Društvo

Skandalozno: Najveće priznanje Berana ide u ruke Joanikija; Vučinić: Nagrađen, jer je na sjeveru zemlje utemeljio središte otpora državi

Joanikije

Žiri za dodjelu najvećeg opštinskog priznanja u Beranama, nagrade “21. jul” odlučio je da ovogodišnji laureati budu episkop budimljansko-nikšićki Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Joanikije (Mićović) i direktor Gimnazije “Panto Mališić” Sreten Lutovac, piše Pobjeda.

Dan Opštine Berane je 21. jul, u znak sjećanja na dan kada je 1941. godine održana prva sreska narodna skupština na kojoj su građani izabrali predstavnike koji su, kao prvi u tada porobljenoj Jugoslaviji i Evropi, ustanovili narodnu vlast, a po tom datumu ime je dobilo i najveće gradsko priznanje koje se dodjeljuje svake druge godine za izuzetan doprinos razvoju opštine.

Svetosavski bojovnik

Potpredsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić ocijenio je za Pobjedu da članovi komisije koji su glasali da se ovogodišnja nagrada dodijelili episkopu Beogradske patrijaršije Joanikiju Mićoviću “očito svijet gledaju naopačke, iz pozicije slijepoga miša”.

“Dodijelili su mu nagradu za “nemjerljivi lični doprinos koji je preosvećeni vladika, za protekle dvije decenije, dao razvoju kuture, duhovnosti, arhitekture, nauke i umjetnosti, odnosno obnovi duhovnoga i moralnoga bića Berana”. E baš to “duhovno i moralno biće Berana” kome je on dao nemjerljivi doprinos su sporni i sa moralnoga i sa duhovnoga stanovišta, jer stanovišta vladike Joanikija koja on javno eksponira nijesu ni moralna ni duhovna”, kategoričan je Vučinić.

Stevo Vučinić

Upozorava da je godišnja nagrada grada dodijeljena “svetosavskom bojovniku, eksponentu velikosrpske hegemonije koji u svakoj Crnoj Gori koja nije velikospska vidi propast i nesreću”.

“Njegove svetosavske, mračnjačke ideje podrivaju integritet savremene naučne misli, a on je upravo za njih, odnosno, tu vrstu duhovnosti, i dobio nagradu Berana. Na sjeveru zemlje utemeljio je središte otpora crnogorskoj državnoj i nacionalnoj misli, poduprto s Rusijom i Srbijom koje je uveo u politički život na velika vrata. Orgnizovao je i podstiče paravojske da nasrću na nezavisnost, a potencijal svetosavlja koristi kao faktor promocije imperijalne velikosrbijanske politike”, podsjetio je on.

Ukazuje i da Joanikje “javnosti šalje mračnu poruku, sije strah i paniku, poziva na iskorjenjivanje Crnogoraca i uništenje Crne Gore”.

“Tako je zatrovao javnost mržnjom prema svemu crnogorskome i Crnogorce naoružao mržnjom prema svojoj domovini, huškajući ih da se s njom obračunaju u korist stranih sila. Predvodi i ustanak protiv civilizacije i ustavnoga poretka kojemu tepa litije, s ciljem da nezakonito upisanu crkvenu imovinu na Beogradsku patrijaršiju zadrži u vlasništvu Srbije”, ističe on uz konstataciju da mu je “takav moralni akt vrednovan za nagradu”.

Joanikije, kategoričan je Vučinić, “kao svojevrsni krstaš diga’ je ustanak protiv svoje zemlje i zemlji priprema sirijski scenario, čineći najveći mogući zločin protiv sopstvene domovine”.

“Članovi Komisije koji su za njega glasali treba da znaju da su se crnogorske vladike borile za slobodu i nezavisnost Crne Gore i tako su utemeljili klasičnu Crnu Goru, u koju se i oni vjerovatno kunu; nijesu je izdavali ni Rusiji ni Srbiji kao što radi njihov laureat”, poručio je Vučinić.

Tajno glasanje

Glasanje za nosioce nagrade “21. jul” bilo je tajno, a žiri se izjašnjavao o sedam kandidata.

Predsjednica žirija bila je Milka Boričić, a članovi: Bojana Obadović, Aleksandar Lutovac, Goran Kiković, Branislav Pajković, Nebojša Babović, Dragomir Kićović, Vladimir Babović, Vukadin Božović, Milorad Barjaktarović, Irvin Masličić, Veselnika Femić i Marko Radojević.

Nezvanični sagovornici Pobjede tvrde da član žirija Dragomir Kićović nema crnogorsko državljanstvo.

Predsjednica ovog tijela Milka Boričić za Pobjedu je juče kazala da ona nema informaciju da neko od članova žirija nije crnogorski državljanin i istakla da se niko nije bunio da Joanikije dobije ovo najveće gradsko priznanje.

“Odluku smo razmatrali na sjednici. Nagradu je dobio za doprinos koji je dao i sve to piše u obrazloženju za kandidata koje nam je dostavljeno”, rekla je ona.

Boričić, kako je kazala, ne razumije, zašto je bilo ko trebalo da se buni zbog Joanikijeve nominacije.

“Zašto, svako ima pravo da glasa, to je slobodan izbor. Niko nije bio protiv”, rekla je ona.

Poručila je da ona nema nikakve veze sa politikom i da joj nije jasno čemu pitanje o Joanikuju i odluci da bude nagrađen.

“Ne znam zbog čega sada to pitanje. Nije mi jasno”, dodala je ona.

Boričić nije željela da komentariše ni navode člana žirija, Nebojše Babovića, koji je kazao da glasanje nije proteklo bez kontroverzi.

“Ni ovo glasanje nije proteklo bez kontroverzi, javnost Berana će uskoro biti upoznata sa tim. Ja ću samo reći da se čovjek drži za riječ, a vo za rogov”, poručio je on, ne želeći da pojasni o čemu je konkretno govorio.

Ona je istakla da ne zna što je on komentarisao.

“Mi smo završili ono što je trebalo, naš dio posla”, kratko je rekla Boričić.

Episkopa SPC Joanikija za nagradu je kandidovala Crkvna opština Berane SPC navodeći na četiri strane njegov “nemjerljiv lični doprinos” koji je dao u protekle dvije decenije za Berane.

Žiri je imao 13 članova, od kojih je osam dalo glas Joanikuju, a sedam direktoru beranske gimnazije Sretenu Lutovcu.

Osim laureata, kandidati za nagradu bili su: Dragan Račić, glumac CNP (predlagač: grupa građana), HI „Polieks“ (predlagač: Marinko Knežević), Rebeka Čilović, pjesnikinja (predlagač: Rita Barjaktarović), Daca Marković, likovna umjetnica (predlagač: Udruženje dobrovoljaca ratova do 1918. godine i njihovih poštovalaca“ Berane), Vlajko Labudović, član Društva dobrovoljnih davalaca krvi (predlagači: Udruženje narodnog stvaralaštva „Đurđevi Stupovi“, Savjet MZ Pešca, Savjet MZ Šekular, NVO „Društvo dobrovoljnih davalaca krvi“).

235

avatar
1000
109
126
0
 
169
RadošRadošCentarMugambemitar crmnički
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Centar
Gost
Centar

Da je pravde ka sto je nema treba je da je dobije Hajris Brcvak ali trinajestojulsku ali trazili su mu broj lk i on odbio to ka sto bi svako cestit, al dolazimo mi mladji pamticemo te Hajrise i prauuce tvoje, ma dje zivjelo da je praunuk Drzavnog patriote Hajrica Brcvaka

Marijeta
Gost
Marijeta

Duboki naklon našem Vladiki! Živio nam. Bog te blagoslovio! Ima još dobtrog naroda. Ponosna sam na vas moji Beranci, iako nisam tu da vas javno podržim

mrkela
Gost
mrkela

Pop Maca je njihov svetac , što ste drugo očekivali ?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Dobitnicima čestitam, a redakciji pitanje po čemu je Stevo bitan da da komentar na ovo?

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Zato sto je gradjanin ove drzave Crne Gore. Je li trebao neko iz USA da komentarise? Nagrada je javna i svi gradjani CG imaju pravo da je komentarisu.

CUCE
Gost
CUCE

Tacna istorija je da su Vasojevici prvi digli ustanak u Crnoj Gori protiv fasizma i to 12. Jula na Petrovdan i razoruzali karabinjere u Lijevu Rijeku i bili elan za dalju borbu protiv fasizma, a 13 jul je izabran zbog napada na fasiste na Cetinje i okolinu Podgorice i bio je brojni. Ovo je istina a a dokazuje da Vasojevici… Više »

milorad
Gost
milorad

Nije tacno. Prvi su ustanak digli Crmnicani u Virpazaru. Eto koliko NE ZNAS istoriju cetnice.

Kiro
Gost
Kiro

Ili Cevljani na Cevo? To se vazda ucilo da se ne zna tacno ko je tu prvi Cevo ili Virpazar.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Velikocrnogorci su nesto najgore sto je pogodilo CG i nece se smiriti dok je ne uniste to su goli prostaci lopovi, lazovi, falsifikatori nisu normalni.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Crnogorska hegemonija mora biti uklonjena sa javne scene kako politcke ta ko i drustvene u gradanskoj CG ili ce biti belaja hihihihihiiiiiiiiiiiiiiii

Milan
Gost
Milan

Četnici se pokazuju na dijelu!

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Pogledate malo Stevovu sliku,sve će vam bit jasno.

Milena
Gost
Milena

Mozda treba pog
ledati sliku i djela joanikija i ovih clanova zirija koji su glasali za njega,bilo bi mnogo jasnije,nebijsa.

Pop Milo
Gost
Pop Milo

Paradoks. Dati nagradu koja se daje na dan oslobodjenja Berana od fasista i domacih izdajnika jednom liku koji velica i sprovodi klerofasizam. No da vidimo principe i stav velikog srbina i cetnika Joanikija kako ce primiti stu nagradu.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Pop Milo vi velikocrnogorci sa vasom hegemonijom ste najgora kasta klerofasta hihihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Mi smo
Gost
Mi smo

Citam komentare i ne mogu da vjerujem koliko su botovi prekardasili u komentarima. Ko da ih poje mlijekom sovinizma a ne senglicima sa pastetom.

Treće Oko
Gost
Treće Oko

Berane će uvijek biti srce Crne Gore . Ovo je zadnji pokušaj poniženja Crne Gore .
Poništili smo i odluke sramne 1918 pa ćemo i ovu izbrisati .
Nek je vječna Crna Gora !

FENIKS
Gost
FENIKS

IMA PUNO ČETNIKA U BERANE BOGUMI IMA I POŠTENOG SVIJETA KOJI NE PODRŽAVAJU MRZITELJE I OKUPATOR C. G.

Aca Palikuca
Gost
Aca Palikuca

Kad sam Vasojevicima koji su 80 -tih bili u Studenjak govorio da nijesu Crnogorci imali sume prozdrijet i stvarno kasnije sam se uvjerio da su se ponosili Crnom Gorom.

Polako
Gost
Polako

Zabludjele ovce. Vratiće se vjeri prađedovskoj i naciji očeva. Samo da biologija smijeni ove.

Младен
Gost
Младен

Господ да поживи владику Јоаникија, који је један од стубова цјелокупног црногорског друштва. А вас срам и стид било. Доћ’ ће и вама крај.

FENIKS
Gost
FENIKS

VLADIKA JONANIKIJE JE STUP SPC KOJA NIJE DOMICIJELNA CRKVA U C. G. MLADENE, ODNOSNO OKUPATOR C. G.

@FENIKS
Gost
@FENIKS

Sta pises jadan koja je to DOMICILNA crkva u CG ?Ona te nikakve bliskosti nema s Geckom,Hilendarom,Peckom Patrijasijom,Gruzijom Rumunijom Rusijom Srbijom ta neka ti je Domicilna veliki si postovaoc Crne Gore vidi se i vjernik ne daj boze

Младен
Gost
Младен

Благо ти упамет кад можеш да дијелиш мишљење са овим блесавим Вучинићем и дружином која је велика срамота ове земље.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Mi Crnogorci smo jedva relativna vecina a ponasamo se kao apsolutna vecina to nece moci ako smo po ustavu građanska drzava.
I u takvoj drzavi sve su crkve i narodi jednaki niko nas nije terao da poslusamo vrhovnika i proglasimo je građanskom i sada kada to treba i realizovati krivi su oni kopji to i sprovode u delo hihihihihihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Virus
Gost
Virus

“Domicijelna”
Aoooo

Miloš
Gost
Miloš

JOANIKIJE JE JEDAN OD OKUPATORA CRNE GORE, KOLIKO GOD TI TO NE MOŽEŠ DA RAZUMIJEŠ. VIDJEĆEŠ USKORO I TI I ON!

JoKso
Gost
JoKso

okupator a rodjen u cg, bravo vidi se da glasas za drps

Cetinje
Gost
Cetinje

Mladene- cestitaj srbijanskom popu i celivaj ga u obraz zadnji,jer mu je to obraz,samo pazi da ne ne “oprli”po turinu.

Младен
Gost
Младен

Образ је у Црној Гори од увијек био најпречи. Пазило се да га не изгубиш и обрукаш. Ви свој милогорци и дукљани сте одавно изгубили и обрукали.

Mladen
Gost
Mladen

Svaka cast imenjace! Posteni gradjanine! Ima jos plemenitog i nelopovskog naroda. Neduznog nam vladiku uzimaju u necista montenegrinska usta.

niro
Gost
niro

Tuga i jad,u Nikšiću ga hapse i ide u pritvor,a četnici iz Berana ga nagrađuju sa najvišim opštinskim odlikovanjem.Pih…

Gaga
Gost
Gaga

Hapsi ga banda koju ce Bog da kazni. Vrijeme ce pokazati!

Ljubo
Gost
Ljubo

Koliko je para dao ziriju ?

Vuksan
Gost
Vuksan

Oo Ljubooo, srami se. Pricas o VLADIKI JOANIKIJU, ne o milu djukanovicu.

Ruki
Gost
Ruki

Kad vidim đe sam rođen i odrastao tačno mi se zgadi,ne živim već odavno tu imam kuću tu ali pođem da obiđem majku a kad nje ne bude nek žive u svojem fašizmu i u svojoj mržnji i sa svojim nagradama.Pih…

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Osam pljus sedam su petnaest a članova žirija trinaest?!?!?

Nenad
Gost
Nenad

Otpor zakonu nike otpor drzavi vucinicu..zapamt vec jednom vi niste drzava..otpor dps nije otpor drzavi nego otpor rasprodaji cg kriminalu korupciji kradji..

General Diaz
Gost
General Diaz

A za Hitlera nista , jel?

milorad
Gost
milorad

Mrtva trka on i Joanikije, cetnistvo i bratomrznja je ipak prevagalo u njegovu korist.

robert
Gost
robert

Bravo časni Vasojevici pleme junačko. Da je živ i zdrav nas Vladika i naša Mitropolija.

Muzil
Gost
Muzil

Nema vise bruke u Crnoj Gori za brastvo pogotovo pleme koje sebe fali ali to stranci ne znaju

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Pomoću kojeg trika su to Vasojevići postali Srbi? Znaju li uopšte ti ljudi svoje porijeklo?

500 god. Turci
Gost
500 god. Turci

Četnička rabota. Poj!

Pitam se
Gost
Pitam se

Smijace se neke nove generacije ovome,a bice srama i stida …

p´jani rus
Gost
p´jani rus

Zamislite Boku kotorsku kao dio republike sumske. hahahahahah

JoKso
Gost
JoKso

zamisljeno

vucic iz pariz
Gost
vucic iz pariz

sumska moze biti zaledje Boki. Jeftina radna snaga a i imali bi sumari i neke koristi.

Pitam se
Gost
Pitam se

E samo zamisljaj hahaha

Putnik
Gost
Putnik

Ne nikako. Al kao samostalne DA,dosta je vise sa podgorickom okupacijom. Nikad vise 1918.

p´jani rus
Gost
p´jani rus

Sve će im se vratiti kao bumerang. Počeolo je zapravo.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Nagrada ide u prave ruke! Živio Vladiko naš!

Debeli pop
Gost
Debeli pop

Nije on nikakvi vladika nego samo patrijarh. Vladika je jedan i njega biraju Crnogorci na opštenarodnom zboru. Ovoga su izabrali u Beogradu da daje “nemerljiv” doprinos.

Joo
Gost
Joo

Joanakije je klerofashista, okupator i pljackas u CG……

JoKso
Gost
JoKso

a joo je drps bot

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Cetnici utrli se ko stocete.Nijeste ni svjesni da ste prokleti dok su vam ovakve prikaze vladike

Srpkinja
Gost
Srpkinja

Aj ti prijateljice malo sjaši.

Miloš
Gost
Miloš

To mu je posljednje što je dobio. Fašista i mrzitelj Crnogoraca, završiće kako i zaslužuje! Uskoro!

Lida
Gost
Lida

Pljunuse na herojski grad Berane

Lida
Gost
Lida

Svi za dps,svi za nasu Crnu goru.

JoKso
Gost
JoKso

Onda u propast

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

No đe mogu četnici no u propast ?

Lida
Gost
Lida

Tuzni gradjani Berana ,tuzno Berane sta dozvoljavate,iduce godine dajte nagradu popu maci koljacu.NIKAD NIJESMO GLASALI DPS ALI SAD OCEMO.

Njegoš
Gost
Njegoš

Jedina nagrada koju ovaj treba da dobije je karta u jednon smjeru za Surdulicu.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

On je rodjeni Niksicanin.

e, i?
Gost
e, i?

Pa šta? Očito je zastranio, pa mu je milija ex Turska prćija od slobodarske Crne Gore.

Ljubo
Gost
Ljubo

Niksic se stidi ovakvih

Mrgud
Gost
Mrgud

I još veća sramota ne samo za Nikšić.

Takva je istina
Gost
Takva je istina

Moramo da shvatimo da nismo svi isti i da moramo da prihvatamo jedni druge onakvim kakvi su. Nije Berane jedini grad koji podrzava MCP SPC.Koliko naroda govori srpskim jezikom u CG? Takva je drzava, puna razlicitosti.

Pitam se
Gost
Pitam se

Tako je ,al se zna ko treba da se pita u svoju kucu

Stefan
Gost
Stefan

Pitaj se ti u svoju kucu, samo Berane, Budva, Niksic, Herceg Novi, itd, nisu tvoja kuca…Nisu nikad ni bile, bolje ti je da to navrijeme shvatis!

Miloš
Gost
Miloš

Moramo sa ovim fašistima (virus-SPC1920-2020) živjeti kao sa KOVID-19. Na distanci od njih i dezinfikovati se što češće, sve dok ne počne da djeluje vakcina (Zakon) protiv njih. A može se očekivati, kako im je “krenulo” i da se virus SPC-1920-2020 sam od sebe uguši…

Pedja*
Gost
Pedja*

Uredno sve registrovati , cisto da se zna za gnijezdo neprijateljsko .

expert123
Gost
expert123

Dok se god ne sprovede u potpunosti bez nekih tezih posljedica za Crnu Goru zakon o slobodi vjeroispovijesti ova drzava nije p[otpuno stabilizovana na unutrasnjem planu.

expert123
Gost
expert123

Ovo me nimalp ne cudi. Beranci su uvijek vecinom bili prosrpski i velikosrpski orijentisani. Dati najvecu nagradu grada otvorenom negatoru i osporavatelju Crne Gore je veoma lose. Kada bi se pitao o necemu bitnom u ovoj drzavi Joanikije i njemu slicni kaman na kamenu ove drzave ne bi ostalo. Vjerujem da ga nikada tako nesto nece zapadnuti. Jaonikije i njemu… Više »

Cika miki
Gost
Cika miki

Fino je imati spiskove, doktora, zirija, pa kad prodju izbori u dogledno vrijeme im,,dodijelit nagrade,,

JoKso
Gost
JoKso

Vazi, dodelicemo nagrade za one koji fale na spisku

Stefan
Gost
Stefan

Miki, dobices ti nagradu kojoj se nisi ni u snu nadao, i ti i tvoji, brzih dana!

Stefan
Gost
Stefan

Samo, ako si musko, ostavi ime i prezime, i adresu, dje se mozes naci!

Torkemada
Gost
Torkemada

Vasojevići su kroz istoriju dali brojne velikane koji su zbog zasluga za Crnu Goru zauzimali visoke pozicije-Ministar inostranih djela Vojvoda Gavro Vuković, ambasador u Carigradu Mitar Bakić,Vojvoda Lakić Vojvodić načelnik pograničnog komesarijata u Andrijevci…Najkvalitetnije diplomate toga doba bili su Vasojevići što se na Cetinju itekako uvažavalo.E,to su Vasojevići !

Ratko
Gost
Ratko

To su velika imena ali oni nijesu bili izdajnici i neprijatelji Crne Gore.

JoKso
Gost
JoKso

nisu, izdajnici su drpsovci

Berane
Gost
Berane

Što preskoči vojvodu i senatora Miljana Vukova i igumana Mojsiju Zečevića? Samo da napomenem da u Beranama možda 1/3 stanovništva čine Vasojevići.

VUCI Do
Gost
VUCI Do

U Crnoj gori trecinu populacije, raselio se narod, a da se svi vrate jedan dan iz svijeta u Cg vise od 600. Hiljada vasojevivca bi bilo

idiotizam
Gost
idiotizam

Bože, sačuvaj! Berane treba dezinfekovati

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Shvati da bi ti dezinfikovao 80 posto Crne Gore

JoKso
Gost
JoKso

verovatno 90posto cg

Neki
Gost
Neki

Gledam na HRT kako je Papa dao podrsku unistenja komunista u Poljskoj. Nema vas vise crveni, NEMA!

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Niki, ima komunista vise nego sto ti mislis. Doce pravda na ovom svijetu kad tad.

Zeta
Gost
Zeta

Druže Tito ! Mi ti se kunemo …. Smrt Fašuzmu !!!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Misliš: druže milo?

JoKso
Gost
JoKso

tito je umro, odavno, a spc vaskrsava a vi se izjedite od zlobe i zavisti

Pitam se
Gost
Pitam se

lijepa jedna institucija hahhahaha

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

A kakve veze ima Vučinić sa Beranama i koga Beranci nagrađuju?

Gugia
Gost
Gugia

Pa primimo jos 2000 izbjeglica sa Kosova

Haradinaj
Gost
Haradinaj

Irvasi

Mongro
Gost
Mongro

Risto je javno ođe u CG proglasio Dražu Mihailovića trećim voždom srpskog naroda i mislim da je to baš bilo u Beranama…nijesam siguran! E tako vasojevići, u staroj CG do zadnjeg za CG, dozvoljavaju danas da im popovi, prethodnica beogradske patrijaršije, sa četničkim idolima i idealima, orobljavaju svijest vasojevicima?! Užas!

sds
Gost
sds

Nisam nikad glasao DPS ali cu ga glasati ubuduce sve dok se ne zatre i posljednja iskra destruktivnog cetnistva! Pa dragi moji cetnici izvolite preko granice ako ne volite DPS ili Crnu Goru, siroko vam polje.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Tačno ti povjerovah koliko si ubjedljiv🤔

Rako B
Gost
Rako B

I ja ću po prvi put u životu zaokružiti DPS , samo zbog ovih popova i četnika .

JoKso
Gost
JoKso

drpsovci unistitelji cg

Primorje
Gost
Primorje

Volimo C.G. Nemamo milije države od nje. Crnogorac sam i ne mogu mi bit miliji Karadjordjevici od Petrovića. Ali NE VOLIM DPS I NE VOLIM PLJAČKU!!!!

Branko
Gost
Branko

I ja cu da glasam DPS, iako ga u sustini ne volim. Ima mnogo ljudi koji misle kao ja, prosto im je dosadilo ovo divljanje i orgijanje po ulicama, iako ne vole DPS glasace ga svi redom. Napravili su sebi kontra uslugu sa onim litijanjem. Dako se urazume ti ljudi i shvate da je ovo Crna Gora a ne srpska… Više »

Radoš
Gost
Radoš

Sta ti smetaju litije i borba naroda sa nepravdom? Jasno mi nije. Slavis li slavu, ides li u crkvu, sta si? Ateista?

vukomita
Gost
vukomita

OVOM ODLUKOM STE PONOVO UBILI SVE ZRTVE FASIZMA CETNICKOG POKRETA U CRNOJ GORI KAO I SVE ZRTVE SREBRNICKOG GENOCIDA IZ 1995 GODINE…I NARAVNO PRESJEDNICE KOMISIJE KAO I CLANOVI KOMISIJE ZA DODJELU NAGRADA NIJE VAM ZADRHTALA RUKA KADA STE GLASALI I MIRNO STE SPAVALI NOCAS…SVAKA VAM CAST…HRISCANI NISTE NITI STE IKADA BILI

Dok ne popadamo
Gost
Dok ne popadamo

Izborna lista “Amfilohije & cetnici za bolju Crnu Goru”

Beranac
Gost
Beranac

Prvo imam protiv da ta nagrada bude za Joanikija jer je to u stvari partizanska nagrada a vi je davate Joanikiju koji je nastavljač djela Joanikija Lipovca koji je učesnik 12. julskog sabora na Cetinju i saradnik prvo Italijana a zatim Njemaca, A partizani su se borili i pobijeduli upravo saradnike Joanukija Lipovca.

Drago
Gost
Drago

Kakva nepravda! Pavlu Đurišiću treba nagrada da ide!

Berane
Gost
Berane

Neka Pavlu nagradu daju njegovi, pošto on nije Vasojević ni Beranac.

sds
Gost
sds

Ako cemo pravo, Hitler je najvise zasluzio tu odmah doJoanikija za doprinos covjecanstvu i miru.

Rozaj
Gost
Rozaj

Sta ce njima glumci i pisci, njima za nagradu trebaju huskaci na rat i klanja cetnicka, kao u bosni, kao Srebrenici..!

Carlito
Gost
Carlito

Čestitke, zasluženo!

Crna Goro majko
Gost
Crna Goro majko

U Crnu Goru će vam bit Bura četnici

Crna Goro majko
Gost
Crna Goro majko

SREĆAN TI DAN DRŽAVNOSTI NEZAVISNA CRNA GORO!

mačor
Gost
mačor

Bravo Vučiniću !

Bnjj
Gost
Bnjj

Država =Dps to je logika Cg patriota. Da oni zgrću milione a mi ćemo raditi za 200,300e

Debeli pop
Gost
Debeli pop

Vidim botove popove slabo plaćaju. Nađi neki častan posao ako si sposoban Bnjjjnj.

Novljanin CG
Gost
Novljanin CG

Pa zar ce primiti nagradu utemeljenu crvenih komunista,protiv kojih su se borili tada,a danas im ruse spomenike.A i jos nisu saznali gdje su im pokopali zločinca drazu.

Sinjore
Gost
Sinjore

Sta je lose u tome da se bori protiv nepravde? Cujes ti to, organizovao srediste otpora drzavi. Otpora nepravdi, osiromasenju, ponizavanju Njegosa, ukidanju cirilice. Prije bih rekao da je ovo borba kulture sjecanja protiv kulture zaborava.

Radoš
Gost
Radoš

Bravo! Svaka cast. Tako je.

Galileo
Gost
Galileo

Sto vas moze cuditi od ljudi iz srednjeg vijeka?

Dusan Silni
Gost
Dusan Silni

Naprijed casna i postena Crna Goro, docice vrijeme kad ce se cijeniti postenje, cojstvo i junastvo. Sve sto je nametnuto kratko traje! Da je vjecna Crna Gora!

JoKso
Gost
JoKso

Oce cim pocerase drps

Pitam se
Gost
Pitam se

Sto bjese 21 u Berane po kome je nagrada dobila naziv ?

Mračnjaštvo
Gost
Mračnjaštvo

Trebalo bi da je vijek, ali to oni čitaju naopako. Kod njih vlada 12. vijek.

Ratko
Gost
Ratko

Ne no su trebali ovom vucinicu dat

marius
Gost
marius

E zamislite ljudi ovaj apsurd. Drzava koja protiv ovo cojeka vodi sudski proces , protiv nepostovanja njenih zakona u doba pandemije, istom ovom cojeku dodjeljuje priznanje. Ima li ovo idje drugo na svijet ?

Debeli pop
Gost
Debeli pop

Ne dodjeljuje država nego opoziciona lokalna vlast. Što je gori za državu njima je bolji.

Normalan srbin
Gost
Normalan srbin

A ja mislio da će pobjedu odnijeti četnici koji su napali i pretukli jedinoh Hrvata u Beranama!!!?? Nema šta, žestoka konkurencija!!!

Djuka
Gost
Djuka

Tomsona za počasnog građanina Podgorice.

Joo
Gost
Joo

Bukvalno bi imalo vise smisla nego Joanakije u Berane…..

Djuka
Gost
Djuka

Vidim ne bi ti imao ništa protiv ni Pavelića.

Окле
Gost
Окле

Таман ако, немате ђе друго н’о према Хрватима или Албанцима, а на обје стране вас чека католицизам. Ено Ломи иде сваки час код Папе, па ће вам бии лакше да се превјерите.

Dusan
Gost
Dusan

A sto fali Albancima i Hrvarima a vi to imate? Sto ti smetaju katolici ili muslimani. Ne zelimo etnicki cistu Crnu Goru vec multinacionalni i multikuturalnu. A vama takvima nije mjesto odje.

Djuka
Gost
Djuka

Ti bi multi-kulti samo nama nije mjesto “odje”. Vi ste pravi evropski ljudi širokijeh shvatanja.

Debeli pop
Gost
Debeli pop

Naravno da mjesto nije tu onome koji radi protiv svoje države.

Dusan
Gost
Dusan

Vama sto sijete mrznju i sovinizam nije mjesto nijde pa ni odje.

C G
Gost
C G

Nešto ne znam da su nas Hrvati ikad okupirali,pa nam počasno mjesto Marka Perkovića ne treba,za razliku od Srba koji kliču okupatoru.

Sinjore
Gost
Sinjore

Ti preusmjeri autoput ka Hrvatskoj onda. Ajde junace, vidji da li je moguce.

Neki
Gost
Neki

Pusti se ti nas Hrvata titogradjanime i ex komunisto. Sa Srbima cemo graditi buducnost a posljednjim bastionom komunizma u Europi kazemo mrš

Crni
Gost
Crni

Cetinja, nemoj Pg…on je vas brat

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Đe se krstaš barjak vije četnicima mjesto nije !

Naroz
Gost
Naroz

Kakav istorijski paradoks, nagradu nazvanu po danu opstine Berane, datumu kada je osnovan prvi Sreski narodnooslobodilacki odbor (Narodni odbor oslobodjenja) u okupiranoj Jugoslaviji i ovom dijelu Evrope; dobija osvjedoceni cetnik, u cijem kabinetu centralno mjesto zauzima slika Ace Palikuce..

Aloinformer
Gost
Aloinformer

…aaa…a Sekula Drljevic nista….to je nepravda…nije uredu….izlazili sunce kod vas u Berane…a dako i vama nekad svane…neka vi je bog u pomoc…

PATIZANSKI PUT!
Gost
PATIZANSKI PUT!

ETO TAKO:RECI MI KO’SI , PA CU TI RECI STO’SI! OD SADA U BUUDUCE LIJECITE SE KOD JOANIKIJA,BERANCE NE PRIMATI U CRNOGORSKE BOLNICE!

Stefan
Gost
Stefan

Ni vas u srpske, pogani izrodi!!! Ne bojim se od vrazjega kota no se bojim od zla domacega!!! Ali, ove poturice domace, znaju svoju sudbinu!

Sinjore
Gost
Sinjore

A jeste ti ustaski apel, svaka cast.

C G
Gost
C G

Vaosojevići umjesto da slave antifašizam oni se utrkuju ko će više klerofašizam da slavi.Bili su perom za Crnu Goru u doba Petrovića,ne za Srbiju.

VukMandusic
Gost
VukMandusic

Nijesu ni znali ko su petrovici kao sto i danas ne zna pola crne gore ! Petrovici su sebe smatrali i za Crnogorce i za Srbe !

Joo
Gost
Joo

Nazalost tamo nema vise Vasojevica….sve sto je ostalo je korov….

Bernini
Gost
Bernini

Zar je ovo iznenađenje? Od njih je i grđe za očekivati.

C G
Gost
C G

Ne razumiju što ima tu promlematično.Razumjeće njihovi potomci jednog dana i stiđeće se takvih.Samo neka oni uživaju kriminalni novac Dake Davidovića i uzurpiraju crnogorske svetinje,ovo prvo mogu po poštenju,ovo drugo neće još koji dan.

Tgd
Gost
Tgd

VRATIT SOCIJALIZAM, A POPOVI DA IDU U MISJU RUPU KA U TITOVO VRIJEME.

JoKso
Gost
JoKso

aorist-proslo zavrseno vrijeme

Pravnik
Gost
Pravnik

Nije sjedište otpora državi no centar za separatizam i odvajanje od Crne Gore. Na śeveru Berane a u Boki borba za prevlast izmedje Budve i Herceg Novog . Čista disolucija kako je okarakterisao državni tužilac Katnić.

Stefan
Gost
Stefan

Bistar je Katnic, taman ko i ti, braca ste!

Paka
Gost
Paka

Xxaaaaxaxxa skandalozno je kad ona ljiga od Andrijasevica dobije 13julsku.

BMX
Gost
BMX

Nista cudni za grad sa takvom “anrifasistickom” i patriotskom tradicijom! Cudno je da Jos uvjek nisu preimenovali ulice u cica Draze, Pavla Djurisica, Ratka Mladica, Radovana Katadzica…

Mugambe
Gost
Mugambe

Ustoličio je pop iz Banjana nešto drugo u Berane-a Beranci to najbolje znaju
Srećom što Nikšić nije isto što i Berane

freeMNE
Gost
freeMNE

Teokratija ulazi na velika vrata u BA….idealna ciljna grupa-zatucana sredina

CENTAR
Gost
CENTAR

Berane i Vadojevici kad su mogli i vojno i voljom nijesu se pripoile Srbiji nego Crnoj Gori jer su Petrovici svijetla tacka bili u Otomanskom mraku, tako ako volis Srbiju ne znaci da mrzis Crnu Goru, tako da dnevne tracarije obidjite, Vasojevici su brojno trecina CG a i teritorijom veliko pleme,Ko je kompetentan da daje nagradu ne znam, ali Dps… Više »

mala murtenica
Gost
mala murtenica

dati nagradu rasturacu drzave n8je u skladu sa napisanim. Vasojevici su uvijek bili vecinom za Crnu Goru medjutim imam osjecaj da su cetnici i tamo u kampanji.

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Ja jesam vasojević a tebi mogu reć da slabo stojiš sa istorijom a još slabije sa matematikom. Vasojevići su veliko pleme ali ni 10%stanovništva Crne Gore. Kada je u pitanju teritorija na kojoj žive vasojevići treba da znaš da ne živimo samo mi vasojevići i tako u nedogled. Kada je u pitanju ljubav prema drugoj državi to je individualna stvar… Više »

Njegoš
Gost
Njegoš

Ne brkajte babe i žabe. Svi mi volimo svoju državu,više nego bilo koju drugu,ali to ne znači da volimo i podržavamo aktuelnu vlast koja nas 30 godina unazadjuje u svakom smislu.

Pop Milo
Gost
Pop Milo

Popovi ce ti pomoci i dati perspektivu

Bnjj
Gost
Bnjj

Nije tačno da je samo 10%Stanovništva Cg Vasojeviči. Mnogi stanovnici PG, Bara, Primorja, Bijelog Polja imaju Vasojevićko porijeklo. 60%Crmničana su Vasojeviči starinom. Tako da trećina stanovništva je približnija istini

Pop Milo
Gost
Pop Milo

Ima ih trojica zive i u Nisic…no ti ne znas

Njegoš
Gost
Njegoš

Bravo!

Iz tudjine
Gost
Iz tudjine

GOJKO PEROVIC na celu svih crkava u C.G.

Volim te Crna Goro I volim sve vjere bez podijele
Lijepo li mi je ovamo da Vas ne gledam kako se svadjate politicari I popovi
ZIVJELO PRAVOSLAVLJE
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Naroz
Gost
Naroz

Kako bre sve Gojku, a dje je tu prastara eparhija budimljansko-niksicka osnovana daleke 2001.godine, a dje je tu onaj lik cudotvorac, sto mu je policija “slomila kuk”, pa je sjutri dan trchao po litija?

Iz tudjine
Gost
Iz tudjine

GOJKO PEROVIC na celu svih crkava u C.G.

Volim te Crna Goro I volim sve vjere bez podijele
Lijepo li mi je ovamo da Vas ne gledam kako se svadjate politicari I popovi
ZIVJELO PRAVOSLAVLJE
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Cuca
Gost
Cuca

Zar si toliko precijenio jednog običnog bogoslova, koji je namjerno isplivao da muti Katunsku nahiju. Pope pročitani ste. Nikad više 1918.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Gojko mutivoda je napravio izbor. Toliko o Gojku.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ko se osjeca kao Crnogorac on i jeste Crnogorac iako mozda nije vidio Crnu Goru nikad u zivotu, ko se osjeca Srbin on i jeste Srbin iako mozda nije vidio Srbiju nikad u zivotu, ko se osjeca Bosnjak on i jeste Bosnjak iako mozda nije vidio Bosnu nikad u zivotu itd…..

Jaglika Božova
Gost
Jaglika Božova

bljak!

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Jaglika sunce moje molovano….

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ovi su odavno trebali biti u Spuzu,ako ovo nase sudstvo ne prepoznaje Kao izazivanje i podstrekivanje na mrznju i sukobe ne znam sto reci bez Da mozda i oni podrzavaju to.Risto i njegovi sotoncici 30 godina siju mrznju i podjele po CG.Svi smo vidjeli njegove zasluge i rezultate njegovih djela po bivsoj zemlji ne znam kako neko misli da on… Više »

Njegoš
Gost
Njegoš

Novak Ramov se prevrće u grobu kada vidi ko se potpisuje njegovim imenom.

Pop Milo
Gost
Pop Milo

Tako je sinovac🙏🏼👌💚🇲🇦❤

petakolona
Gost
petakolona

nagrada za klerofašizam

13 jul
Gost
13 jul

Da mi je znati što bogu skrivismo, pa da sa Berancima državu dijelimo…

Boka bokeljima
Gost
Boka bokeljima

Sta mi Bogu skrivismo,pa sa 4nahije drzavu dijelimo…

Vojvodjanin
Gost
Vojvodjanin

A sto tek mi skrivismo pa dijelimo drzavu sa Srbijom kukavni mi kukavci. No necemo jos dugo, narod je poceo da se budi.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Lovćenac, Vrbas ili Mali Iđoš?

13 jul
Gost
13 jul

Nije moj problem sto si se ti, “bokelj” iz berana osjetio prozvanim.

Mugambe
Gost
Mugambe

Bokeljima da, al šta ćeš sa HNovim dje su ti Ercegovci listom

Stefan
Gost
Stefan

To se da lako rijesiti, vrlo brzo…Berane, Niksic i primorje a vama Cetinje i 4 nahije, ono sto ste nekad bili, ni m2 preko toga!!!

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Kuda ide ovo društvo,sve više se teži podjeli naroda,raspirivanju mržnje .Vladika Joanikije je zasluženo dobio priznanje ,kao i Sreten Lutovac.Ne znam šta je sporno .

Mijat
Gost
Mijat

Sporno je sve.

Njegoš
Gost
Njegoš

Očekivali su da ga dobije njihov raspop svaštočinja. To je problem. Problem je u njihovim bolesnim umovima.

ljuma
Gost
ljuma

Ovi i albanosi vasovi iz berana mogu se izjasnjavati kako hoce ali porijeklo ne mogu zatrijeti tj.njihiva postojbina je albanija iz malisorskih brda, takvi hoce da su visi srbi od drugih, ljudski apsurd.

Mrgud
Gost
Mrgud

Još dublje zakopajte Berane u mrak. Sinonim za zaostao narod u vremenu i prostoru.

Bokelj
Gost
Bokelj

Cestitke nagradjenima!!!

Tek tako
Gost
Tek tako

Ide li na dušu Joanikija koji od preminulih u Beranama . Valjda se zna da li su bili na litijama.

Neko
Gost
Neko

Jesi li siguran ili mlatis?

NK grad
Gost
NK grad

Moze li ovo biti istina… Ajmo da prepisemo Berane Srbiji. Moze li to? Da im dodijelimo tu opstinu?

Monarch
Gost
Monarch

Samo da dopunim informaciju,istu nagradu istoga dana dobio je i jedan clan DPS-a direktor gimnazije.

Jaglika Božova
Gost
Jaglika Božova

Monarch, DA JE ČOVJEK, VRATIO BI JE

Samo pošteno...
Gost
Samo pošteno...

A oni nama Lovćenac 😊

Mugambe
Gost
Mugambe

saglasan

JoKso
Gost
JoKso

Dobro ideja, a moze i stara hwrcegovina, boka….

Baraka
Gost
Baraka

Kokarda ne popusta ni za milimetar… Dakle, vrijeme je da se zlocincima stane na kraj, i da u Crnoj Gori svi prihvate da civilizaciji i napretku nema alternative…

Stefan
Gost
Stefan

E, ti i tvoja civilizacija, jadu jadni!

Podgoričanin NL
Gost
Podgoričanin NL

Prvo smo osudili ponašanje komunista prema vjerskim zajednicama decenijama poslije drugog svjetskog rata. Onda smo uveli “demokratiju” i puštili ih da čine što im je volja. Onda su oni počeli da prave svoja društva i podspješuju nacionalizam. Onda su nacionalisti došli na vlast i sve što je ličilo na zajedništvo satrli do pepela. I sad se pitam, jel Tito toliko… Više »

Fantasy
Gost
Fantasy

Kad se sve vrijednosti izgube… Nema skrupula, morala a još manje mozga.. jedini kriterijum je veliko srpski nacionalizam!

Neko
Gost
Neko

Ne mlati.

Srbin
Gost
Srbin

Najbolje da date jednu nagradu Drazi Mihajlovicu kako ste krenuli

Rajko
Gost
Rajko

Vjerovatno spomenik. Ako im se dozvoli dalje divljanje.

Boris
Gost
Boris

Hvala za ideju, vrlo rado

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Kakva mrznja . Čemu kriviti Sv Savu i Sv Vasilija.Slava im i milost

Titograd
Gost
Titograd

Svetosavska fašistička sekta ne miruje.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

81 godine berane 35 000 crnogoraca 850 srba ..danas je ucinak joanikija vidljiv lazima i mitomanijom veliko srpskim nacionalizmom ubijedio je dio beranaca da mrze crnu goru….

mujo džeger
Gost
mujo džeger

1941 svi listom srbi

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Naravno, tada im je odgovaralo da budi srbi. Karađorđevići su im to cijenili.

Lida
Gost
Lida

Majko mila pored onakvih ljudi u Beranama nagrada covjeku koi mrzi Crnu goru iz dna duse.A ziri sve cetnici.

Neko
Gost
Neko

Ne mlati.

Tealk
Gost
Tealk

ovaj micovic je sipa para u berane kad niko nije

Tomo
Gost
Tomo

Nastranu politika i to sto je ovaj vladika za četništvo i DF, ali je čovjek neobrazovan, patetičan, nema poruku…poslušajte neki intervju i mimo otezanja i glumljenja Amfilohija kod Joanikija nista dr.nemozete pronaci

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Za jad ga spasiśe da ne skoči s’mosta radi đevojke. Beograd, oko 80 te.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Samo Banjani Džo nagrađen? A Risto, Daka, Mandara, Pipun i ostali ništa?

Rade
Gost
Rade

Koliko znam, Amfilohije je mnogo zaslužniji. Joanikije se kao faktor pominje tek od početka litija.

Jaglika Božova
Gost
Jaglika Božova

I JEDNOME I DRUGOME … (ah, što ne mogu napisati ono što osjećam o njima!) ŽIVJELA SAMOSTALNA CRNA GORA NA VJEKI VJEKOVA! ŽIVJELA DOMICILNA PRAVA JEDINA IZVORNA CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA! IMA NAS , I BIĆE NAS!

BBounce
Gost
BBounce

Jednostavno je rjesenje, molim Vas, za dobro pola sjevera, ugasite im bolnice i regionalne institucije i pocnite na izgradnji istih u susjednim gradovima koji su decenijama zapostavljani. Pa neka traze od Srbije.

Uroš Beograd
Gost
Uroš Beograd

To smo mi pokušali na Kosovu, ne bih vam baš preporučio.

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

E to bi bilo super rješenje. Ne avetaj!

robert
Gost
robert

Psihopata, bolestan čovjek B

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ko, jaonokia !? A da, pa naravno, jeste.

marius
Gost
marius

Kako nam je Romana jutroske? Najpoznatija serpkinja u Australiji .

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Kakve veze ima Romana sa ičime od ovoga? Osim što je u jednu uru bila rado viđena u CG, posebno kod najpoznatijeg brata.

Objektivno
Gost
Objektivno

Samo polako i strpljivo. Vraćaće se ljudi u prađedovski narod crnogorski i vjeru pravoslavnu, iz svetosavske zaludjenosti. Srbima svaka čast, brat je mio koje vjere bio, a posrbice će doći do spoznanija gdje stvarno pripadaju. 30 godina je trajalo trovanje, isto toliko treba za detoksikacuju.

Ivo
Gost
Ivo

Ovo je sramno ,ponistiti automatski ! Ovaj covjek ako se tako moze nazvati, je rusitelj nase drzave ! Drzavo ako te ima ponisti ovu bruku i sramotu

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Joanikije: Anđeli stobom a Četnici zBogom!

Boka
Gost
Boka

Ha ha narodnooslobodilačka nagrada četniku koji je stvorio, na polju umjetnosti, nauke… NIŠTA. Sprdnja.

Mugambe
Gost
Mugambe

A roditelji mu nosioci spomenice 41.

Interesantan pop

mitar crmnički
Gost
mitar crmnički

Kakve mržnje, kakvo neznanje i kakve gluposti. Prvo – beranski kraj nije vasojevićki, to nikada nije bio, a niti će biti, oni su manjina, a većinski dio stanovništva je iz Stare Crne Gore, a ko su oni porijeklom nije tema ovih rasprava. Istina je da Vladika nije trebao da dobije nagradu, a razlog je jednostavan, jer je i nije zaslužio,… Više »

Send this to a friend