Društvo

Slučaj bojkota u školi u Matarugama, Strunjaš vraćen na mjesto nastavnika

Foto: PV informer

Nastaviku Crnogorskog jezika u Osnovnoj školi “Mataruge” u Pljevljima Bojanu Strunjašu ponuđeno je mjesto predavača za ovaj predmet, nakon što mu je direktorica Vanja Marković oduzela časove.

Marković iz zdravstvenih razloga danas nije bila na svom radnom mjestu, a reakcija PV Informera je kontaktirala Strunjaša koji je potvrdio da je prihvatio ponudu proslijeđenu iz nadležnog ministarstva i da će od sjutra preuzeti radne obaveze.

“Spreman sam da ispoštujem svaku odluku Ministarstva prosvjete i nadležnih inspekcija”, poručio je Strunjaš.

Bojkot nastave u ovoj školi počeo je prvog dana školske godine, zbog odluke direktorice Marković da oduzme časove Strunjašu i nastavnicama Danki Pejović i Bojani Ostojić. 

<<<Djeca u Matarugama ne idu u školu, roditelji traže smjenu direktorice<<<

<<<Roditelji ne odustaju, zbog direktorice ispisuju djecu iz škole u Matarugama<<<

U znak protesta roditelji đaka su prije dva dana kratko blokirali magistralu i najavili su da će ispisati svih 36 učenika i upisati ih u druge škole.

Marković je ranije kazala da se na mjestu direktora škole odnosila vrlo odgovorno i u skladu sa Zakonom. Tvrdila je i da je u medijima iznijeto mnogo neistina na njen račun i da se radi o smišljenoj manipulaciji Strunjaša protiv nje i da to on radi samo iz ličnih interesa

“Nikad nijesam iznijela ni ednu uvredljivu riječ na račun roditelja. Na sastanku sa roditeljima otvoreno sam ih pitala kome sam uputila takve riječi i od prisutnih roditelja se niko nije javio. To je dokaz da se radi o prizemnoj manipulaciji. Izložena sam strahovitom psihološkom pritisku zbog jednostranog pisanja pojedinih medija i neistina koje pojedinci iznose na račun mog rada”, poručila je ranije Marković.

25 Komentara na "Slučaj bojkota u školi u Matarugama, Strunjaš vraćen na mjesto nastavnika"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend