Društvo

Šćekić: Mladi demotivisani, partijsko zapošljavanje i dalje prisutno

Dragoslav Šćekić

Savjet za mlade i Zakon o mladima biće vrlo brzo uspostavljeni, a stanje u crnogorskom sportu se popravlja iz godine u godinu, poručio je u emisiji TVCG “Pitajte Vladu-Budimo budni” ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

Šćekić je kazao da je i sam kao mlad prepoznavao sve nedostatke crnogorskog društva i da je partijsko zapošljavanje, kao i sada, bio veliki problem.

“Prošao sam teške momente kad sam završio fakultet i kad je politika činila svoje. Zato se sada trudimo da sve to otklonimo. Mladi ljudi treba da samo na osnovu svojih aktivnosti i znanja dobiju posao, a ne zbog svog opredjeljenja. Mlade demotiviše upravo to, razumijem zašto su razočarani i znam kako se osjećaju”, smatra Šćekić.

Ministar je saglasan da partijsko zapošljavanje i dalje postoji u Crnoj Gori.

“Značajno je manje, ali je prisutno. To ne smije biti barijera za motivaciju mladim ljudima”, kazao je Šćekić u emisiji na TVCG.

Govoreći o svojim poslovnim počecima, otkrio je da je imao ponude za odlazak iz Crne Gore, ali da nikad nije napustio svoju domovinu.

“Bilo je ponuda da radim u Beogradu, ali nisam prihvatio. Vezan sam za moj kraj i za Crnu Goru, bez obzire na nedostatke”, poručio je Šćekić.

Komentarišući demografski problem u Crnoj Gori, Šćekić je kazao da pojedine kompanije i firme demotivišu žene da rađaju.

“Dovodi se u pitanje mogućnost da ostanu na poslu. To su jako ružne i neprijatne situacije i te situacije se dešavaju, čak i prećutno. Muškarci moraju voditi malo više računa o ženama. Ja sam uvijek za to da muškarci podijele obaveze”, smatra Šćekić.

Upitan za komentar o stanju u crnogorskom sportu, Šćekić je kazao da su vrhunski sportisti diskriminisani zadnjih godina.

“Tačno je da su neki problemi naslijeđeni. Posebno je teška situacija na sjeveru, gdje su lokalne samouprave u jako lošem finansijskom stanju što se tiče budžeta. Čim nema dovoljno finansija, logično je da fudbalski klubovi u toj regiji kaskaju”, naveo je on.

Ipak, optimističan je i poručuje da se stanje u crnogorskom sportu popravlja iz godine u godinu.

“Imamo potencijala u društvu samo treba novi pristup. Zato i rade ekperti na novoj strategiji o sportu, a uključena je sportska javnosti i imamo pomoć od međunarodnih partnera. To nam je prioritet i vizija da radimo na odgovoran način”, rekao je Šćekić.

Najavio je i da će uskoro biti formiran Savjez za mlade biće vrlo brzo uspostavljen.

“Sve ide u dobrom smjeru. Želimo da imenujemo lica koja će uspostaviti dobru komunikaciju sa nevladinim organizacijama. Ima adminstrativnih stvari koje trebaju da se završe i siguran sam da ćemo savez formirati vrlo brzo”, zaključio je Šćekić.

7

avatar
1000
7
0
0
 
6
SasaPlavljaninMirzlomNeka me maloNeka me malo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Sa DPSom si bio načisto. Glasaš DPS i dobiješ posao. Danas pored glasova moraš da doneseš i kovertu za lokalnog poslanika PESa.

Plavljanin
Gost
Plavljanin

Čak ni direktorica iz tvoje partije nije htjela da potpiše partijska zapošljavanja koja si ti dogovorio, nego je dala ostavku, a ti si doveo direktora iz druge partije koji je za rad svoje fotelje ta zapošljavanja aminovao.

Mirzlom
Gost
Mirzlom

U divnom stanju si ostavio Berane svome kos gorem nasljedniku!Zato,prvo doma sredi stvari,pa onda drzi prodike drugima!

Neka me malo
Gost
Neka me malo

Po kojoj si ti liniji dobio posao. Po stručnosti? A šjedi lebom te kumim.

Neka me malo
Gost
Neka me malo

Ti pričaš?

Nikola
Gost
Nikola

Hahahah sprdas li se scekici

Darko
Gost
Darko

Čovjek koji partijski zapošljava priča o partijskom zapošljavanju…tragično.

Send this to a friend