Društvo

Sindikat Uprave: Formirana stručna Komisija za Zakon o šumama i spreman Sporazum za potpisivanje

Foto: UGŠL
Foto: UGŠL

Nakon sastanka ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodina Vladimira Jokovića sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima, na temu predloga novog Zakona o šumama, reprezentativne sindikalne organizacije su se odmah odgovorno posvetile dogovorenim aktivnostima sa ministrom.

Kako navode iz Sindikalne organizacije Uprave za gazdovanje šumama i lovištima na osnovu dogovora sa sastanka sa ministrom, od strane VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloša Rajkovića formirana je Komisija Uprave sačinjena od stručnog kadra Uprave različitih profila i predstavnika Sindikata, a koja će se u narednom periodu ozbiljno i detaljno baviti spornim članovima Zakona o šumama i dati svoje sugestije.

“Zadatak komisije je da sačini izvještaj o svim aktivnostima i predlozima koje su zaposleni u ovoj Upravi uputili resornom ministarstvu u postupku izmjene i dopune Zakona o šumama. Naime, u pitanju su sve brojne sugestije, predlozi i primjedbe istaknuti na javnim raspravama, kao i pisani predlozi dostavljeni resornom ministarstvu radi pripremanja sveobuhvatnog izvještaja, a koje su do sada bile u potpunosti ignorisane. Sve ovo ima za cilj da se ukaže na dosadašnje manjkavosti odredbi Zakona o šumama koji je još uvijek u primjeni, kao i da se predloži novi Zakon od strane struke, koji bi na cjelishodan način odgovarao održivom gazdovanju šumama”, navodi se u saopštenju.

Takođe, istovremeno Sindikat zaposlenih u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima pripremio je najavljeni Sporazum između resornog ministarstva i Sindikata, kojim će biti garantovani svi ciljevi dogovoreni na sastanku.

“Naime, svrha predmetnog Sporazuma je postizanje adekvatnih rješenja o ključnim pitanjima bitnim po radno-pravni status zaposlenih, u vezi sa donošenjem novog Zakona o šumama, a u cilju očuvanja crnogorskih šuma. Uvjereni u neophodnost dugoročne i efikasne saradnja i iskrene namjere, Sindikat Uprave očekuje da će ovaj Sporazum tokom ove sedmice biti i potpisan od strane ministra”, ističe se u saopštenju.

Sindikat je istako da zaposleni Uprave očekuju u narednom periodu da će se u duhu dobre saradnje i volje sa resornim ministarstvom, a uz uvažavanje stručnih i kvalitetnih sugestija koje će nakon detaljnih analiza biti dostavljene od strane stručne Komisije Uprave, sigurno pronaći najbolje i najkvalitetnije zakonsko rješenje, na koje će svi biti ponosni.

Send this to a friend