Društvo

Saradnja sa Univerzitetom sporta u Tirani

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevo Popović i rektor državnog Univerziteta sporta u Tirani Agron Cuka potpisali su danas sporazum o saradnji u oblasti nauke i nastave.

“Čelnici dvije institucije dogovorili su da sarađuju u oblasti nauke i nastave, odnosno na zajedničkim istraživačkim projektima, u razmjeni studenata i nastavnika, kao i da zajednički nastupaju prema EU fondovima i pozivima koje raspisuje Evropska komisija i druge institucije, koje bi mogle značajno unaprijediti obje obrazovne ustanove”, navodi se u saopštenju UCG.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Duško Bjelica sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i prorektor za nauku na Univerzitetu sporta u Tirani Juel Jarani i direktor Instituta za sportske nauke Arben Kacuri.

U toku razgovora akcenat je stavljen na pokretanje zajedničkih aktivnosti u što kraćem roku, što će se ogledati u učešću albanskih profesora na godišnjoj naučnoj konferenciji koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore u Budvi, od 30. marta do 2. aprila, kao i tješnjem uključivanju u naučne aktivnosti časopisa „Sport Mont“ i „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“.

“Posjetom u Tirani nastavljeno je podizanje međunarodne prepoznatljivosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, a posebno nam imponuje što su naši domaćini primjetili visoku pozicioniranost našeg Fakulteta u regionu, što nam daje za pravo da smatramo da smo na pravom putu daljeg razvoja”, rekao je dekan Popović.

Send this to a friend