Društvo

Šehović: Fakultet nije samo formalni korak, to je stvaranje budućnosti

Fakultet nije samo jedan formalni korak više, već stvaranje budućnosti, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović na danas održanom Danu otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Šehović je rekao da oko 300 studenata svake godine učestvuje u programima razmjene, dok stipendije stranih vlada dobija više od 100 studenata godišnje. Dodatno, u okviru interuniverzitetske saradnje, stipendije dobija na desetine studenata godišnje i ukupan broj mjesta na razmjenama se povećava iz godine u godinu.

“Podsjetiću da Ministarstvo svake godine opredjeljuje i sredstva za sufinansiranje školarine za oko 60 studenata magistarskih studija i preko 20 studenata doktorskih studija. Takođe, godišnje se dodjeljuje oko 300 stipendija za najbolje studente. Takođe, znati da ćete odmah po završetku studija imati mogućnost da radite i obučavate se kroz Program stručnog osposobljavanja, uz određenu naknadu, nije malo. Dakle, potrebno je da se, za početak, kvalitetno informišete”, naveo je Šehović.

Kako je dodao, stoga, fakultet nikad ne treba gledati kao obavezu, jer on to nije.

“On je velika mogućnost. Većina od vas prisutnih ste punoljetni građani i od vas očekujemo ne manje od toga da budete dovoljno odgovorni prema sebi, na način što ćete koristiti sve mogućnosti koje vam država u edukaciji daje, kako biste sjutra toj državi pomagali da mogućnosti bude sve više”, zaključio je Šehović.

Rektor UCG Danilo Nikolić poručio je da je obaveza Univerziteta da studente pripremi za buduće karijere, da ih promoviše u buduće lidere crnogorskog društva i da utemelji znanje, kroz razne aktivnosti i rad sa više od 100 partnerskih univerziteta.

Zamjenik gradonačelnika Glavnog grada Časlav Vešović poručio je mladima da se usmjere na zanimanja i profesije koje su u modernom dobu i modernoj Podgorici i Crnoj Gori tražene i defincitarne.

“Steknite znanja koja će vam za koju godini omogućiti da živite što ugodnije u svom gradu, svojoj državi i koja će predstavljati osnovu za dalje usavršavanje. Nemojte da prestajete sa učenjem. Time stičete najveći mogući kapital. Postajete konkurentni, cijenjeni i traženi u društvu i na tržištu rada. Želimo da Podgorica bude mjesto gdje ćete osjetiti da svakim dijelom svoga bića pripadate. Da vaš dalji razvoj bude vezan za budućnost ovog grada, da budete naš konstruktivni kritičari i njeni graditelji”, kazao je Vešović.

Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore organizuje Studentski parlament i Karijerni centar UCG, sa ciljem približavanja principa visokog obrazovanja mladima, te mogućnosti koje se otvaraju studentima.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
Gratis doktoratMark
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mark
Gost
Mark

A sto me napisaste ono najvaznije dje se odrzava i koliko traje,da ga posjete buduci srudenti

Gratis doktorat
Gost
Gratis doktorat

Tutin, Blace, Leposavić…diploma za 15 dana! Za porodice popust!

Send this to a friend