Društvo

Šehović obećao pomoć profesorici, ona se nada i novčanoj podršci građana

Šehović i Milošević

Ministar prosvjete Damir Šehović je danas na kontrolnom saslušanju pred skupštinskim Odborom za prosvjetu, nauku, kulturi i sport saopštio je da je njegov resor razmatrao nezavidnu situaciju profesorice podgoričke Gimnazije Slobodan Škerović Jasminke Milošević iz Bara. On je kazao da je tokom jučerašnjeg sastanka sa njom saopštio da će Ministarsto prosvjete pomoći njenu NVO Udruženje profesora filozofije, koja je ostala u dugovima nakon što su prošle godine organizovali Međunarodnu filozofsku olimpijadu. Najavio je i da će se u narednom periodu Ministarstvo angažovati na premještaju profesorice Milošević na radno mjesto u Baru. Profesorica Milošević je CdM-u kazala da je njen razgovor sa ministrom Šehovićem trajao oko 50-ak minuta, te da je on bio pristojan, ali da nije dobila konkretan odgovor ni na jedno njeno pitanje. Na Facebooku je danas objavila i broj svog bankarskog računa, kako bi joj pomogli oni koji žele.

Šehović je danas naglasio da nisu htjeli ovaj slučaj ranije da komentarišu u medijima, već da su željeli direktno da komunikaciraju sa profesoricom Milošević.

“Jer korišćenje ovakvih teških slučajeva u dnevno-političke svrhe katkad prevazilazi svaku mjeru dobrog ukusa”, poručio je Šehović i dodao da profesorica ima punu normu, a time i pravo na punu zaradu u podgoričkoj Gimnaziji.

Sa nivoa Vlade za organizaciju Filozofske olimpijade, preko Ministarstva nauke i Ministarstva prosvjete, uplaćeno je oko 1800 eura. To je, kako je navedeno, više nego što se inače dodjeljuje nevladinim organizacijama mimo konkursa za NVO, koji se svake godine raspisuje. Dodatno, godišnji konkurs Ministarstva prosvjete za finansiranje NVO, koji je bio na nivou od oko 350 hiljada, u ovom slučaju nije iskorišćen.

Na jučerašnjem sastanku, kako tvrde u Ministarstvu prosvjete, dogovoreno je da se taj resor angažuje na premještaju profesorice Milošević na radno mjesto u Baru, ukoliko se za to otvore mogućnosti. Šehović je rekao i da su gospođi Milošević predočeni  propisima dozvoljeni iznosi koji se mogu uplatiti u slične svrhe, na čemu će se takođe raditi, i to prvenstveno zbog entuzijazma profesorice i njene nevladine organizacije.

“Uvažavajući ipak ne samo zakonsku već i ljudsku dimenziju ovog slučaja, Ministarstvo i Gimnazija “Slobodan Škerović” su se angažovali i dodatno, kako bi se i na druge načine pokušala olakšati situacija u granicama realnog i mogućeg”, zaključio je Šehović.

S druge strane profesorica Milošević je povodom sastanka sa ministrom Šehovićem CdM-u kazala da je “ministar vršio svoju dužnost”.

“Razgovor je trajao oko 50 minuta. Uglavnom smo se vrtjeli oko toga da li sam ja sama kriva za finansijske probleme oko Olimpijade ili nisam. Bio je pristojan, ali nisam dobila konkretan odgovor ni na jedno moje pitanje. Nisam tražila pomoć za rješenje problema oko moje plate već da pomogne Udruženju profesora filozofije jer je ono pod blokadom zbog duga prema hotelu Princess”, ispričala je CdM-u profesorica Milošević.

Ona napominje da potpuno razumije one kojima Udruženje duguje, i naglašava da “nismo pod blokadom mogli smo ući u veće projekte”.

“Jer smo, bez obzira što smo mali, jako Udruženje sa impresivnim rezultatima, posebno poslije Olimpijade i međunarodnih razmjena učenika i međunarodnih filozofskih kafea, tako bismo se sami mogli snaći da to vratimo. Ovako…”, navodi profesorica.

Na pitanje CdM-a šta između ostalog piše u Memorandumu koje je Udruženje potpisalo sa Ministarstvom prosvjete Jasminka Milošević odgovara: “Nisu bili u obavezi da nas finansijski podrže, već da nam ustupe škole”.

Profesorca Jasminka Miloševićeva je dospjela u žižu crnogorske javnosti objavom na društvenim mrežama u kojoj je navela da nakon što joj izvršitelji oduzmu gotovo cijelu platu, njeni mjesečni prihodi iznose svega 47 eura zbog čega nije u prilici da ima svakodnevne obroke. Takođe se, kako je navela, prije nekoliko godina obratila Ministarstvu prosvjete za pomoć u organizaciji Filozofske olimpijade.

Ispričala je da je generalni pokrovitelj 26. Međunarodne filozofske olimpijade bilo Ministarstvo prosvjete.

Troškovi Olimpijade, kako je kazala, iznosili su 48.000 eura, od čega je Udruženje profesora filozofije raspolagala sa oko 12.000 eura. Da bi troškovi bili podmireni, Milošević je na sebe preuzela obavezu pronalaženja ostatka sredstava.

