Društvo

Šehović razriješio direktoricu Mićković zbog nepravilnosti u radu

Damir Šehović

U Ministarstvu prosvjete CdM-u je saopšteno da je razrješena direktorica nikšićke  OŠ “Braća Labudović” Biljana Mićković. Ministar prosvjete Damir Šehović je Mićković razriješio zbog nepravilnosti u radu. Naime, ona nije ni nakon više kontrola otklonila nepravilnosti na koje joj je Prosvjetna inspekcija ukazala.

“Vjerujemo da svaki direktor ima određene kvalitete koji su ga i doveli na tu poziciju, ali isto tako vjerujemo u to da taj odgovoran posao u svakom momentu po otpočinjanju mandata direktor mora da obavlja sa podjenakom pažnjom, temeljno i prije svega u skladu sa zakonom. Ukoliko ne bude tako, nećemo, kao ni do sada, bježati od njihove odgovornosti za kvalitet obavljenog posla, ali ni od sopstvene odgovornosti da intervenišemo onda kada procijenimo da je to neophodno”, istakli su iz Ministarstva prosvjete za CdM.

Prema njihovim riječima niti jedna pozicija nije “poklon” već obaveza prema djeci i obrazovnom sistemu, a Ministarstvo će se uvijek voditi upravo potrebama sistema, a ne pojedinaca.

“U krajnjem, govoreći na nivou principa, neko za koga je procjena da ne odgovara adekvatno zahtjevima mjesta direktora, istovremeno može, na primjer, imati odličnukomunikaciju sa đacima u učionici, i vrlo je blagotvorno za obrazovni sistem da to prepozna”, zaključuju u Ministarstvu prosvjete.

Prosvjetni ispektor je obavio inspekcijski nadzor u nekoliko navrata, kada je ukazano sada već bivšoj direktorici Mićkovoć da rasporedi nastavnika iz predmeta Crnogorski – srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost onako kako propisi nalažu, odnosno onako kako je predložilo Nastavničko vijeće Škole.

Međutim, kako nepravilnosti nijesu otklonjene ni nakon kontrolnih inspekcijskih nadzora, niti rješenja inspekcije, inspekcija je podnijela prijedlog za razrješenje, ali i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktorice. Prijedlog za razrješenje Šehović je usvojio.

A.Obradović

26

avatar
1000
15
11
0
 
23
AskoMO123NikolaBudva falshMr.Evil
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Asko
Gost
Asko

SD je to. Priblizavaju se izbori.

MO123
Gost
MO123

Dobro je da i jedan direktor odgovara za svoje postupke. Mada me čudi da je ministarstvo reagovalo, jer su za njih direktori zaštićena vrsta, mogu da rade šta im je volja od prosvjetnih radnika i za sve postupke se pozivaju na podršku ljudi iz ministarstva.
Sramno šta se radi u vaspitno-obrazovnom sistemu!

Nikola
Gost
Nikola

40 njihovih su doveli u ministarstvo…Ljude ćeraju da bi njihove doveli.Sramota.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Nije znala da uradi trokorak, kako onda da bude direktor.

Danaide
Gost
Danaide

Vrijeme sve pokaze!Podrska za koleginicu!

Ana654
Gost
Ana654

Sjajna osoba i izuzetan prosvjetni radnik visestruko nagradjivan. Ali raditi u ovoj drzavi znaci pratiti instrukcije vladajuce partije, ko im se odupre, ovako zavrsi.
Podrska za Biljanu.

Zoki
Gost
Zoki

Ponovo ovoj covjek.Pa stvarno me strah vise bilo sta “otvoriti” a da on ne iskoci sa nekm saopstenjima, ulaganjima-a sve na kredit,talentima koji kupuje ajfone od novcanih nagrada,posto strucnih kampova nema itd… no vrijeme je takvo da prodavci magle kao ovaj super prolaze!

Sve u p.m.
Gost
Sve u p.m.

Oslobodio mjesto za “””” necije “””” dijete

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Lose si se izrazio, za njihovo dijete

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nekad se to govorilo za dijete “palog borca”.

Nino
Gost
Nino

Bravo Šehoviću, neka znaju!

ND
Gost
ND

Ne zna on ništ,do da uzme stančić.

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

sramota me ko je premijer i ko su ministri i koga postavljaju na funkcije, sve nesposobne, podobne, one koji slusaju a usput se ugrade u svaki posao

Janko
Gost
Janko

Podrska za ministra Sehovica i za Bosnjacku stranku, to su pravi Crnogorci!!!

Crnogorsko ture
Gost
Crnogorsko ture

Dok ne stignu jači onda su turci pa …..

Janko
Gost
Janko

Pa normalno, ne no ce i tad Crnogorci da budu…Crnogorci svakako ne postoje

crnogorac
Gost
crnogorac

Što bi sa onom što je faslifikovala diplomu sa novosadskog univerziteta? Ništa jer je lojalna?

Budva falsh
Gost
Budva falsh

Ja sam u Dps,tj nedodirljiva

Ovoganidjenema
Gost
Ovoganidjenema

Odlična direktorica,izuzetno posvećena svom pozivu,jedan od najuzornijih direktora! Vjerovatno Šehoviću treba to mjesto za nekog SD “kadra”,strucnog samo po njihovom aršinu!

Ivan
Gost
Ivan

Ona je valjda SD. Nema ovo veze sa tim

Hillarious
Gost
Hillarious

Ona je DPS

Anđela
Gost
Anđela

Nije slušala kao onih 8 fiskulturnika-direktora.

vule
Gost
vule

Sad će da dovede svog aktivistu iz SD na to mjesto. Ovo zemlja još rađala nije!!!

ND
Gost
ND

To je zagarantovano,vjerovatno meki profesor fizičke kulture. Više od 50% direktora je ove struke,glavna prosvjetna inspektorka….. Nekada su direktori bili persone,široko obrazovani. Danas……

Cirko
Gost
Cirko

Danas direktori rade trokorak iz prve. Dno dna, dotakli smo dance sto kaze Sojic

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nekada, dok je ministar prosvjete bio dr Predrag Obradović, jedan fiskulturnik je konkurisao za mjesto direktora. Ostao je zapamćen njegov odgovor: Trčite, skačite, prevrćite se ali prosvjeta je previše ozbiljna za vas.

Send this to a friend