Društvo

Skoro 40 odsto đaka probalo alkohol, svaki četvrti ide u kladionicu

Gotovo 40 odsto učenika završnih razreda osnovne škole i srednjoškolaca koriste alkohol, rjeđe ili češće, dok gotovo svaki četvrti učenik ide u kladionicu, pokazalo je istraživanje Ombudsmana „Djeca i bolesti zavisnosti u Crnoj Gori“.

Imajući u vidu značaj zdravlja djece za njihov razvoj i društvo u cjelini, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore sproveo je anketno istraživanje kako bi se utvrdila rasprostranjenost bolesti zavisnosti kod djece osnovnoškolaca i srednjoškolaca u Crnoj Gori.

Detalji istraživanja  o korišćenju duvana, alkohola, droge, ljekova za smirenje, kocke i interneta među osnovcima i srednjoškolcima u Crnoj Gori biće predstavljeni sjutra.

“Takođe će biti predstavljene i preporuke koje su tim povodom upućene Vladi Crne Gore, ministarstvima prosvjete, zdravlja, rada i socijalnog staranja, sporta i mladih, kao i ministarstvu kulture ali i lokalnim samoupravama. Za potrebe Istraživanja, na osnovu prethodno utvrđenog projektnog zadatka i metodologije istraživanja, angažovani su eksterni istraživači na čelu sa prof. dr Milošem Bešićem, sa ciljem da samo istraživanje i njegovi rezultati budu što objektivniji i zasnovani na realno utvrđenim pokazateljima”, navode iz kancelarije Ombudsmana

Istraživanjem je obuhvaćeno 1000 ispitanika, od toga 342 iz 37 osnovnih, te 658 ispitanika iz 25 srednjih škola.

14

avatar
1000
12
2
0
 
14
CrnogorDelbojMaestrralHydraDa sanjamo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maestrral
Gost
Maestrral

Nema veze, bitno je da se mrzi Srbija. Evo pitajte montenegrine sve. Nema veze sto nemamo da jedemo, nema veze sto nam drustvo propada. Mi zivimo o mrznji prema Srbiji.

Delboj
Gost
Delboj

Ili Srbi u mrznji prema Cg. I dok se toga nacionalistikog ludila svi ne okanu srece nema ovdje.

Crnogor
Gost
Crnogor

U Srbiji ljude briga za novokokomponovane crnogorce. Zive ljudi normalno.

Hydra
Gost
Hydra

A 60% Gimnazije pusi,napisite I to,u Medicinsku I ostale srednje skole je taj broj i do 80%.

Da sanjamo
Gost
Da sanjamo

Nazalost mislim da je i gore…..

Kojo
Gost
Kojo

U srednju školu se i droga dosta konzumira a kamoli alkohol

Boća
Gost
Boća

Omladina za primjer,baš svijetla budućnost čeka Crnu goru.Crna si da crnja ne možeš bit’

E MOJ grade
Gost
E MOJ grade

PA ok….Droga znaci bolje prolazi

Patriota
Gost
Patriota

Samo strogim novčanim kaznama prema vlasnicima kafića i marketa i problem je drastićno riješen . Kladionice su poraz vaspitnih vrijednosti prosvjetnih ustanova , pordice i Ministarstva Finansija . Dostupnost kladinica na svakm ćšku pokazuje našu slabost u razvoju omlčadine koje su rezultat njihovog razmišljanja lake zarade a ne poštenim radom i obrazovanjem steći ugled u društvu za pristojan život .… Više »

Kruška
Gost
Kruška

Mali klošari , ljubi ih mama 😚

Goran
Gost
Goran

Ne brinite svuda je tako a treba biti lider do kraja, izdržite!

Prc CG
Gost
Prc CG

40%????????Da malo mijesite umanjili taj postotak,na polumaturama i maturama 95% njih je probalo alkohol…

prikaza
Gost
prikaza

Nije probalo,već ne mogu bez njega.

vesna
Gost
vesna

pa zasto love pud dg ..napadaju taxiste,ulaze u piljare….za saku e….samo treba bit I kazjavati ni slucajno im pokazati pravi put..to ce naucit u zix ako ne odu dalje…nije kriv system sto je vise kazina od pekara sto nema obucara I zanata..jer ko to zna oticice tu do eu I radit ali znati zasto radi…treba na kasu u voli ili… Više »

Send this to a friend