Društvo

Sačuvajmo Sinjajevinu: Vlast pokazuje da se boji istine i da ne poštuje vrijednosti EU

Odbijanjem amandmana kojim su evropski parlamentarci tražili “nezavisnu studiju društvenog i ekološkog uticaja Vojnog poligona” na Sinjajevini poslanici vladajuće partije pokazali su da njihov i pravac u kom ide Evropska unija nisu isti, saopštila je Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu.

“Pokazali su i ono što se zna odavno – da se Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima plaši nezavisne studije, koja bi pokazala besmisao njihovih napora da planinu koja je izvor života pretvore u vojno igralište. Plaše se nezavisnih eksperata koji bi tom studijom dokazali da je ono što planiraju da sprovedu u naum ireverzibilna devastacija prirodnog, kulturnog i istorijskog naslijeđa, podzemnih voda, sliva rijeke Tare. Studije koja će pokazati da Vlada uništava srce Crne Gore – njene katune od kojih žive i mogu da žive hiljade porodica i dovodi u pitanje njihovu egzistenciju”,kazali su u GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

Tvrde da bi studija pokazala besmisao pošumljavanja alohtonim vrstama i dovela ih do krivične odgovornosti, ali i koja bi na čistac izvela da su potrošili novac poreskih obveznika Evropske unije, izigrali povjerenje svojih građana koji su glasali za zaštitu Sinjajevine, ali i ko zna što još…

“Nas, borce za očuvanje Sinjajevine ne čudi njihovo kontriranje EU, jer je vladajuća većina poznata po odlukama koje našu državu sve dublje vuku u živo blato. Čudi nas da su skupili hrabrosti da dignu ruku protiv amandmana koje su predložili oni pred kojima obično kleče. Ipak, moraju znati jedno – Sinjajevina je preživjela i veće nedaće od DPS-a, preživjela je i ratove tokom kojih je othranila brojne generacije Crnogorki i Crnogoraca koji su spremni da je brane od onih koji su našu hraniteljku do sada vidjeli samo na mapama, a sada su se drznuli da je uništavaju ispaljivanjem artiljerijskih granata”, kazali su oni.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
BojanLjuboNovak Ramov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

ZASTO PISETE VISE O OVIM GLUPOSTIMA?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Minimum dvije NATO baze treba da budu u Crnoj Gori,za svaki slucaj ima nestasnih u okruzenju

Bojan
Gost
Bojan

Blizu su, tu na Kosovu, nema potrebe.

Send this to a friend