Društvo

Sindikat prosvjete i Ministarstvo će zajednički rješavati izazove

Ministrar prosvjete Damir Šehović i v.d. predsjednica Sindikata prosvjete, Slavka Bošković sa saradnicima sastali su se danas kako bi razgovarali o temama iz oblasti prosvjete, te izazovima sa kojim se suočava obrazovni sistem u odnosu na aktuelnu epidemiološku situaciju.

Oni su poručili da će se kroz nastavak saradnje zajednički rješavati izazovi u obrazovnom sistemu.

Sastanak je održan u sklopu redovnih zajedničkih aktivnosti, a u fokusu je bio model nastave za početak školske godine, preporke Instituta za javno zdravlje, položaj prosvjetnih radnika, te sumiranje dosadašnjih zajedničkih postignuća.

Kada je riječ o modelu nastave, predstavnici Sindikata detaljno su upoznati sa istim, kao i argumentima kojima se Ministarstvo rukovodilo prilikom donošenja konačne odluke.

Takođe, bilo je i riječi o načinu implementacije preporuka Instituta za javno zdravlje. U tom smislu istaknuta je važnost očuvanja zdravlja djece i zaposlenih u prosvjeti, te svođenje eventualnih rizika po zdravlje na minimum.

Osim toga, razgovarano je i o dodatnom predstojećem opterećenju prosvjetnih radnika, načinima valorizacije istog
kao i o neophodnosti poštovanja svih prava zaposlenih u prosvjeti predviđenih kolektivnim ugovorom. Takođe, bilo je riječi i o nabavci računarske i druge opreme za škole, investiciji vrijednoj preko četiri miliona eura.

Na sastanku je saopšteno da je u prethodne četiri godine zajednički napravljen značajan iskorak kada je riječ o položaju prosvjetnih radnika poput povećanja zarada, većih izdvajanja za stambene potrebe prosvjetnih radnika, uvažavanja njihovih postignuća kroz, između ostalog, priznanja u okviru Fonda za kvalitet i talente. Uz poruku da nema prepreka da se sa ovakvom praksom nastavi, zaključeno je da je ovakav odnos socijalnih partnera ključan za dalju afirmaciju položaja prosvjetnih radnika, njihovog statusa i ugleda koji im pripada u društvu.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Prof.BojanPjerTri posto
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prof.
Gost
Prof.

Nadam se da će gospođa Jelušić pokazati svima,pa i gospodinu Šehoviću snagu ministarskog intelektualnog umijeća.Njemu srećan put u istoriju!

Bojan
Gost
Bojan

Reče onaj što je bio siguran u još jedan mandat? E pa “ministre” adio

Pjer
Gost
Pjer

O kakvim izazovima vi pricate.Kako vas nije sramota.Na PMF smjer matematika -I godina ,od marta kada je prekinuta nastava odrzani su samo onlajn casovi iz Engleskog jezika.I NI JEDAN DRUGI CAS !!Pitam ministra i dekana kako onda da studenti poloze ?Da se moze uciti bez predavanja onda nebi postojali profesori ? Na polaganje nijesu razdvojeni kolookvijum od zavrsnog ispita nego… Više »

Tri posto
Gost
Tri posto

Mozete da volite ili ne volite SD ali ovaj covjek radi prave stvari 🙂 Djeca li se neko ovakvih komentara?

Send this to a friend