Društvo

Šćekić: Sredstva prikupljena za borbu protiv COVID-a biće upotrijebljena za jačanje zdravstvenog sistema

Dragoslav Šćekić
Dragoslav Šćekić

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić poručio je da će novčana sredstva u iznosu od oko pet miliona eura, koja su prikupljena od strane građana i privrednih subjekata za borbu protiv KOVID 19 pandemije, biti usmjerena za unapređenje zdravstvenog sistema.

On je to saopštio na jučerašnjoj sjednici Vlade, naglasivši da će se konkretnom namjenom, u najskorije vrijeme, baviti novoimenovani Savjet za sagledavanje epidemiološke situacije, na čijem je čelu premijer Dritan Abazović.

„ S obzirom da u dužem periodu nismo znali šta se dešavalo sa sredstvima koja su svakako prikuljana iz humanog razgloga, a kako bi se ublažile posledice pandemije, mi smo kroz reviziju Državne revizorske institucije, kroz njihove nalaze, došli do informacija, da se u određenoj banci nalazi oko pet miliona eura tih sredstava“, kazao je Šćekić.

On je istakao da su sredstva bez korisnika, te da je nelogično da Ministarstvo zdravlja nije imalo svoju ulogu u tome, s obzirom na promjene na vladinom nivou vezano za Nacionalno koordinaciono tijelo.

„ Bitno je da ta sredstva postoje na računu i da se mogu na kvalitetan način upotrijebiti. S obzorom da je u zdravstvenom sistemu potrebno mnogo toga realizovati, počev od infrastrukturnih stvari do određenih potrebnih aparata kako bi zdravstvene ustanove kvalitetno funkcionisale, Savjetu će biti predložen model kako da se ta sredstva na najbolji način usmjere s ciljem poboljšanja zdravstvene usluge našim građanima“, zakljkučio je ministar zdravlja.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Samo pitamHurem
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Samo pitam
Gost
Samo pitam

Kako se više od 8 miliona pretvori u 5 to bih volio da znam.

Hurem
Gost
Hurem

Ministre babavite osnovna srestva za rad dr u kc.Nemate nista ni na ortopediji ,ni na uroligiji ,ni za anesteziju …..ni na hednom odeljenju nego dr upucuju pacijente da sami kupuju sto im treba za op.

Send this to a friend