Društvo Počela nova školska godina

Šehović prvacima: Želim da budete srećni, obrazovani i svoji

Ministar prosvjete Damir Šehović čestitao je prvacima polazak u školu, uz želju da budu srećni, obrazovani i svoji.

“Danas, kad počinje vaše školovanje, kad oni koji vas vole i brinu o vama imaju možda i veću tremu nego vi sami, želim da znate da nema razloga za brigu, jer je pred sobom imate nešto drugačije, ali i najljepše godine. Drugačije zato što, postajući školarci, postajete istovremeno odgovorniji za sebe, domaće zadatke, ponašanje prema drugima. No, upravo te obaveze načiniće od vas kvalitetne ljude”, poručio je on.

Kako je istakao, svaka lekcija otkriće nove svjetove, uključujući onaj koji će nekad, kad porastete, postati zanimanje.

“Svaki urađeni domaći zadatak učiniće ne samo da naučite nešto, nego i da bolje organizujete svoje vrijeme kako biste i završili obaveze i igrali se. Svaki vaš trud da se lijepo ponašate u učionici, budete dobri prijatelji i pristojni prema starijima, vratiće vam se lijepim ponašanjem drugih prema vama. Svaki čas proveden na školskom igralištu ili u sali, načiniće od vas mladog čovjeka sa zdravim navikama. I naravno: svaki minut koji u školi budete provodili u druženju, ostaće vam u dugom sjećanju”, naveo je ministar.

Poručio je da škola nije mjesto koga se treba plašiti.

“To je vaša druga kuća, koja mora i želi biti tu za vas. Da vas poduči, usmjeri i utješi. Da vas motiviše, podrži i učini obrazovanim i prije svega srećnim mladim ljudima. A, kako kažu, srećan čovjek je uvijek i dobar”, dodao je Šehović.

Roditeljima, porodicama i starateljima je poručio da su svjesni svoje odgovornosti.

“Znamo šta znači odvojiti, pa makar i na kratko, od sebe ono najvrjednije i poslati ga u novo okruženje. Uvjeravam vas da je naš primarni zadatak da to okruženje bude bezbjedno, ugodno i motivišuće. Jer, naši najmlađi su djeca vas, koji ste ih donijeli na ovaj svijet i koji ih odgajate. No, oni su takođe i djeca ovog društva, koje ima obavezu da ih, zajedno sa vama obrazuje, ali prije svega nauči da, uvijek i svuda, budu svoji”, zaključio je Šehović.

36

avatar
1000
19
17
0
 
24
CETINJEstoseradiBeeeLSCGMaśa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CETINJE
Gost
CETINJE

Kupi te SEHOVICU STAN

Beee
Gost
Beee

Hoće vala,imaju sve predispozicije za to!Aa bjež

LSCG
Gost
LSCG

..i da zavrsite UDG…Pravni fakultet u Budvi…menadzment u Porto Montenegro…Srednju Pomorsku na Cetinje..Pa da se zaposlite u …ako znam dje,oca mi j…e.Ali morate da se ozenite..udate.stvarate porodicu i radjate socujalne slucaje..

Titograd
Gost
Titograd

Srećno prvaci!

Montenegro
Gost
Montenegro

Sigurno nijesu tvoji. I sigurno nece kupovati diplome ko neki a medju njima i ti

Pajo
Gost
Pajo

Ka mnogi iz rukovodstva njegove partije

Roditelj
Gost
Roditelj

Bravo za Ministra Šehovića, najviše od svih prethodnih Ministara ulaže u obrazovni sistem, za svaku je pohvalu, samo tako nastavite.

Maśa
Gost
Maśa

Hvalite me usta moja😂

stoseradi
Gost
stoseradi

Ulaze??? Sprdate li se to dragi roditelju? Frizeri, automehanicari, sankeri, radnici u kladionicama… svi imaju vece plate od prosvetara. A da liz nate dragi roditelju da veliki broj prosvethin radnika materijale za nastavu stampa o svom trosku, kupuje o svom trosku, sredjuje o svom trosku… Sta je to ministar ulozio u obrazovni sistem? Imamo najgori obrazovni sistem na svijetu, PISA… Više »

ND
Gost
ND

Još samo ti da se povučeš,i dobro će biti!

Maja
Gost
Maja

Sve su ga prvaci razumjeli…

zhj
Gost
zhj

Lijepa cestitka

Marta
Gost
Marta

Posebno ovo da ih skola UTJESI?!

Djak Prvak
Gost
Djak Prvak

Otidji da vidis na sta liče gradske dvije osnovne skole u Rozajama,kao da je Sirija u pitanju sve zbrisano,dvoriste ne ograjdeno polomljeno puno stakla,smeće na svakom mjestu u dvoristu. SRAM VAS BILO!

ND
Gost
ND

A otvorio tamo igralište od 250000 e. Koji paradoks!!

dada
Gost
dada

Za smece su sami krivi direktor i osoblje ustanove.

Samir
Gost
Samir

A ko postavlja direktora??

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Pranje mozga, u školi te ne uče kako utajiti porez, nego kako biti poslušan rob.

perozlatičanin
Gost
perozlatičanin

Je li ovog Šehovića ičega stid?

stoseradi
Gost
stoseradi

Boli ga uvo stan od 100 kvadrata za 20.000 evra… uh… sam ga sebi dao, a narod cuti i trpi…

Mirkova varoš
Gost
Mirkova varoš

Čovjek ima svoje prioritete, stvara neku novu realnost, ne interesujuje ga prošlost Podgorice, ali zato itekako zna da uloži u Rožaje. Treba to proćerat tamo odakle je došlo i stavit rampu. Valjda on treba kao Ministar da se prilagodi Podgorici, a ne mi njemu.

Samir
Gost
Samir

Mislis u Plav? U Rozaje ga ulagao niko nije,najgore osnovne skole u CG

Korisnik
Gost
Korisnik

Svaka vam cast ministre smatra vas jednim od najboljih ministara skolstva koje pamti ova drzava siguran sam da ce te unaprijediti skolstvo i nas djecu ucinjeti obraziovnom srecnom i konkurentnom u odnosu na djecu iz razvijenih drzava Evrope i tako razviti Crnu Goru

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opismeni se prvo

ND
Gost
ND

Kakav bot!! Kakva nebulozna tirafa,vidi se koliko se razumiješ u obrazovanje. Najbolji je,ali od pozadi!

stoseradi
Gost
stoseradi

A ti natavnice crnchi i placaj sve iz svog dzepa za 450 evra. Prezivljavaj od mjeseca do mjeseca, druga djeca neka idu na zimovanja i ljetovanjam, a tvoje nastavnice neka sjedi kuci…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Samo poltronski i ne brinite

Send this to a friend