Profesorica Milošević je danas na Facebooku objavila broj svog tekućeg računa.

“Molim dobre ljude da ne prelaze svoje granice. Broj mog računa u Adikko banci je: 555-9002147437-48. Prilikom uplate, napišite: “pomoć”, pa će moji dobri prijatelji, koji se razumiju u finansije, to raspoređivati izvršiteljima i ostalima kojima dugujem za Olimpijadu, a nisu potraživali novac preko izvršitelja. Moj lični kredit je moja stvar, to vraćam samo ja”, poručila je Jasminka Milošević.

A. Obradović

115

avatar
1000
59
56
0
 
99
LeukocitKekecKontraštebraPapiric is king
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kontraš
Gost
Kontraš

Nije mi jasna jedna stvar, a to je, zašto je izigravala Robin Huda? Pa svako od nas može da se prihvati organizacije bilo čega i kada dođe vrijeme za naplatu, prebaci priču na nekog drugog. Samo pitanje za ove što im se neće svidjet komentar. Kome ste vi žiranti, i čiji kredit vraćate? Ja ću vam odgovoriti, nikome, jer svi… Više »

Lidija
Gost
Lidija

Ova žena je manipulator . Vidi se da samo hoće dao otme pare. Sramota.

Kekec
Gost
Kekec

Ova zena je sve sem manipulator. Manipulator ne izgleda kao asketa i ima 40 kg …

Milena
Gost
Milena

MINISTRE KAD CE TE PUSTITI OVE VERIFIKACIJE DIPLOMA? OVO JE SRAMOTA EVO 8 MJESECI MI KCERKA CEKA.

Leukocit
Gost
Leukocit

Ja moju kupih prije 3 godine, jos mi je ne verifikovase.

10 imena
Gost
10 imena

Sehovicu nesto ste ovdije pomutili I Vi I Profesorica….
Zato Vas dvoje platite kredit a CDM AKO NIJE prenio tacnu informaciju neka bude ZIRANT

KO KOGA ODJE ZA
Gost
KO KOGA ODJE ZA

KO KOGA ODJE ZA…BAVAVLJA
PRIJE NEKOLIKO GLADNA……UZELA KREDIT ZA BOLESNU SESTRU ….SKOLOVANJE DJETETA
DANAS ZIRO RACUN I OBECANJE SEHOVICA O OLIMPIJADI
KO PRICA ISTINU OVDJE
I JA BI DA MI KREDIT OD 30 E PLATITE…
KO JE ODJE LUD KO NORMALAN
JA SAM ZBUNJEN

mijon
Gost
mijon

Cukanje razumljivih postova ti nije jača strana. Neka si ti caps lock uključio, da te narod još manje razumije

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Уколико је Јасминка добар професор и човјек, а вјерујем да јесте њени ученици и суграђани ће сигуран сам брзо скупити и више него што професорица дугује иако је у оволики дуг ушла, мало је рећи непромишљено. Ја разумијем да неко воли предмет који предаје и да жели направити међународно такмичење због својих ученика али побогу уче ли филозофи математику?!

slobo
Gost
slobo

Kako te nije sramota bilmezu da ista govoris ,trebaobi da imas imalo obraza podnijeti ostavku radi svoje nesposobnosti.Glavnoje da ste mnoge udomili laike u ministarstvo preko rodbinskih veza i prijateljstava.Zaomi generacija koje propadaju zbog vaseg neznanja ali to je i cilj ove vlasti

Igalo
Gost
Igalo

I ja bih jednu NVO da zaradim nešto. Čekaj bre 40000 a nama Lena da jede. O čemu se radi o me. Kakvi su ovo marifetluci

Danko
Gost
Danko

???????????? Preuzela na sebe organizovanje manifestacije koje kosta 50000e a nema te pare! Izvinjavam se centa joj poslat necu!!! Eto tako!!!

ali
Gost
ali

Ti si razlog sto ovakvi vladaju 30 godina. Preuzela dug da bi obrazovala djecu, jer drzavu to ne zanima, ali ne bi ti to shvatio

Papiric is king
Gost
Papiric is king

Izgleda da ti ne shvatas

Deko kokot
Gost
Deko kokot

Baga na druga vrata. …….

Deko kokot
Gost
Deko kokot

Prijavili smo zloupitrebu potpisa ambasadi preko kompjutera direktno. …….

Dunja
Gost
Dunja

Saosjecam se sa Jasminkom, prije svega jer i sama predajem u skoli a i ovako kao covjek…nadam se da ce ministar odrzati obecanje, jer bi bila bruka za Crnu Goru kao drzavu da ona nosi taj dug na svojim plecima, a njoj ovo neka bude za nauk…pozz i svako dobro!!!!

Planinar
Gost
Planinar

Obeca ministar vama plate A nama nista
Ali neka je bar nekome dobro

Deko kokot
Gost
Deko kokot

Bobic franic 😃😃😃

Deko kokot
Gost
Deko kokot

Zorane ne bi me čudilo da ti je kuća na moje majke ime da rečeš da si nam je proda i da smo ti dužni pare pih gadluka bjelosvjetskoga. ………..

Deko kokot
Gost
Deko kokot

Pusti mi ovo za baljinog kokota da baljo cio život žali za kokotom. ………

Send this to a friend