijelu zgrade moguće je obilježiti oko 100 parking mjesta”, navodi Canović, uz napomenu da je u planu zoniranje asfaltiranog parkinga kod OŠ ,,Milorad Musa Burzan“ (prekoputa TC Mol of Montenegro ).

U MZ Kruševac u planu je zoniranje parkinga u bloku zgrada prekoputa SC ,,Morača“.

“O tome smo već razgovarali sa građanima tog naselja, koji žele da se to uradi. Međutim, nijesmo do kraja provjerili situaciju sa vlasništvom nad tim prostorom, tako da će biti još prilike za razgovor sa građanima i iznošenje prijedloga”, kazao je Canović.

24

avatar
1000
14
10
0
 
24
Vase imeVase imePelePrckonebitan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pele
Gost
Pele

Inače u City kvartu ima parkinga koliko voliš. Druga je stvar što neće da se gospoda parkira na mjesta koja se naplaćuju a oće na ulicu, tj na ulaz u kafić. Smao vi počistite paukom one koji zauzimaju kolovoznu traku i riješili ste problem parkiranja. Vjerujte da to funkcioniše fenomenalno.

Prč
Gost
Prč

Smanjiti cijene parkinga na 30 centi i praviti visespratne garaze,zasto se ne napravi visespratna garaza na platou kod atomskog sklonista u centu,takodje kod sc morace.ovako se samo obiljeze mjesta dje se gradjani inace parkiraju i onda dolazimo do toga da ne dobijamo vise parking prostora vec samo da se naplacuje onamo gdje se do sad nije placalo.onda je jasni da… Više »

Staxe
Gost
Staxe

Bicikli su rješenje,ne shvatam zašto ljudi ne bi dolazili biciklima ili mopedima na posao.Podgorica je bogom dana za bicikle…

nebitan
Gost
nebitan

Izađi majčin sine kad je 50 stepeni napolje biciklo da voziš od tološa do centra

Vase ime
Gost
Vase ime

Ili kad pune shever.

Blok 6
Gost
Blok 6

Takođe, postoje neke lokacije koje su sada neuređene i koje se koriste kao ,,divlja“ parkirališta kod OŠ ,,Radojica Perović“ i iza zgrade u Ulici Đoka Miraševića, a mogle bi se urediti i privesti namjeni kazao je Canović. – SIKTER

Lolo
Gost
Lolo

Problem je u vecini djelova grada isti. Od stambenih zgrada su napravili soping centre a uslova za to nema. Dostavna vozila, zaposleni u prodavnicama, musterije, jednom rijecju haos. Nedjeljom ili poslije 10 uvece kada se radnje zatvore i stambena zgrada ponovo postane stambena zgrada, parkinga koliko hoces.

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

To je makar lako, ukinete parking servis

max
Gost
max

Broj registrovanih auta raste iz godine u godinu. Parkinga će vazda falit dok ne promijenimo način razmišljanja i kola ostavimo doma.

Aha
Gost
Aha

Znači, prelom u mozgu treba nekako da riješi neorganizovani i totalno raspali gradski prevoz?

max
Gost
max

Bez ulaganja u gradski prevoz nemamo što dalje da pričamo. A ‘prelom u mozgu’ treba da se desi prije svega kod nadležnih, pa onda kod građana.

Bosko
Gost
Bosko

Pustite stanare ulica u centru grada na miru , tu nikada nema mjesta za parking a jos trazite da vam plate za to

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Kako su krenuli i dvorišta će nam zonirati uz napomenu da je to u našem interesu !😂😂😂

Vase ime
Gost
Vase ime

Zakljucavamo kapiju za svaki slucaj.

miško
Gost
miško

a mnogo jada više sve oće da se plaća, ostavite neđe da se ne plaća

RofZ
Gost
RofZ

Uklonite auta koja se ne koriste, a parkirana su na javnim parkinzima, pa ćete dobit nekoliko desetina parking mjesta sa 0€ ulaganja. Počnite da naplaćujete parking ispred Zabjelske vektre, pa će daleko manj haos bit, i oko OŠ Vuk Karadžić. I imajte malo m.da pa ponekad oko Atlas Capitala dodjite, parking je ispod skoro pa prazan, ali mrčenici su dali… Više »

Božo
Gost
Božo

Stanari ulice 13. jul su imali parking duž ulice, ali im je oduzet jer se ulica proširila. To je, da ja znam, jedinstven slučaj da je parking oduzet. Ostalima se prave parkinzi, a nama je na 5 metara od zgrade “uvaljen” balon terena za sport Venom. Sad nemamo dje da parkiramo, ali zato slušamo utakmicu do ponoći. Nekad igraju i… Više »

Titograđanin
Gost
Titograđanin

I ispred Metalke je oduzet, ako ti je što lakše, a znam da nije. Samo su došli jedno jutro i parking mjesta preuredili u biciklističku stazu. Parking mjesta su stavili na ulicu i time oduzeli jednu kolovoznu traku. I ne samo to, nego da bi se “školski” parkirao, moraš ići u rikverc prometnom ulicom, i to je izuzetno opasno. Naravno,… Više »

Baki
Gost
Baki

Parking u centru grada bi trebao biti besplatno prvih pola sata !To je slucaj u Sloveniji i stvarno funkcionise perfektno !Oni koji stvarno imaju potrebu da zavrse nesto u gradu na brzinu su postedjeni placanja!!

Goran887
Gost
Goran887

Pa besplatno je 15 minuta, meni uvijek dovoljno ako idem samo nesto da kupim.

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Neka Nusret Canovic uredjuje po Plavu, a neka ostavi nama podgoricanima sami da parkinge sredjujemo jer ako nastavi necemo imati gdje da se parkiramo svaki ce se placat

Prcko
Gost
Prcko

Tako je Peko!

RS3
Gost
RS3

Ne postojanje parkinga je glavni uzrok,umiranja centra Podgorice.Komunalna policija,pauci,parking servis,samo doprinose problemu.Pokušajte da završite nešto u Zavod za zapošljabamje,Opštinu,Fond PIO,banku,bilo što u centru!?Parking servis u Podgoricu je politička organizacija,za uhljebljenje birača.Canoviču,evidentan je tvoj trud,ali uzaludan.
Bačite bombu na trg,i preimenujte grad,u Beran Selo!!!

Ljubo V.
Gost
Ljubo V.

Nemam razlog da branim ove iz parkinga, ali obišao sam pola Evrope i vidio da se parking svud plaća. E sad sto bi podgoricani da voze dobra auta i da ne plaćaju i da jos mogu da udju autom u postu i banku ili kafić to je druga stvar !

Send this to a friend