Društvo

Samo dan nakog promjene uništen mobilijar u Hercegovačkoj ulici

Od sedam novih betonskih korpi koje su u Hercegovačkoj ulici postavljene juče, već danas je jedna polomljena od strane nepoznatih počinilaca.

Društvo je nabavilo sedam betonskih korpi u vrijednosti od 803,85 eura kako bi izvršilo zamjenu postojećih korpi u Hercegovačkoj ulici, želeći da na taj način doprinese ljepšem izgledu ovog prostora.

Već narednih dana Društvo će izvršiti zamjenu polomljene korpe.

Podsjećamo da je gradsko preduzeće „Čistoća“ d.o.o. je, od početka mandata ove gradske uprave, izdvojilo oko 110.440 eura samo za saniranje devastirane komunalne opreme i objekata koji su u nadležnosti ovog društva.

Intervencije se odnose na oštećene kontejnere, rustične korpe, niše i betonske korpice, zamjenu vrata, prozora i sanitarija u javnom toaletu u Kraljevom parku, metalne kontejnere, velike i male metalne korpe za otpatke, vrata na javnom toaletu na Bulevaru Sv Petra Cetinjskog…

Vandali najčešće ispisuju grafitima mobilijar, ali i kradu točkiće sa kontejnera, obijaju vrata javnih toaleta, uništavaju sanutarije, lome prozore…

Glavni grad još jednom upućuje apel svim sugrađanima da čuvamo zajednička dobra, jer bi bilo svrsishodnije da su ova sredstva uložena u nove sadržaje, umjesto što su opredijeljena za obnovu postojećih.

B.M.

Send this to a friend