Društvo

Sanirani trotoari u Igalu

Rekonstrukcija trotoara u Igalu uljepšala je izgled ovog mjesta i olkašala kretanje brojnim pješacima na trasi koja  je važna komunikacija za velike smještajne kapacitete – dvije faze Instituta “Dr Simo Milošević”, hotel „Palmon bay“ i „Lighthouse“ sa ostatkom naselja, saopšteno je iz hercegnovske Opštine.

“U kvalitetno završene radove sinoć su se tokom obilaska terena uvjerili predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević sa saradnicima. Opština Herceg Novi je obezbijedila izradu projektne dokumentacije preko Agencije za izgradnju i razvoj, a lokalna Turistička organizacija i Opština zajedno su finansirali projekat”, navode iz te opštine.

Kako je kazao direktor Agencije Boro Lučić, sanacija ovog trotoara može biti primjer dobre prakse i za buduće projekte.

“Kad pogledate koliki broj ljudi cirkuliše ovim trotoarom, vidite da je zaista postojala potreba za sanacijom. Trotoar od prije je bio dosta nezgodan za pješake, a pogotovo za bicikliste, lica sa invaliditetom ili roditelje sa kolicima i djecom. Ovo je svakako veliko unapređenje izgleda centra Igala”, kazao je Lučić i dodao će u Igalu uskoro biti instalirana i dva nova smart autobuska stajališta, sa modernijim izgledom i funkcijom.

Predsjednik Mjesne zajednice Igalo Zoran Savković zahvalio se gradskoj upravi na urađenom poslu, u kojem je, kako kaže, i Mjesna zajednica dala svoje skromno učešće.

“Mi smo svojim malim budžetskim sredstvima doprinijeli uređenju ovog troatara tako što smo ofarbali ogradu u dužini od 200 metara, a uradili smo i zidić koji prati tu ogradu. Nadam se da i poslije sezone nastavljamo sa ovim tempom uređenja Igala. Biće dosta stvari zanimljivih Novljanima i Igaljanima”, najavio je Savković.

Kako dodaju iz ove opštine, rekonstrukcija je obuhvatila novo betoniranje, postavljenje podne rasvjete i stubića i sadnju zelenila, a radove je izvela firma Temko iz Nikšića, koja je na tenderu izabrana za najpovoljnijeg ponuđača.

“Preduzeće Komunalno-stambeno je izgradilo ogradu, a “Čistoća” postavila kante za otpatke, dok je klupu koja privlači pažnju i bliceve turista obezbijedila Turistička organizacija Herceg Novi. Garantni rok za izvedene radove i ugrađeni materijal je minimum dvije godine, a projekat je, uz sanaciju trotoara sa druge strane ulice, Opštinu Herceg Novi koštao 126 hiljada eura

Opština Herceg Novi nastavlja sa projektima uređenja grada, a kada je u pitanju Igalo odmah nakon turističke sezone slijedi popločavanje Šetališta Pet Danica od “Mimoze” do “Galeba”, kao i uređenje dionice Šetališta od “Galeba” do Titove vile. Osim toga, u planu su i drugi, manji i veći projekti koji će uljepšati lice Herceg Novog, potvrdili su predstavnici lokalne uprave tokom obilaska.

2 Komentara na "Sanirani trotoari u Igalu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend