Društvo

Sistem video nadzora javnih površina u Podgorici ponovo u funkciji

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, saopštio je da sistem video nadzora javnih površina ponovo u funkciji.

“Nakon dobijanja saglasnosti Agencije za zaštitu ličnih podataka, Glavni grad ponovo je pustio u rad sistem video nadzora. U okviru dežurne službe Komunalne policije Glavnog grada, posebno je opremljena i tehnički osposobljena prostorija u kojoj je omogućen uvid u video sadržaje sa lokacija, a sve u skladu s najsavremenijim standardima zaštite pristupa navedenim video sadržajima. Službenici Komunalne policije koji će vršiti poslove monitoringa su posebno osposobljeni za vršenje navedenih poslova”, kazao je gradonačelnik Podgorice.

Površine koje su obuhvaćene video nadzorom su: Podgorički park, park kod Dvorca Petrovića (park Kruševac), park u Ulici Ivana Milutinovića, Centralni park na Pobrežju, Karađorđev park i Dječiji park, dječije igralište kod „Okova“ na Starom aerodromu, igralište u Vučedolskoj ulici i igralište u Ulici Admirala Zmajevića na Starom aerodromu.

“Spisak navedenih lokacija će se širiti, pa će Glavni grad uskoro imati uveden video nadzor nad svim javnim površinama kojima gazduje”, ističe Vuković.

Zatim ističe da je Glavni grad bio prinuđen da privremeno obustavi nadzor javnih površina po prijavi NVO MANS.

“Nažalost, Glavni grad je, po prijavi NVO MANS, bio prinuđen da privremeno obustavi snimanje javnih površina koje je prethodno omogućeno zahvaljujući instalaciji sistema video nadzora, a s ciljem suzbijanja sve češćih pojava otuđenja i devastacije imovine Glavnog grada, posebno parkovskog mobilijara i dječijih igrališta. Kao posljedica toga, posljednjih mjeseci zabilježeni su brojni primjeri vandalizma na tek uređenim igralištima i parkovima”, zaključio je Vuković na Facebook-u.

 

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
vaziTeksT WillerMarcAnimus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vazi
Gost
vazi

i kazne da budu sto vece,park na zlatici vapi za video nadzorom 😊

Marc
Gost
Marc

Dje au ovi stolovi za stoni tenis

Animus
Gost
Animus

Ne procitah da u drugim opstinama lome ljuljaske i javni inventar…PG odise kulturom, dzaba se trudite da je predstavite kao naj naj u Crnoj Gori. Grad cine ljudi, a PG je Divlji zapad.

TeksT Willer
Gost
TeksT Willer

Eto čisto da znate, svuda u Crnoj Gori je manje-više ista situacija.Takođe i u Baru odakle sam ja.Lome se takođe klupe,ulične svjetiljke,žardinjere ,igrališta za djecu,uništavaju fasade raznim grafitima.Mi nažalost živimo u svijetu polu-divljih ljudi i konačno mora se nešto učiniti da se to promijeni.Mans neka bere brigu o nečemu drugom..

Send this to a friend