Društvo

Šehović: Obrazovni sistem dobija 30 novih školskih kombi vozila za prevoz učenika

Šehović

Obrazovni sistem će biti bogatiji za 30 novih školskih autobusa, odnosno kombi-vozila, za čiju nabavku je danas potpisan ugovor između Uprave za imovinu, koja je nadležna za sporvođenje postupka nabavke vozila i Konzorcijuma S leasing, Efel Motors doo, Ben-Kov i Osmanagić CO doo. Ugovor je vrijedan oko 1.700.000 eura, a vozila će biti isporučena najkasnije za 110 dana od dana potpisivanja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ugovor su potpisali direktor Uprave za imovinu, Blažo Šaranović i predstavnik Konzorcijuma, Damir Osmanagić, u prisustvu ministra prosvjete Damira Šehovića.

Šehović je izrazio zadovoljstvo što će obrazovni sistem biti bogatiji za 30 novih školskih autobusa, što predstavlja trećinu ukupnog voznog parka kojim škole raspolažu.

Istakao je da, iako organizacija prevoza učenika nije nadležnost Ministarstva prosvjete, ono nije ostalo nijemo na potrebe rješavanja otvorenih pitanja prevoza učenika iz pojedinih ruralnih područja, već su uloženi napori da se nabave nova vozila.

„Koliko je važna ova investicija govori i podatak da oko 7500 učenika i studenata i nastavnika koristi usluge prevoza i da je ovo prvi organizovan način nabavke školskih vozila u ovom obimu posljednjih decenija“, rekao je  Šehović.

On je pojasnio da se prevoz učenika i studenata organizuje na tri načina: linijskim prevozom koji prema važećoj zakonskoj regulativi uređuje opština, a Ministarstvo participira u troškovima karte.

Tamo gdje nije moguće organizovati javni prevoz, dodaje se u saopštenju, pravo na prevoz učenici ostvaruju na osnovu posebnih ugovora koji Savjeti roditelja škola zaključuju sa prevoznikom, pri čemu Ministarstvo prosvjete, takođe, participira u troškovima prevoza učenika. Međutim, u pojedinim ruralnim područjima gdje nema organizovanog javnog prevoza, niti su sklopljeni posebni ugovori, prevoz učenika se rješava putem stotinak vozila kojima škole raspolažu.

Ovom nabavkom, biće zamijenjena trećina voznog parka obrazovnog sistema, bezbjednost djece biće podignuta na veći nivo, a troškovi za održavanje vozila biće racionalniji. Kako je rekao ministar, ovom investicijom Vlada je na još jednom konkretnom primjeru pokazala da joj je obrazovanje bilo apsolutni prioritet jer se nikada nije toliko ulagalo u ovu oblast kao u posljednje četiri godine i izrazio uvjerenje da će tako ostati i u narednom periodu.

Šaranović je rekao da su na javni konkurs pristigle dvije ponude, od kojih je jedna bila ispravna, a to je zajednička ponuda S leasing, Efel Motors doo, Ben-Kov doo i Osmanagić CO doo. Kako je stakao, za prvu godinu trajanja lizinga obezbijeđeno je 500.000,00 eura za ovaj postupak i dodao da će Uprava za imovinu ispratiti realizaciju Ugovora.

Šehović i Šaranović su izrazili očekivanje da će dobavljač u rokovima obezbijediti vozila, te da će u narednim godinama i ostatak školskog voznog parka biti obnovljen.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
zokiVaše ime
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zoki
Gost
zoki

E vala meni nije!
Veceg prodavaca magle , samoreklamera i unistavaca obrazovnog sistema do sada nije bilo niti to iko moze toliko uniziti i unistiti obrazovnisistem kao on pa da se upinje iz petnih zila!

Vaše ime
Gost
Vaše ime

e vala mi nije žao što ide ovaj, iako mu je zamjena dno dna

Send this to a friend