Društvo

Signalizacija i rekonstrukcija puteva za početak školske godine u Baru

Foto: Bar-info

Srednjoškolce i osnovce u užem centru Baru su za početak školske godine dočekale rekonstrukcija kolske i pješačke saobraćajnice i komunikacije, postavljena je i horizontalna signalizacija, koja ukazuje da su u blizini škole.

Rekonstrukciju i postavljanje signalizacije realizuje Opština Bar, a prema riječima Sekretara za imovinu, zastupanje i investicije Vida Dabanovića, asfaltirani su pristupna saobraćajnica školi “Jugoslavija” duga 160 metara i put kod Gimnazije “Niko Rolović” dug 115 metara, a na zahtjev SEUŠ rekonstruisane su pješačke komunikacije koje omogućavaju pristup školi djeci sa posebnim potrebama.

Dabanović naglašava da je kod škola “Blažo Jokov Orlandić”, “Jugoslavija” i “Meksiko” postavljena horizontalna signalizacija, a da se sa radovima nastavlja prema ostalim školama na gradskom, prigradskom i seoskom području.

Asfaltiranje puteva realizuje barsko preduzeće “Putevi” po godišnjem javnom tenderu i Programu uređenja prostora, dok postavljanje horizontalne signalizacije realizuje podgoričko preduzeće “Korita Sig”, po sprovedenom javnom tenderu.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BarankaOxo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baranka
Gost
Baranka

Podjite malo po sela pa da vidite kakvi su vam putevi.Skola stara vise od 100 godina pet kilometara od Bara a dvoje auta se ne moze mimoic.Zalosno.Eto toliko o sigurnosti skola a vi farbate pjesacke i sa tim se hvalite.

Oxo
Gost
Oxo

Cime se oni hvale?! Osnovnim poslovima koje su duzni obavljati. Cak se i komunalno pocelo hvaliti kako kupe smece pa objavljuju na instagramu a Bar nikad prljaviji. Da su otvorili neku fabriku ili novo radno mjesto bilo bi vrijedno pomena.

Send this to a friend