Društvo

Šehović čestitao prvacima: Vi ste već sada mali heroji

Ministar prosvjete, Damir Šehović, čestitao je danas prvacima polazak u školu, poručivši im da su već sada mali heroji.

“Danas ste zakoračili u najljepše doba života. Dovoljno veliki da počnete preuzimati obaveze, samostalno raditi i učiti, a opet sasvim bezbrižni i otvoreni za svijet. Čekaju vas nastavnici sa znanjem i strpljenjem, koji će vam, tokom sati provedenih u školi, biti zamjena za porodicu i najveća podrška. Oni će vas predano voditi ka upoznavanju sebe i onoga čime želite da se bavite u budućnosti. A vi im zauzvrat dajte poštovanje i dobro vladanje”, posavjetovao je ministar prvake.

Kako je dodao, njegov resor će im obezbijediti da rastu uz dobre nastavnike, radiće na tome da izgrade dobre škole i stvore od njih mjesto gdje će dolaziti radosni.

“Jer, škola će biti vaše utočište među najboljim prijateljima. Neko gradivo će vam se sigurno činiti nesavladivim, a problem nerješivim. Dužnost obrazovnog sistema jeste ne samo da vam pomogne da to gradivo savladate, već i da vas nauči da bilo koji problem na koji naiđete dočekate spremno i hrabro. Vi ste već sad mali heroji, ali naše je da vam omogućimo da to i ostanete”, naveo je Šehović.

Mališanima je kazao i da za sve što ne znaju-pitaju.

“Svaki problem podijelite. Učite, ali ne zaboravite da se igrate. Mi ćemo se truditi da zbog vas budemo bolji i učinimo sve da vaša plovidba znanjem bude mirna, ali sadržajna, puna mogućnosti i bez granica”, zaključio je Šehović.

Ž.N.

5 Komentara na "Šehović čestitao prvacima: Vi ste već sada mali heroji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend