Društvo

Sljedeće sedmice novi konkurs za stanove radnicima Vodovoda

Filip Makrid

Novi konkus za raspodjelu stanova radnicima Vodovoda biće raspisan početkom sljedeće sedmice. Na prvu rang listu Vodovod je imamo oko 45 žalbi radnika koji su se žalili prvostepenom organu, a on da i drugostepenom kojem su dostavili i predusu Ustavnog suda od 28. marta ove godine vezanu za dokazivanje podstanarskog odnosa kroz ugovor. Odlukom Ustavnog suda ukinuta je odredba Odluke o rješavanju stambenih potreba državnih službenika i namještenika Glavnog grada, u dijelu trajanja ugovora o zakupu, koji glasi “najmanje jednu godinu prije raspisivanja oglasa”.

S obzirom na to da je i u pravilniku Vodovoda vremenski ograničen datum ovjere ugovora o zakupu, što je po ocjeni Ustavnog suda protivno principima vladavine prava, jednakosti pred zakonom i zabrane diskriminacije, odbor direktora je donio odluku da se stavi van snage rang-lista, piše Dan.

“Mi smo u pravilniku tražili da to bude ugovor duži od tri godine, a odluka Ustavnog suda je bila važeća od marta u kojoj je pisalo da je takav pristup diskriminacija. Ta odluka je donijeta u odnosu na pravnilnik Glavnog grada. Oni su stavili još manji period od godinu dana, a mi smo imali tri godine. Tako da je Upravni odbor Vodovoda odlučio da taj član pravilnika izmijeni i to je već urađeno. Tako ćemo sve ljude dovesti u isti položaj. Do kraja ove ili početkom sledeće sedmice raspisujemo novi konkurs”, rekao je Filip Makrid, direktor Vodovoda.

On je istakao da se mora poštovati odluka suda i da se na ovaj način svima izlazi u susret, te da niko neće biti oštećen. Izgradnja zgrade je završena. Nedavno je asfaltiran parking, a u toku je čišćenje objekta.

“Objekat je priključen na vodu i kana lizaciju i sada se čisti i prikopčava na trafostanicu, a zatim slijedi tehnički prijem. Gledaćemo da u skladu sa nekom kompletnom procedurom od tog momenta imamo mogućnost da ljudima podijelimo ključeve. U pitanju je 82 stana, do toga osam kadrovskih i 74 stana za radnike. Smatram da je to neka ravnopravna raspodjela u kojoj će preko 90 odsto stanova biti podijeljeno radnicima, a kadrovi imaju svoj konkurs. Ja sam kao direktor zadužen za kadrove i ocjenjujem i rangiram, a komisija radnike”, kaže Makrid. A.D.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
delbojSatnikOlujko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Radim li ja da bi od mojih para stanove placao neradnicima?

SatnikOlujko
Gost
SatnikOlujko

Kakvi bre stanovi, od čijih para? Ljudi dobijaju stanove od države i narodskih para iako već imaju svoje, iz kojih uredno zagorčavaju život komšijama oko sebe. Naravno vode ih na tuđa imena!

Send this to a friend