Društvo

Slučaj Vojvodić: Univerzitet će se žaliti na presudu Osnovnog suda

Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore  žaliće se na presudu nikšićkog Osnovnog suda čime je poništena odluka Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore kojom je Radmila Vojvodić smijenjena sa mjesta rektora UCG.

<<<Osnovni sud Nikšić: Radmila Vojvodić nezakonito smijenjena<<<

Punomoćniku Univerziteta Crne Gore je juče uručena presuda Osnovnog suda u Nikšiću po tužbi bivše rektorke Radmile Vojvodić. Tužbom je traženo da se poništi odluka Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore o razrješenju  Vojvodić sa funkcije rektora kao i da se Univerzitet Crne Gore obaveže da uspostavi stanje koje je bilo prije donošenja
ove odluke Upravnog odbora.

“Radi jasnoće, drugim dijelom tužbenog zahtjeva je suštinski traženo da Radmila Vojvodić bude ponovo rektor. Sud je nedvosmisleno odbio kao neosnocan zahtjev kojim je traženo da Univerzitet Crne Gore uspostavi stanje kakvo je bilo prije donošenja odluke Upravnog odbora, u suštini zahtjev da Radmila Vojvodić ponovo bude rektor”, navodi se u reagovanju UCG-a.

Univerzitet Crne Gore,kako tvrde, zauzima principijelan stav da ne komentariše odluke državnih organa tako da neće komentarisati ni ovu odluku.

“S obzirom da smo na Univerzitetu Crne Gore uvjereni da je odluka o razrešenju Radmile Vojvodić zakonita i opravdana, Univerzitet Crne Gore će izjaviti žalbu u zakonskom roku”, zaključuje se u reagovanju UCG-a.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend