Društvo

Šehović posjetio Tivat: Gradiće se novi i rekonstruisati postojeći školski objekti

Ministar prosvjete Damir Šehović posjetio je danas sa saradnicima opštinu Tivat u sklopu koje je sa predsjednicom Opštine Tivat Snežanom Matijević prisustvivao ozvaničenju završetka radova na sistemu grijanja u objektima SMŠ “Mladost“ i JU OŠ “Drago Milović“ u koji je uloženo blizu 200.000 eura i razgovarao sa predstavnicima kompanije “Luštica Development“ u vezi sa potrebom izgradnje škole na ovom području.

Šehović je rekao da je Ministarstvo prosvjete participiralo u pokrivanju polovine troška rekonstrukcije grejnog sistema SMŠ “Mladost“ i JU OŠ “Drago Milović“ koja je završena u februaru, a vrijednost radova iznosi oko 200.000 eura.

On je zahvalio rukovodstvu Opštine Tivat i kompaniji “Luštica Development” koje su podržale ovaj projekat zbog prepoznavanja važnosti ulaganja u obrazovni sistem.

Šehović je podsjetio da je to samo jedna u nizu invensticija u infrastrukturu obrazovnih ustanova na terotiriji Opštine Tivat i dodao da je u toku 2016. godine u obrazovne institucije Tivta uloženo oko 100.000 eura.

On je rekao da će ulaganje biti nastavljeno i da je sljedeća važna investicija sanacija krova JU OŠ “Branko Brinić“ za koju su sredstva obezbijeđena.

Takođe, on je najvio da je Ministastvo prosvjete u dogovorima sa kompanijom Luštica oko  saradnje na izgradnji novog školskog objekta na ovom prostoru.

Upoznavši prisutne sa pravcima reforme obrazovnog sistema ministar je predočio da Ministarstvo kroz sveobuhvatnu reformu kreira nove politike kojima će se unaprijediti sistem obrazovanja u Crnoj Gori i zaključio da kvalitet obrazovnog procesa umnogome zavisi i od infrastrukture i u tom smislu saradnja sa lokalnom samoupravom i kompaniijama je od izuuzetnog značaja.

“Obrazovanje je posao svih nas i dobrodošle su inicijative kompanija koje žele da kroz društveno odgovorno ponašananje pomognu obrazovni sistem”, poručio je Šehović i dodao da je posjeta opštini prilika da se na licu mijesta utvrde uslovi u školama i stvore pretpostavke za unapređenje uslova rada.

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević izrazila je zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Ministarstvom prosvjete i najavila da će se u narednom periodu procijeniti prioriteti kada je u pitanju ulaganje u obrazovni sistem na teritoriji te opštine.

“Ovo je naš prvi sastanak sa Ministarstvom prosvjete na temu budućeg rada na izgradnji škole u okviru kompleksa Luštica Bay. Nadam se da je današnji sastanak uvod u buduće dalje razgovore na tu temu, kako bismo utvrdili model da se ovaj predlog realizuje”, rekla je Dragana Bećirović iz kompanije “Luštica Development”.

Ona je izrazila uvjerenje da će kompanija u saradnji sa Ministarstvom doći do najboljeg modela koji će biti u interesu obrazovnog sistema Crne Gore, ali naročito u interesu Opštine Tivat i Radovića.

Send this to a friend