Društvo

Saobraćajni kolaps u Herceg Novom, parking na Škveru još nije otvoren

Parking na Škveru, vlasništvo firme Euroland, ruskog milionera Jevgenija Medvedeva, koji je trebalo da počne sa radom 6. jula, još nije otvoren. U jednoj od najfrekventnijih ulica u Heceg Novom, koja vodi s glavnog puta do mora je svakodnevna mora proći vozilima ili naći mjesto za parking duž Paritzanskog puta, piše portal Radio Jadran.

Redovno se dešava da neupućeni krenu ka Škveru i nekoliko puta se vraćaju da bi propustili vozila koja idu u suprotnom smjeru, a kada se konačno spuste do kraja ulice naiđu na natpis na prakingu “Ne radi!”.

Administrativna direktorka kompanije “Euroland”, Julija Matović nada da se bi parking sa radom mogao početi sjutra, a razlog za kašnjenje je, kako tvrdi, u anonimnim prijavama raznim inspekcijama.

“Zbog nekorektnosti nekih ljudi, koji nas konstantno prijavljuju, dolaze nam inspekcije i po dva puta na dan. Umjetno potpisivanja ugovora i aktivnosti oko otvaranja parkinga, moram da idem u Njivice ili na Škver i pokazujem papire inspekcijama. Završili smo svu papirologiju i izmirili sva dugovanja, pa očekujemo početak rada nakon praznika”,  navodi Matović.

Do otvaranja, spuštena rampa praviće gužvu na Škveru, jer mnogi i dalje ne znaju da je parking zatvoren. Problem nastaje i kada se nekoliko vozila zatekne ispred, pa je prostor za manevrisanje smanjen. Uz to, nedovoljno je i ocrtanih parking mjesta u Ulici Partizanski put, jer sezona je u jeku, a Škver je u tom periodu najatraktivniji i najprometniji.

Parking će, kako obećava Matović, imati modernu opremu i kamere, kako bi bila isključena mogućnost bilo kakvog prekršaja, a biće otvorena i nova radna mjesta sa solidnim primanjima.

Ona je informisala da su radovi u Njivicama na bivšem Kinkindskom odmaralištu za ovu sezonu privedeni kraju, pa otvaranje objekta očekuje sljedeće sedmice.

Međutim, plaža je već uređena i otvoren je prolaz. Gostima su na raspolaganju besplatne ležaljke i suncobrani, a izgrađeno je i igralište za djecu.

I tamo su, kaže, slali inspekcije. Prijavljuju da se ležaljke naplaćuju, da rade kuhinja i šank i da je objekat pun gostiju. Inspektori su nekoliko puta dolazili, ali nisu naišli nikakve nepravilnosti, tvrdi ona i ne može da shvati ovakvu vrstu barijera za poslovanje.

16 Komentara na "Saobraćajni kolaps u Herceg Novom, parking na Škveru još nije otvoren"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend