Društvo

Šehović: Bar dobija dvije moderne školske sportske sale

„Ministarstvo prosvjete i Opština Bar rekonstruisaće sportsku školsku salu Gimnazije „Niko Rolović“ i Ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru, vrijednosti oko 110.000 eura, po modelu sufinansiranja, pri čemu će Ministarstvo izdvojiti oko 70.000 eura, a ostatak sredstava Opština, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Takođe, uz podršku Kulturnog centra “Rumija” iz Čikaga biće izgrađena i nova sala OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama,.

Šehović je sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem potpisao Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Rekonstrukcija školske sportske sale srednjih škola u Baru – JU Gimnazija „Niko Rolović“ i JU Ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar“.

Ocijenivši da će projekat biti od velike vrijednosti za učenike opštine Bar, ministar je izrazio očekivanje da će do kraja decembra započeti procedura izbora izvođača radova, te da će za nekoliko mjeseci projekat biti završen.

Pored moderne sale, za dvije gradske srednje škole, ministar je najavio i gradnju nove sale OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama.

“Stvaramo preduslove za realizaciju još jednog kapitalno važnog projekta kada je u pitanju školska sportska infrastruktura u Baru. Riječ je o izgradnji sportske sale OŠ „Mrkojevići“, o kojoj već neko vrijeme postoji komunikacija između Ministarstva, Opštine i udruženja iseljenika „Rumija“. Nadam se da ćemo u vrlo kratkom roku obezbijediti formalno-pravne pretpostavke u planskoj dokumentaciji kako bismo započeli konkretne aktivnosti na izgradnji ove školske sale“, rekao je Šehović.

Na ovaj način, kako je istakao, djeca Bara će dobiti dvije moderne školske sportske sale sa optimalnim uslovima za bavljenje sportom i pravilan razvoj.

Raičević je naglasio da je Opština opredijelila dio sredstava za ovaj projekat s ciljem da u što skorijem roku djeca ovih škola dobiju adekvatne uslove za bavljenje sportom, te izrazio zadovoljstvo zbog dogovorene saradnje na izgradnji sportske sale škole u Pečuricama.

Kada je riječ o školskoj sportskoj infrastrukturi u Baru, ove godine rekonstruisana je i fiskulturna sala OŠ „Blažo Jokov Orlandić“, zamjenjena je i bravarija u sali, dok je u toku I faza zamjene bravarije u Školi, vrijednosti oko 30.000 eura, a u narednoj godini očekuje se i II faza, čime će bravarija na ovom objektu biti u cijelosti zamijenjena. Takođe, ova škola je u saradnji sa barskim privrednicima rekonstruisala otvoreni sportski teren, u koji je uloženo oko 30.000 eura.

Dodatno, u fiskulturnoj sali OŠ „Meksiko“ nedavno završena adaptacija centalnog grijanja, vrijednosti oko 25.000 eura.

Na teritoriji barske opštine u posljednje dvije godine, rekonsruisan je krov nekoliko škola, poput OŠ “Đerđ Kastrioti Skenderbeg”, gdje je riješen problem krovnog pokrivača, vodosnadbijevanja, a u narednom periodu očekuje se i zamjena bravarije. Krov je rekonstruisan i u OŠ “Jovan Tomašević” u Virpazaru, a vrijednost investicije iznosila je oko 30.000 eura.

Otvorene su dvije nove vaspitne jedinice barskog vrtića, dok su u domu učenika i studenata „Dušan Marović“ rekonstruisani toaleti vrijednosti oko 65.000 eura.

30

avatar
1000
17
13
0
 
27
SANTA MARIJAWoWRajkoPosmatracI ja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Drastican primjer demagogije i korupcije u obrazovanju. Uzeti stan po 5 puta nizoj cijeni od trzisne za sebe i saradnike od novca gradjana. Graditi sale od naseg novca i sebi pripisivati u zaslugu je politikanstvo. Nagradjivati ucenike i nastavnike reketiranjem skola. Zaposljavati partijske uhljebe.

Rajko
Gost
Rajko

odlicno za tvoje Rozajce , Petnjicane i Gusinjce … Nova radna mjesta , nova sredina a tamo okle su dosli su ostavili da im se na ognjiste pazi , za svaki slucaj . Osvajanje teritorija , lagano i sve u duhu nacionalizma koji vjesto prikrivaju

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Razumijem ja da iz nekog razloga ne podrzavate neciju politicku opciju, ali ovo ministrstvo se stvarno izdvaja, uveli besplatne studije, povecali plate, obezbijedili najveca kapitalna ulaganja, uveli onaj fond za najbolje nastavime i djecu, ili kako s evec zove…Nekako je sve krenulo na bolje. Imaju jos dosta posla jer je sistem decenijama zapusten, ali su rezultati evidentni.

WoW
Gost
WoW

Oladi malo brate, izgore. Stoti put ponovljena neistina, pa tako par godina.

Napr3dak
Gost
Napr3dak

Dvorana posjecenih cempresa i kako se bjese druga zove ?

Evo ništa a ti
Gost
Evo ništa a ti

Ako primjenimo progresivnu stopu poreza od 36% kao zemlje Beneluxa možemo pokušati da prilagodimo školski sistem onome u Kanadi. Jedino je njihov školski sistem upotrebljiv u CG.

fughhh
Gost
fughhh

podizanje poreza nikako nije rjesenje

Jelena
Gost
Jelena

Gospodin čovjek. Mlad, kulturan, obrazovan, elokventan, i sto je najvaznije sa konkretnim rezultatima koji su ako cemo da budemo iskreni zaista impresivni u odnosu na prethodnike. Ranije niko nije ni znao ko je ministar prosvjete.

WoW
Gost
WoW

Znalo se naravno jer je bilo velikih imena na celu prosvjete. Pokojni Dragan Kujovic je radio u teskim ratnim vremenima. Dr Miso Obradovic, profesor na Prirodno-matematickom fakultetu, veliki ime u nauci. Akademik Slobodan Backovic najveci medju najvecima. To su vrhovi iznad kojih nema dalje.

I ja
Gost
I ja

I cuveni Migo, akademik sa PSŽ univerziteta

Brajo Zakletva
Gost
Brajo Zakletva

Ne bi za ovoga niko čuo da nije došao po partijskoj liniji!

Tik Tak
Gost
Tik Tak

Ne gradi on sale da djacima bude bolje, poenta je da se te sale posle mogu dobro izdavat za razne druge aktivnosti……aerobik, pilates, kosarka. Zakupljuju se termini i direktor prezadovoljan. A djaci i dalje sjede u posleratne klupe i stolice, table su dotrajale, wc smrdi, neuslovno i nehigijenski je sve. Jos uvjek su ucenici dezurni da bi zvonili kraj/ pocetak… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

A ta đeca kada završe škole đe će raditi u Baru

Bar4me
Gost
Bar4me

To nije tvoja briga.
Sad ne valja ni ako đeca imaju đe da se bave sportom?

Bnjj
Gost
Bnjj

Ministar je dobio stan po bagatelnim cijenama

Pušti đa'ola
Gost
Pušti đa'ola

Čuo sam da DPS ima stanova

Košuta 4 stana
Gost
Košuta 4 stana

I to ga dodijelio sam sebi kao predsjednik komisije,

Slobebulatovic1
Gost
Slobebulatovic1

A vrtić?

Mikanic
Gost
Mikanic

Botovi vikendom ne rade 🙂

Barani
Gost
Barani

Mozete da da pricate sta god hocete, ali ovaj covjek postize definitivno ubjedljivo najbolje rezultate u Vladi!

Ivan
Gost
Ivan

Hahahhahahhaahhahhaa

Mikanic
Gost
Mikanic

Vec si to rekao pod stojanka.

Stojanka
Gost
Stojanka

Kamo srece da smo i ranije imali oakvog ministra prosvjete. Vise se za 3 godine uradi nego za prethodnih 20.

Bojsi
Gost
Bojsi

Ne znam je li najgori, bilo je losijih, ali je daleko od najboljih. Malo oladi brate uhljebio se.

Slavko
Gost
Slavko

Svi znamo da su ovo sarene laze ovih velikih neradnika i pijavica budzeta Crne Gore.

Mikanic
Gost
Mikanic

Kad citam ovo uvijek pomisli je li ovo Ministarstvo gradjevinarstva.

Send this to a friend