Društvo

SAD podržavaju obuku za nastavnike engleskog jezika

Ilustracija

Međunarodna obuka za nastavnike engleskog jezika pod nazivom Cross-border Classroom Connections, koju finansira Stejt dipartment, biće otvorena sjutra u Budvi.

Obuku će otvorili ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Margaret En Uehara, sa šeficom regionalne kancelarije Stejt dipartmenta za engleski jezik, Džen Mekartur i predsjednicom Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, Draganom Radoman.

“Program će obuhvatiti 40 sati obuke za oko 75 nastavnika engleskog jezika, eksperata i administratora programa engleskog jezika, kao što je Access Microsholarship program, koje finansira Stejt dipartment”, navodi se u saopštenju.

Učesnici obuke su iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Estonije, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Tokom pet dana, eksperti za engleski jezik iz SAD-a, uključujući Fulbright stipendiste i specijaliste iz regiona, podijeliće svoje znanje i iskustvo sa učesnicima.

“Cilj obuke je pružanje podrške profesionalnom razvoju nastavnika i administratora programa engleskog jezika koje finansira Stejt dipartment i razmjena ideja o tome kako podučavati engleski jezik i američku kulturu sa fokusom na medijsku pismenost, kritičko promišljanje i druge vještine neophodne u 21. vijeku”, precizira se u saopštenju.

Cilj obuke je takođe da se osnaži regionalna saradnja u toj oblasti.

“Obuka je inicijativa regionalne kancelarije Stejt dipartmenta za engleski jezik u Beogradu, Ambasade Sjedinjenih Država u Podgorici i Biroa Stejt dipartmenta za obrazovanje i kulturu/kancelarije za engleski jezik”, dodaje se u saopštenju.

Program sprovodi, kako se zaključuje, udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.

Ža.B.

Send this to a friend